sunnuntai 12. huhtikuuta 2020

Viherkasvit modernisti roikkumaan - Tuokko riippuhyllyHyvää pääsiäistä!<3 Vielä kaksi pitkää päivää ihanaa aikatauluttomuutta, kokkailua pitkän kaavan mukaan ja yhteistä aikaa perheen kanssa.<3 Nyt kun tuossa pääsiäisessä ollaan, voisi postaukseni toki olla pääsiäiseen liittyvä, mutta koska tällä hetkellä työni on arjessa niin paljon istumista koneen äärellä, taitaa pääsiäinen jäädä tänä vuonna täällä blogissa noihin pariin virkkeeseen. Instassa jaan runsaammin ja vähemmän suunnitelmallisesti meidän arkea ja juhlaa, tulehan seuraamaan, jos et vielä ole!


Kukkailottelupostauksen yhteydessä viikko sitten kerroin, että viherkasvit ovat saaneet uuden järjestyksen. Olen aiemminkin maininnut omasta suhteestani viherkasveihin, joka on ollut hieman ristiriitainen. Tunteeni viherkasveihin on kyllä myönteinen, mutta jostain syystä koen, että kotimme alkaa näyttää viherkasvien myötä mummolatyyliseltä, ja vaikka mummolatyyli on minusta ihan kiva, en halua sitä meidän kotiimme. Vaikka viherkasvit ovat olleet muotia jo useamman vuoden, silti nykyaikaisiin koteihin sopivia viherkasveille tarkoitettuja tuotteita (ainakaan kohtuuhintaisia) on edelleen niukasti tarjolla. Tämän olen kokenut ongelmaksi omalla kohdallani.Erilaisia kukkalaatikoita sisäkäyttöön on kyllä tullut tarjolle. Sellaisen hankinta meille on minulla mietinnässä. Kukka-amppeleissa on ollut kovasti muotia punoa itse omat amppelit. Hetken aikaa minullakin roikkui olohuoneessa Ikean suuri tarjotinamppeli, joka oli tyyliltään kiva, mutta mustaksi käsiteltynä lopulta makuuni liian raskas. En tiedä, oliko amppelia saatavilla puunvärisenä tai valkoisena, sillä omani oli kirppisostos ja myin sen sitten myös eteenpäin kirppiksellä.  Valmiiden amppeliruukkujen ongelma on monesti se, että niiden ripustukset on usein mietitty vain noin puolen metrin matkalle. Loppuosaan tarvitaan siis jokin lisäratkaisu, ketjua, narua tms.. ja lopputulos alkaa näyttää sekavalta ja kotikutoiselta, eikä kestävyydestäkään ole takeita.
Olin jo jonkin aikaa haaveillut Verso Designin Tuokko -riippuhyllystä. Koivuvanerista muotoiltu hylly, nahkaiset ripustimet ja puiset rimat näyttävät omaan silmääni kepeän kauniilta ja nykyaikaisen raikkaalta. Ainoa syy olla tilaamatta, oli hyllyn hinta.

Ymmärrän toki, että kotimainen käsityö ei ole halpaa! Pari viikkoa sitten ainakin Instan puolella monet kotimaiset yritykset kampanjoivat Kotonakotimaista -teemalla, ja tuolloin päätin tarttua tarjoukseen. Toimitus tuli kotiin kahdessa päivässä ja muutenkin kaikki toimi mutkattomasti. Hylly on minusta todella kaunis! Siinä yhdistyy upeasti käsityöperinne moderniin tyyliin. Nahkahihnoilla hyllyn saa sopivalle kastelukorkeudelle. Hyllyn pohjalla on huopa, jonka voi halutessaan ottaa poiskin, mutta ainakin kukkien kanssa huopa on hyvä juttu. Jos kasteluvedet menevät ohi ruukusta, ei hylly kastu ensimmäisenä...Oikeastaan ainoa asia, jota olisin hyllystä vielä kaivannut tietooni, on se, kuinka painavan ruukun/ruukut hyllylle uskaltaa ripustaa. Minulla vaihtoehtoina oli kolme pienempää ja kevyempää tai kaksi isoa ja suhteellisen raskasta ruukkua. Päädyin kevyempään vaihtoehtoon, mutta hylly tuntuu kepeydestään huolimatta siltä, että ehkä ne paivammatkin pysyisivät ilmassa... Jos kyllästyn viherkasveihin, teen tästä yöpöydän itselleni ripustamalla nahkanauhat yksinkertaisina pidemmiksi.:)

Nyt otan pupujenjuhla -sukat jälleen työn alle. Ne eivät nyt aivan pääsiäiseksi valmistuneet, mutta eilen ja toissapäivänä olen saanut niitä ison sysäyksen eteenpäin...

Ihanaa, rentouttavaa, pääsiäistä!
Taina 

2 kommenttia:

 1. Onpa kaunis kukkahylly. Ihana tuo vaalean puun ja nahan yhdistelmä.
  Leppoisaa sunnuntaita sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Vaalea puu on kyllä aina ollut enemmän mieleeni kuin tumma, mutta viime vuosina olen ollut suorastaan lumoutunut vaaleasta puusta, valkoisesta ja nahkasta, pakko lisätä listalle vielä vihreä.:)

   Poista