keskiviikko 1. marraskuuta 2017

Lokakuu oli lempeäJos ennen tuli tehtyä kuukausikollaaseja joka kuukausi, tuntuu aika nykyään rientävän entistä nopsempaan, ja kollaasit ovat enimmäkseen jääneet tekemättä. NYT olen kuitenkin pitkästä aikaa mukana Pienen Linnun Kuukausikollaasi -haasteessa.:)

En mitenkään voi väittää, että etukäteisajatus lokakuusta olisi miellyttävä. Kaiken kaikkiaan tämä kuukausi kuitenkin yllätti minut positiivisesti.  Kaunis ruska tuntui kestävän monen monta viikkoa, jos ihan tarkkoja ollaan, niin täysin ohi se ei ole vieläkään, vaikka ensilumi yllätti meidät täällä etelässä tulemalla jo lokakuussa. Inhoan talvea, mutta mielestäni lumi ja pikkupakkanen voittaa muutaman plusasteen, harmauden ja alas tippuvat pilvet. Kävin yhtenä viikonloppuaamuna kameran kanssa lenkillä, ja niistä kuvista tuli kyllä lokakuisen luonnon parhaat puolet esille.


Lokakuussa elo siirtyy ulkoa sisälle. Tekee mieli sisustella, hankkia jotain uutta kotiin, polttaa takassa tulta, leipoa ja tehdä käsitöitä. Näitä kaikkia on mahtunut lokakuuhun. Työpisteen toimivuutta paransin Ikean Skådis-säilytystaulullaEnsimmäisissä Perjantaimyysseissä leivoin kaura-karpalosämpylöitä. Kotiin tuli hankittua mm. ihania, uusia astioita ja kaksi pörröistä lampaantaljaa, postaus on aiheesta löytyy täältä. Uusi torkkupeitto on valmistumassa neulomalla pikavauhtia paksulla langalla ja jättipuikoilla. Pellavaiset pussilakanat saivat uuden värin pesukoneessa värjäämällä. 

Vaikka Kukkailottelut ovat nyt pienellä tauolla, on mulla ollut ihan superupeita kukkakimppuja esim. täällä, täällä ja täällä! Ajattelin muistaa Suomen 100-vuotissynttäreitä täällä blogissa. Lista kotimme suomalaisista käyttöesinesuosikeista on luettavissa täällä. Tällä viikolla ostin hienon kokoelman kynttilänjalkoja kirppikseltä pikkurahalla ja ekat glögit tuli siinä kynttilänvalossa juotua. Niistä mahdollisesti lisää myöhemmin...

Syysloma tuli enemmän kuin tarpeeseen. Osan lomasta olimme veljeni luona Kööpenhaminassa. Reissu oli onnistunut, Kööpenhamina on vain niin kiva paikka tällaiselle kauneuden rakastajalle.;) Lomakin tuntui paljon pidemmältä, kun pitkästä aikaa pystyi irrottautumaan kunnolla kotiympyröistä, enkä siivonnut yhtään kaappia. Postaus veljeni Köpiksen kodista on kuukauden luetuin postaus. Aineksia  postauksiin löytyisi vielä matkalta, yritän ehättää postailemaan ennen kuin jutut haalistuvat mielessä kädenlämpöisiksi!

Marraskuu alkoi kauniin aurinkoisena. Ei hassumpaa.
Kohti joulunaikaa...

Taina

17 kommenttia:

 1. Kauniita kuvia ja ihania juttuja! Lokakuu teki tästä entisestä blogisi satunnaisesta kävijästä vakkarilukijan. Ihana paikka pysähtyä kauniin ääreen netissä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kommettisi saa minut todella iloiseksi, kiitos!<3 Ammennan itse voimaa kauneudesta, ja sitä haluan muillekin jakaa.<3

   Poista
 2. Kauniit kollaasit olet tehnyt.
  Ihanaa keskiviikkoiltaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Pian on jälleen viikonloppu, ei huono.;) Kivaa loppuviikkoa!<3

   Poista
 3. Kauniit kollaasit, etenkin tuo keskimmäinen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riitta!<3 Keskimmäinen on tällä kertaa eniten omaankin mieleeni, yleensä luontokuvat vie voiton.:)

   Poista
 4. Onpa kauniit kollaasit. - Mukavaa keskiviikkoiltaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anneli!<3 Nyt täytyy varmaan jo toivottaa mukavaa torstaita ja loppuviikkoa!:)

   Poista
 5. Also for me the middle collage is the prettiest!
  Have a good rest of week.

  VastaaPoista
 6. Aivan ihanat kollaasit, harmoniset ja tunnelmalliset kuvat! Hyvää alkanutta marraskuuta :)

  VastaaPoista
 7. Kauniit ja ei yhtään synkän lokakuiset tunnelmat!
  Toivotaan marraskuusta yhtä kaunista.

  VastaaPoista