keskiviikko 8. marraskuuta 2017

DIY-ideoista apua joulutukseenJoko teitä on alkanut jouluttaa? Koska olen aivan jouluhullu ihminen (sekin vielä!), on itselläni ollut voimakkaita joulutusoireita jo muutaman viikon. Tästä hulluudesta huolimatta oireet pääsivät yllättämään, sillä ne eivät suinkaan alkaneet lumen ja pikkupakkasen myötä, vaan keskellä vesisateista Kööpenhaminaan. Oisko se sitten ollut Tanskan lipun värit, mikä sai joulun läikehtimään mielessäni...


Lääkkeeksi oireisiin nautin nyt iltaisin glögiä, kynttilänvaloa, takkatulen loimua ja tietenkin joululehtiä! JOS aikaa olisi, voisin tehdä jotain pieniä lahjoja itse, mutta epäilen, että aika ei anna periksi. 


Jotain ostoksia on tullut aiheen tiimoilta tehtyä, mutta niistä lisää sitten lähempänä h-hetkeä. Piirtelin myös kalenteriini suunnitelmia joulun koristeluihin. Aika simppeleillä koristeilla mennään varmastikin, ja luonnonmateriaaleja on tarkoitus käyttää hyväksi. Muutenkin tykkään edelleen eniten luonnonläheisestä jouluilmeestä.

Näin marraskuussa moni muukin miettii jo/vasta nyt joulua (jos oikein laskin aattoon on 46 yötä... ). Kaivelin pikaisesti blogini arkistosta muutaman helpon ja nopean DIY-idean jouluun tai adventtiin liittyen. Betonisen adventtikynttelikön teko-ohjeet löytyvät kahden vuoden takaa täältä. Sittemmin on tullut tehtyä rautakaupan betonista yhtä sun toista, ja jos sopiva tila kotoa löytyy, suosittelen rohkeasti kokeilemaan sitä askartelubetonin sijaan. Jälkimmäisellä on todella suolainen hinta! 

Tine K -tyyppisen kalenterikynttilän valmistaminen on superhelppoa, ja säästää pitkän pennin aitoon verrattuna. Ohje kynttilään löytyy täältä.

  

Myös joulukorttien askartelu on pian ajankohtaista, ken sellaisia vielä tykkää askarrella ja lähettää. Itse olen pitänyt itsepintaisesti perinteestä kiinni, sillä minusta on ihanaa saada edes jouluna kortteja. Jos kortti on vielä itsetehty, tiedän, että kortin lähettäjä on kaltaiseni pöhkö. Ymmärrän niitä, jotka eivät kortteja enää lähetä, mutten halua taipua tässä asiassa. Porokorttien idea löytyy täältä. Viime vuoden kuusikortit löytyvät puolestaan tästä postauksesta. Tämän vuoden joulukorteista ei ole vielä ajatustakaan...


Viimeisenä vinkkinä linkitän jouluisen postauksen, josta löytyy linkki pullonharjajoulukuusen askarteluun. Tämän tapaisia kuusia on myynnissä sisustusliikkeissä. Jos haluaa rakentaa vaikka kokonaisen kuusimetsän, kannattaa ehdottomasti säästää tekemällä itse. Itse halusin vain yhden pulloharjakuusen minin katolle kuvausrekvisiitaksi ja joulukoristeeksi. Luultavasti mini ja kuusi koristavat tänäkin jouluna kuopuksen huonetta.Odottavan aika ei aina olekaan pitkä! Nautitaan odotuksesta!;)

Taina
 

6 kommenttia:

 1. Mahtavia juttuja! Kiitos inspiraatiosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nina!<3 Tuli mieleen, että näistä voisi olla iloa tuoreemmille lukijoille.:)

   Poista
 2. Very fine creations...I like to make my own Christmas cards too!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Thanks Luisilla!<3 Is there same kind of tradition of sending Christmas cards in Italy?:) It´s just wonderful to have a postcard nowadays!<3

   Poista
 3. Voi miten ihana idea postaus.
  Mukavaa loppuviikkoa sinulle Taina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Luulen, että meissä on paljon samaa!:)

   Poista