sunnuntai 26. heinäkuuta 2020

Marimekko -ihastus - Uusi hylly mukeille



Marimekko monine kuoseineen iskee minuun vuosien tauon jälkeen. Toivon, että tällä kertaa osaisin välttää vuosituhannenvaihteen kaltaiset Marimekko -överit, vaan pahalta näyttää siinä valossa.:P  

Insta -tiliäni seuraavat ovat varmasti huomanneet viimeisen reilun puolen vuoden aikana lisääntyneet Marimekon Oiva -mukit. En ole oikeastaan koskaan aikaisemmin keräillyt mitään mukisarjaa, mutta nämä ovat nyt vieneet sydämeni. 2,5 desin muki on juuri oikeankokoinen. Tähän saakka lähes kaikki omistamani mukit ovat olleet kulmikkaita, mutta Oivan alaosan pyöreä muotoilu tuntuu erityisen ihanalta kädessä, samoin kupin yläreuna suussa. Sitten on tietenkin se juttu, millainen fiilis milloinkin on, ja mukin valinta aina fiiliksen mukaan.<3 Siksi haluan, että mukit ovat erilaisia. En myöskään osta mitä tahansa kuviota, vaan mukissa kaiken pitää viehättää, jotta se päätyy ostoslistalle.




Ensimmäinen Oiva -mukini oli tämä punainen Räsymatto.
Olohuone on kokenut aikamoisen muutoksen...

Aiemmin mukit mahtuivat mainiosti kirppikseltä ostamaani ritilähyllyyn, mutta jo jonkin aikaa minulla on ollut etsinnässä samalle paikalle uusi hylly. Sellainen, johon mahtuisi mukeja vaikka kahteen riviin ja päällekkäin. Toinen mahdollinen vaihtoehto olisi ollut String-hylly, mutta ihastuin niin paljon Bloomingvillen tammiseen seinähyllyyn, että laitoin sen tilaukseen Zico´sista, Seinäjoelta. Hyllyä ei näytä juuri nyt olevan saatavilla..




Nämä hyllyt eivät ole kalustelevyä, vaan umpitammea! Mustat metallilistat, joihin hyllyt pujotetaan, tuovat kauniisti ryhtiä ja rytmiä hyllyyn. Tuntui, että koko keittiön ilme muuttui yhden hyllyn myötä. Tämän verran avohyllyä jaksan pitää siistinä. Ihastelen ihmisten keittiöissä avohyllyjä, mutta suurempina määrinä en taitaisi jaksaa sitä jatkuvaa pölyjen ja rasvan pyyhkimistä. Tammi on muuten puulaji, jota ottaisin nyt kotiini enemmän kuin mielellään muuallekin! 



Uusi kello on keittiöön on mietinnässä. Monta ihanaa (ja kallista) vaihtoehtoa tietäisin...Toistaiseksi nappasin esikoisen huoneesta kellon, jota hän ei ole jaksanut vaihtaa mihinkään aikaan toviin. Ihmetteli kyllä, että mihin kelloa kiikutan.;D Vanha kello on siis liian iso ja tietenkin vääräntyylinen.



Oli muuten aikamoiset salapoliisin hommat tuossa, ennen kuin saatiin hyllylle reijät porattua. Tuo keskellä seinää nököttävä (turha) pistorasia, kun aiheutti päänvaivaa. Pistorasia on muistutus siitä, että rakentaessa on miljoona asiaa mietittävänä, kuten esim. pistorasioiden paikat. Aikoinaan talomme piirtänyt arkkitehti piirsi tuohon seinälle myös kalusteet, siis ennen kuin oikeaa keittiösunnitelmaa oli olemassa. Siihen se rasia vailla järkeä sitten tuli ja sen olemassaolo on piikki mun lihassa.;D Nyt hankittiin laite, joka kertoo sähköjohtojen paikat seinässä (palttiarallaa), lisäksi tutkittiin varuiksi piirustuksia ja valokuviakin raksa-ajalta. No, hylly on nyt seinällä, se on pääasia!

Onnellinen mukimaanikko,
Taina


Ei kommentteja:

Lähetä kommentti