torstai 30. marraskuuta 2017

DIY - Kranssi Clasun henkariin


Työkiireet ovat juuri nyt pahimmillaan, ja blogi jää leipätyön varjoon. Harmittaa! Onneksi töissä on kivaa ja lasten ilosta ja joulunodotuksesta saa aina paljon itsellekin hyvää mieltä! Myös tieto siitä, että tulevan lauantain juhlien jälkeen jo helpottaa, auttaa jaksamaan.


Vaikka olisi kuinka kiire, on ihana välillä näprätä jotain. Kuvien kranssin väkersin eilen iltapäivällä varmaan reilussa vartissa. Idean kranssiin sain marraskuun Bo Bedre -lehdestä. Clas Ohlsonilla viime viikolla käydessäni muistin hankkia henkarin, josta tuli pieni ja tukeva kranssipohja. Villiviiniin poikkeisin tiistaina esittämään toiveen marjakuisman oksista, ja seuraavana päivänä eli eilen Eija jo laittoi viestin, että täällä olisi nyt oksia...Ostin oksan eukalyptusta ja kaksi oksaa marjakuismaa, mutta kranssi syntyi paljon pienemmästä määrästä kuin olin kuvitellut. Tosin, jos haluaa tuuheamman ja runsaamman kranssin, saa tuohon varmasti enemmänkin menemään.


Pätkin eukalyptuksen oksat ja marjakuisman marjat valmiiksi, samoin tein rautalangan kanssa. Sitomisen aloitin eucalyptuksista ylhäältä, läheltä henkarin ripustinta ja etenin siitä myötäpäivää. Lopuksi sidoin marjatertut etsien niille sopivat paikat, yritin saada kranssista tasapainoisen, mutta toisaalta roikkuvilla marjoilla tietoisesti rikoin pyöreyttä. Oksat asettelin siten, että henkarin yläosan aukko peittyi, vaillinainen kranssi voisi olla aika kiva myös...Ehkä sitten, kun nämä ovat kuihtuneet! Kranssin ripustin viimevuotiseen tapaan työhuoneen oveen.


Tuntuu aivan uskomattomalta, että huomenna on joulukuun ensimmäinen päivä. Marraskuu on mennyt hujauksessa! Ei haittaa, mutta nyt voisin hieman hidastaa ja yrittää vielä enemmän nauttia tähän vuodenaikaan kuuluvasta hämäränhyssystä, kynttilöistä, joulumusiikista, pienistä näpertelyistä ja tietenkin kukkasista! Niin, huommenna jälleen luvassa KukkailotteluaHei, hei marraskuu, tervetuloa joulukuu!
Taina

12 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos Riina, niin minustakin, kun kerrankin pysyin suunnitelmassa.😀

   Poista
 2. Todella kaunis kranssi. Tykkään kun siinä ei ole liikaa mitään. Välillä itselläni menee vähän överiksi kranssien kanssa :)
  Ihanaa marraskuun viimeistä iltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, mulla on ihan sama taipumus! 😂 Kerrankin selvisin ilman rönsyilyä..😀 Nyt voin jo toivottaa ihanaa joulunodotusta Outi!❤️

   Poista
 3. Vastaukset
  1. Kiitos, tämä on tosiaan nopea ja helppo, edullinenkin! Mahdoitko jo saada suklaasi..?

   Poista
 4. Onpa kaunis kranssi! Kiitos Clasu -vinkistä, taidankin huomenna suunnata sinne ja kukkakauppaan! :D Ihanaa viikonloppua ja joulukuun ensimmäistä päivää! ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä, ideahan on tanskalaisesta lehdestä, tietenkin.;D Nuo kun kuivavat, vaihdan ehkä tilalle muuta.:)
   Iloista joulunodotusta Marika!<3

   Poista
 5. Ihana idea!! ...Saatan kopioida ja kokeilla itsekin... ;) Tosin voisin kokeilla toteuttaa tätä puolukanvarvuista... Hmmmmm...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, puolukat sopii varmasti tosi nätisti, eikä maksa mitään! Mulla oli viime jouluna puolukkakransseja useampikin. Ne on nätit ihan sellaisenaan.:)

   Poista