torstai 2. heinäkuuta 2020

Kukkainspistä kesäkuun kukkasilla




Ihana, ihana, kesäkuu vaihtui toivottavasi yhtä ihanaan heinäkuuhun! Voisi sanoa, että kerrankin kesäkuu oli nimensä veroinen. Perinteinen juhannussää taisi myöhästyä (onneksi) viikolla!:)





Tähän postaukseen koostin Kukkailotteluhengessä kesäkuun kukkia inspiraatioksi. Rakastan tätä aikaa, kun pihalta ja luonnosta voi kerätä kauniita kimppuja! Voin helposti askarrella kukkien parissa montakin tuntia, kun ensin pitää suunnitella, minne pyöräilisi kukkia poimimaan, sitten käy pyöräilemässä kukkalenkin ja lopuksi kotona asettelee kukat mieluisiksi kokonaisuuksiksi. Ihan yhtä kauan ei pihalla kiertelyyn saa aikaa kulumaan,  kukkia sillä silmällä tutkaillen, mutta melkein! Erilaisten kukkien, heinien ja oksien yhdistely on todella rentouttavaa  puuhaa, suosittelen! Varmaan tiesittekin, että kukat kannattaa kerätä joko aamusta tai illasta, jolloin niiden nestejännitys on suurimmillaan. 



Kimppujen asetteluun on olemassa monia kikkoja lähtien kirkkaalla teipillä tehdystä ristikosta maljakon suulla, kanaverkosta "rutistettuun" palloon maljakon pohjalla, molemmat hyviä apukeinoja saada kukat asettumaan maljakkoon halutulla tavalla. Olen hankkinut kirpparilta pari Kupittaan Saven kukkapidekettä ja saanut työkaverilta Riihimäen Lasin vastaavan tuen. Lasinen tuki näkyy juhannuksena keittiönpöydällä olleesta asetelmasta, jossa oli kukkakauppa Neilikan hävikkipioneita (hain juhannuksen alla koko ämpärillisen kukkia superedullisesti) ja omasta pihasta juhannusruusua.



Tuore ostos on Hanataba -kukkatuki, jolla kukat saa helposti spiraalinmuotoon, kuten floristit usein kimput sitovat. Tuessa on reikiä, joihin kukat asetellaan, minkä jälkeen tuen ala- ja yläosaa kierretään erisuuntiin, muoto syntyy siitä. Paketissa tuli kaksi erikokoista tukea ja ne ovat olleet minulla kovassa käytössä siitä lähtien. Tuo shamppanjanvärinen on minusta todella kaunis! Hankintalistalla on vielä InVase -tuet Aalto-maljakoihin. 



Kukkakauppojakaan ei kannata unohtaa kesällä! Ainakin täällä meidän suunnalla kukkakaupat möivät ennen lomaa viherkasveja todella edullisesti.  Pari uutta hankin tuolloin jo syksyä ajatellen. Alesta toivon vielä löytäväni pari ruukkua näille uusille viherkasveille. En juurikaan jaksa innostua vaatteiden alennusmyynneistä, mutta sisustus- ja kukka-alet kyllä koluan tarkemmin.;)



Helteellä auenneet pionit olen suurimmaksi osaksi leikannut sateelta suojaan maljakkoon. Ritarinkannukset, malvat, punahatut ja törmäkukat antavat vielä odottaa parasta kukintaansa. Se tietää jälleen pientareiden koluamista tai lähikukkakauppaan piipahtamista...Luultavasti molempia!:)


Kukkaisaa, inspiroivaa, heinäkuuta!
Taina


8 kommenttia:

  1. Aivan ihania kukkakuvia! Onpa kiva idis tuo kukkituki. Välillä saa äseteltua käteensä kauniin kimpun, mutta kun sen laittaa maljakkoon se hajoo ihan pöljästi. Tuosta tuesta olisi apua tässä hommassa.
    Kaunista heinäkuun alkua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Tuo on tosiaan kaunis kapistus ihan itsessään ja sitten sillä vielä saa kukatn nätisti maljakkoon.<3 30 ei ole mielestäni paha hinta kahdesta tuesta, joiden käyttöikä on varmasti vuosia ellei vuosikymmeniä.
      Ihanaa heinäkuun alkua ja lomaa Outi!<3

      Poista
  2. Meillä oli ihan valtavasti kauniita niittykukkia tuossa peltosuoralla ja iltaisin niissä parveili oikein perhos rykelmiä. Naapuri niitti pientareet... Se niistä kukkasista. Menipä sentään samalla tien tämän pään lupiinitkin

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Joo, en ymmärrä noita teiden varsien niittämisiä!:( Onneksi pihassakin kasvaa rikkaruohoista lähtien. Päivänkakkarat mua harmittaa eniten, ne on niin kauniita, etten pidä niitä rikkaruohoina vaan niittykukkina. Onneksi niitäkin löytyy jonkun verran omasta pihasta. Kukkapenkkiin eksynyt lupiini ei onneksi ole näyttänyt elonmerkkejä, vaikken saanut sitä syksyllä kokonaan ylös penkistä...

      Poista
  3. Mukavaa kun helppoja kukkatukia on nykyään saatavilla kotona kukkien kanssa puuhasteleville.
    Ihania ketokukkia siellä onkin nyt pellot täynnä! <3
    Spiraali on ehdoton kimppua ilman tukea sidottaessa!
    Jos yksikin varsi on vastakarvaan spiraaliin nähden, voi se katkoa varsia ja sidonnasta tulee löysä.

    Kesänhellimää viikonvaihdetta sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä!<3 Ja kukkakaupatkin näitä myyvät, mikä on kiva juttu!:) Tänään laitoin kukat ilman tukia, mutta spiraaliin. Olin ylpeä siitä, miten hyvin onnistui. Joskus se on helpompaa, yleensä sikavaikeaa.;D

      Aurinkoa ja lämpöä Susanna!<3 Sitä saisi taas tulla tännekin..

      Poista
  4. Juuri kävin tuolla takapihan metsässä noukkimassa ison, sekalaisen kimpun vehreyttä kannuun salin pöydälle. Siinä samalla ajattelin sinua. Mitähän sinä loihtisitkaan noista antimista. Metsässä on valtavasti ihania erilaisia heiniä, joiden keruuta kuivumaan pohdiskelin nautiskellessani raikkaasta metsän tuoksusta. Täällä maaseudulla on tien vieret täynnä kukkia.
    Kukkailoa heinäkuullekin! Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa, kun ajattelin kukkia poimiessasi minua!<3 Tiedätkös, olen myös katsellut heiniä sillä silmällä!:) Mulla tosin on ollut mielessä esim. kranssin teko pelkistä heinistä. En ole koskaan kokeillut, ehkä olisi jo aika. Mahtava juttu, että teille ei tienvarsien partaveitset yllä! Inhoan sitä, miltä parturoidut pientareet näyttävät.:( Eikö sitä paitsi pitäisi antaa kotimaisten niittykasvien siementää ennen leikkuuta. Ei ihme, että lupiini jyrää, sillä sehän ennättää hyvin siementää ennen juhannusta, toisin kuin omat kotimaiset kukkaset.

      Ihanaa heinäkuuta kotimaisemissa Tuija!<3

      Poista