perjantai 17. marraskuuta 2017

Jouluinspis - Perjantaimyyssit



Viikot vierii ja joulu lähestyy. Olen käynyt sisäistä keskustelua aiheesta Perjantaimyyssit ja Kukkailottelu, lähinnä siitä, milloin olisi aika jouluisen Kukkailottelun. Ajattelin, että jos vielä tämä ja ensi viikko vietetään Perjantaimyyssejä, ja ensimmäisen adventin viikonlopusta eteenpäin jälleen Kukkailottelua. Mitä sanotte? Näihin Perjantaimyysseihin saa toki osallistua kukkapostauksillakin! Mikä piristääkään ankeaa marraskuuta enemmän kuin kukkaset! 





Itse olen liukunut hiljalleen joulun odotukseen, tykkään tästä tunnelmasta melkein enemmän kuin joulusta.;) No, ehkä en ihan, mutta parasta joulussa on mielestäni odotus. Joulun kohdalla aika ei yleensä ennätä edes käymään pitkäksi.


Kuvat: Mad&Blog 11/2017, Isabellas 6/11, Bo Bedre 11/2017



Ostin Köpiksen reissulta kasan jouluisia lehtiä. Noista lehdistä ja mun jouluttelufiiliksistäni, lehtien tunnelmasta, kynttilöistä ja kahvista nauttien on tämän postauksen ja Perjantaimyyssien kuvat peräisin. 



Kuvat:  Bo Bedre 11/17 ja Isabellas 6/17



Vuosien saatossa makuni joulukoristusten suhteen on muuttunut yhä pelkistetympään ja luonnonläheisempään suuntaan. Ihan varmasti meidän joulukodissa on tänäkin vuonna risuja, käpyjä, havuja ja kukkia. Luonnon omia koristeita. Hieman harmittaa, että heitin viimein kesällä etuportaalta magnolian oksat roskiin. Nyt ripustaisin ne varmasti olohuoneen katosta roikkumaan.  Joku oksa tuohon olohuoneen pöydän päälle tulee varmasti!



Yläkuvat Isabellas 6/17, alakuvat Bo Bedre 11/17 ja Mad&Bolig 11/17

 
Ripaus metallin hohdetta tulee olemaan varmasti meidän joulussa. Kynttilät ja ohuet valosarjat saavat luoda tunnelmaa ja lämpöä. Jouluinen kranssi etuoveen, toinen Kesähuoneen oveen ja kolmas olisi kiva sisälle...Kauhean kiva minusta tuo Clasun henkari kranssin pohjana!


Ylävasen Mad&Bolig 11/17, yläoikea Isabellas 6/17, alakuvat Bo Bedre 11/17



Minusta on aina ihana selailla kirjoja, lehtiä ja blogeja varsinkin näin loppusyksystä, inspiroitua, innostua ja tunnelmoida kuvien avulla. Joitain ideoita tulee käytettyä, useimpia ei, mutta ei sen niin ole väliäkään. On kiva uppoutua kuvien tunnelmaan ja haaveilla kauniista ja rennosta joulusta. 






Kiitos jälleen teille ihanat, jotka osallistuitte viime viikonlopun Perjantaimyysseihin!<3 Tule sinäkin linkittämään hyvänmielen postauksia Perjantaimyysseihin, tunnelmapläjäyksiä, kaikkea sitä, mikä tekee näistä synkän vuodenajan viikonlopuista iloisempia, kauniimpia, inspiroivempia! Tarkat linkitysohjeet löytyvät täältä.


Leppoisaa viikonloppua!
Taina 


p.s: Viikonloppuna on jälleen siskoni navetalla joulumyyjäiset. Suosittelen!<3


 

32 kommenttia:

  1. Ihania tunnelmia ja ideoita! <3
    Joulun odotus ja suunnittelu on minustakin ihanaa aikaa. Ja tälläinen nyysseily on niin rauhoittavaa ja toisaalta inspiroivaa. Ei voi aina olla luova, jollei välillä vähän relaa ja nyysseile.
    Kaunista viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin!<3 Todellakin, luovuus vaatii joutilaisuutta ja aikatauluttomuutta. Nautitaan siis näistä marraskuun pimeistä illoista, kun ei ole ihan pakko mennä mihinkään tai tehdä mitään.:)
      Ihanaa viikonloppua Riina!<3

      Poista
  2. Ihailen aina kun toiset jaksavat sisustella ja laittaa joulua niin paljon. Se on niin tunnelmallista. Ttse en vain jäksa joulusta niin inspiroitua. Mutta siskosihan oli se taiteilija? Hänen töitään olisin mielelläni lähtenyt katsomaan lisää. Ne teillä olevat olivat niin huikeita!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Olen ollut jouluihminen pienestä pitäen.:) Monesti olen ostellut lahjoja tammikuussa ja aloittanut omat lahjat elokuussa.;) No, nykyään keskityn enemmän fiilistelyyn, lahjojen merkitys on vähentynyt vuosi vuodelta.
      NYT on kuule postaus sulle! Kuvia siskon myyjäisistä.<3

      Poista
  3. Kyllä se joulu hiljaa kotiin hipsuttelee, vaikka olen suht koht järkevä sen kanssa. Mukavaa viikonloppua.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään myönnä siitä sekoavani.;D Tykkään tästä odotuksesta, ja koko ajan huomaan meneväni minimalistisempaan tyyliin kaiken suhteen.:D
      Iloista viikonloppua Riitta!:)

      Poista
  4. Niin kauniit ja tunnelmalliset kuvat,
    joten nyt oli ihan pakko osallistua ihanan Ilonan kirjan kanssa perjantaimyysseihin, tämä jos joku on positiivinen joulunodotus.
    Mieleni on melko samoilla linjoilla kanssasi koristeiden ja joulusisustuksen kanssa. Tunnelma on todella tärkeässä roolissa sekä harkinta. Vitsit noi kynttilänjalat on makeet, luin juttusi niistä ja koitin kirpparilla etsiskellä, mut vielä ei onnannut :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marika!<3 Ihana, kun olet mukana!<3 Täytyy tulla itsekin osallistumaan, tuo kirja olisi just sopiva marras-joulukuun iltaluettava.:) Kynttilänjalat tupsahtavat vielä eteesi varmasti!

      Poista
  5. Tykkään myös tästä fredagsmysistä<3 tämä marras-joulukuu on vielä jotenkin enemmän sen aikaa vaikka joka ilta:)) Joulun fiilistely on ihanaa ja kun aloittaa ajoissa niin ehtii myös nauttia siitä ihan eri tavalla. Mulla ois myös tarkoituksena rakennella jonkinlainen hengarikranssi, saas nähdä onnistuuko... viimevuonna tein Clasun metalliseen tähtiaihioon kävyistä kranssin, se on kyllä vieläkin tallessa niin voisi jo laittaa esiin. Kivaa viikonloppua<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!<3 Olen täysin samaa mieltä, nää myyssit on paikallaan vaikka joka ilta tähän pimeimpään vuodenaikaan. Jotenkin nyt ei ole edes tuntunut tämä synkkyys niin pahalta, ehkä osaan nauttia tästä enemmän kuin ennen.:) Mutta kyllä mä sen auringon ottaisin myyssejä mielummin.:P
      Käpykranssi kuulostaa ihanalta!<3 Ehdottomasti otat sen pian esille! Mä tein puolukoista Sinellin sydänkranssiin viime jouluna, ja sellaisen voisin nopsaan solmia milloin vain, nyt kun ei ole vielä lunta.:)

      Iloista viikonloppua!<3

      Poista
  6. Restful Advent atmosphere...a restful weekend to you too!

    VastaaPoista
  7. Ihanat tunnelmalliset kuvat<3 Mistä tuo ihana kahvikuppi on peräisin? -Marja

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Marja!<3 Kuppi on Tuias -keramiikkaa. Lahdessa niitä myy Ulpukka satamassa. Muut myyntipaikat löydät tästä linkistä:
      http://www.tuias.fi/

      Poista
  8. Ihania jouluisia kuvia!
    Näillä kuvilla jos millään iskee joulu-innostus😉
    Tykkään molemmista, perjantaimyysseistä ja kukkailottelusta. Kiva on miettiä postausaiheita, kun välillä tuntuu ettei ole mitään postattavaa.
    Ihanaa viikonloppua Taina💕

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Ellen!<3 Ihana kuulla!
      Se on niin totta, siis se, että välillä kaipaa ulkopuolelta ideoita postauksiin. Kun tekee tätä vuosikausia, on toisinaan ihan kyllästynyt ja hukassa koko homman kanssa. Tiedän, että tiedät, mistä puhun.:)
      Ihanaa viikonloppua Ellen!<3

      Poista
  9. Voi miten ihania ideoita, nuo tekisi mieli toteuttaa kaikki! Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mahtavaa, jos tykkäät!<3 Ei sen tarvitse olla niin monimutkaista, risuja maljakkoon ja käpyjä pöydälle, that´s it!;)
      Ihanaa viikonloppua Piia!<3

      Poista
  10. Ihania inspiraatio ja fiiliskuvia! Minä aina perjantaimyysseilen suoraan tänne kommentteihin. Tänään myysseilyyn on kuulunut vuoden ensimmäiset tortut ja samalla uunin lämmityksellä leivoin vielä bataatti-perunarieskoja.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kuullostaa hyvälle! Vink vink blogipostaukseen ohjetta bataatti-perunarieskoista, kiitos <3

      Poista
    2. Minusta on Outi aivan mahtavaa, että kommenteissasi kerrot omista Perjantaimyysseistäsi!<3 Tämäkin kuulostaa niin hyvälle, että ottaisin mielelläni reseptin noihin rieskoihin.:) Mullakin oli mielessä joulutorttujen leivonta, ehkä huomenna, kun esikoinenkin on kotona...

      Ihanaa viikonloppua Outi!<3

      Poista
  11. Minustakin joulussa on parasta sen odotus. Itsekin fiilistelen joulua kirjoja, lehtiä ja blogeja lukien. Glögikausikin tuli korkattua viikolla, joten joulun odotus on alkanut täälläkin ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Arvaapas, mitä mulla on tuossa koneen vieressä?;D Glögiä tietenkin!:) Joulua kohti ei sitten enää glögiä tule niin paljon juotuakaan, vaan itsellä se kuuluu juuri tähän marraskuuhun, ehkä joulukuun alkuun, tällaisiin myysseilyihin.:)
      Ihanaa viikonloppua Krisse ja mukavaa joulunodotusta!<3

      Poista
  12. Herkkiä ja kauniita kuvia <3
    Ihanaa kun joulusomisteena käytetään luonnonmateriaaleja <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nina!<3
      Täysin samaa mieltä luonnonkoristeiden käytöstä. Luonnollinen on kaunista.<3 Kun lapset oli pieniä, hankin joulukoristeita esim. matkoilta. Niistä en taida olla valmis luopumaan, mutta muuten taidan siivota koristelaatikoita uudemman kerran huomenna. Viime jouluna jo ison kasan koristeita laitoin kirpparille.:)

      Poista
  13. On totta että joulun valmistelu on parasta. Ihanaa kun tunnelma muuttuu lisäämällä koristeita

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niistä pienistä askareista ja fiilistelyhetkistä syntyy joulun tunnelma.<3 Ei siihen paljoa oikeastaan vaadita.:)

      Poista
  14. Joulussa parasta on odottamisen autuas olotila. Onneksi vanhemmiten olen oppinut kiteyttämään olennaisimman eli tunnelma ja hyvä mieli ovat ykköset! 💚 Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Täysin samaa mieltä! Ja tosiaan, nykyään osaa keskittyä olennaiseen, ja esim. lahjat tai joka paikan siivoaminen (en kyllä muista oisinko koskaan siitä ottanut paineita..)on niitä vähemmän tärkeitä asioita. Lahjoissa ajattelen, että hankin/teen sellaista, mistä lahjan saaja tykkää tai sitten mielummin en osta/tee ollenkaan lahjaa. Turhaa krääsää ei tietääkseni kukaan halua nurkkiinsa.;)

      Poista
  15. Oi joi...ihastuttavia kuvia ja tunnelmia!!
    Henkarikranssi on aina helppo ja kiva idea!
    Ja tuo kukkakranssi...voih ja huokaus.
    Ulkolaiset lehdet tuovat aina 'sitä jotain' omiin ideoihin ja suunnitelmiin.

    Suloista sunnuntaita sinne!
    Olen hieman myöhässä perjantaimyysseissä kiireitteni takia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kuules nyt, et ole ollenkaan myöhässä!<3 Sun postaus oli varmaan ennen omaani eetterissä!:) Hyvin ehdit vielä linkittämäänkin. Ihanaa, kun olet mukana Susanna!<3

      Mietin noita tanskalaisia, että ne sitten osaa. Oisko se juttu rentous? Kun pipo ei kiristä liikaa, niin luovuus pääsee valloilleen ja syntyy kaunista.:D

      Poista