sunnuntai 19. elokuuta 2018

Uudet tuolit keittiöön


Kolme vuotta sitten ostin meille Torin kautta neljä kappaletta Bonanza -tuoleja, ja myöhemmin vielä kaksi lisää, Torin kautta nekin. Varsinkin ne neljä ensimmäistä tuolia oli pinnoiltaan aika kehnossa kunnossa. Ajan myötä maalasin tuolit liitumaalilla ja vahasin maalipinnan, jotta maalipinnasta tuli pyyhkimistä kestävä. Tykkäsin tuoleista paljon, eikä viehtymys tuolien ulkonäköön ole kadonnut vuosien aikana. Yksi niistä jää minulle ompelutuoliksi kodinhoitohuoneeseen. Muut lähtevät ammatikuvaajan työhuoneelle valokuvauskäyttöön. Siihen ne tuolit ovatkin ihan omiaan. Vaikka Bonanzoissa oli paljon parempi istua kuin edellisissä punostuoleissa, niin ainakin minulla istuinosan terävä reuna alkoi aina painaa takareittä kauemmin pöydän ääressä istuessa, vaikkapa sunnuntailehteä lukiessa. 

Haluan, että keittiön tuoleissa voi istua pitkiä aikoja ihan seurustellenkin. Talviaikaan, kun tuoleilla oli lampaantaljat, tuntui tuoli mukavalta, mutten halua pitää taljoja keittiössä läpi vuoden. Siksi ajatus Bonanzoista luopumisesta kypsyi tässä kesän aikana.


Tuolin tai tuolien hankinta on minusta aika iso päätös ihan taloudellisessa mielessäkin. Istumismukavuus selviää oikeasti vasta käytössä, mikä tekee valinnasta vielä pulmallisempaa. 

Meidän uudet keittiön tuolit pistin merkille heti keväällä Kodin Terrassa käydessäni. Nämä ovat siis oikeastaan pihalle tai puutarhaan tarkoitetut istuimet. Tuolin muotoilu viehätti. Muovi istuinosassa vähän mietitytti, sillä periaatteesta haluaisin huonekalujen mieluiten olevan luonnonmateriaalia. Samoin emmin jalkojen puunväriä, näyttäisikö se liian punertavalta keittiössämme. Plussaa puolestaan oli mielestäni se, ettei tuolissa ole kiinteää kangaspäällystettä istuinosassa, sillä meidän perheessä ne olisivat hetkessä likaiset! Viime viikolla kävimme vielä miehen kanssa koeistumassa tuolit kertalleen ja muutaman päivän miettimisen jälkeen kannoimme uudet tuolit keittiöön.Näissä House -merkkisissä tuoleissa on erittäin mukava istua! Istuinosan muovi on taivutettu niin, ettei tuolin reuna ala painaa takareisiä. Nyt kelpaa lueskella keittiössä tai istua iltaa ystävien kanssa. Vaikka tuo Lohals -matto on kooltaan 2m x 3m, niin nämä tuolit yhdessä suuren ruokapöytämme kanssa täyttävät maton leveyden melko tarkasti. Mattoa ei siis riitä enää siinä vaiheessa, kun tuolin siirtää reilusti irti pöydästä. Näissä tuoleissa on kuitenkin nuo taimmaiset jalat eri kulmassa kuin etummaiset, niin tuoli ei myöskään keiku, vaikka etu- ja takajalat ovat eri tasolla matosta johtuen. Pelkoni jalkojen värin sopimattomuudesta hälveni samantien, kun ensimmäinen tuoli oli kasattu. Keittiön seinällä olevan hyllykön puulevyt ovat kutakuinkin samaa sävyä, ja mielestäni jalkojen ruskea sopii nätisti myös maton väriin.


Nämä tuolit ovat erittäin tukevantuntuiset. Muoviosa ei vaikuta todellakaan rimpulalta. Tuolit näyttävät myös hymyilevän iloisesti.;D Tuolin "suusta" voi kätevästi helpottaa nostamista. Vähitellen alan päästä eroon tavasta varmistaa polvella, ettei istuinosa irtoa selkänojasta.:P Bonanzoissa, kuten aika usein pinnatuoleissa, oli pinnat löystyneet, ja liimaukset hävinneet vuosien saatossa. Näissä tuoleissa sitä vaaraa ei ole. Kuvia keittiöstä juuri ennen näiden tuolien tuloa voit katsoa vaikka täältä. Aika tavalla muuttui keittiön ilme modernimpaan suuntaan, vai mitä?


Oikein mukavaa uutta viikkoa!
Taina


Kukkailotteluun on aikaa osallistua vielä tänään ja huomenna! Klik


8 kommenttia:

 1. Nuo uudet tuolit on ihanat. Vähän olen samanlaisia miettinyt meidän keittiöön. En vaan tiedä, olenko vielä valmis luopumaan pirttipenkistä :)
  Ihanaa sunnuntaita sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Pirttipenkkiä ja -pöytää olen miettinyt terassille...Ehkä ensi kesänä.:)
   Kivaa viikkoa sinulle!<3 Joko sun mies ja lapsi on palanneet maailmalta?

   Poista
 2. Vastaukset
  1. Kiitos Hanna!<3 Kyllä omakin silmä lepää nyt noissa, kun ovat vielä uudet, eikä silmä ole tottunut.:)

   Poista
 3. Sopii ihan tosi, tosi hyvin kokonaisuuteen. Vähän samantapaiset kuin meidän lasiterassin Jyskin tuolit, mutta näyttää olevan vielä jämäkämmät ja kuppimaisemmat. Eli uskallan poiketa toistekin kylään pelkäämättä, että tuolin selkänoja jää nostaessa käteen :D. (oikeesti säikähdin, että olin se, joka Bonanzan ensimmäisenä rikkoi :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Annukka!<3 Tykkäsin kovasti niistä sinunkin tuoleista!
   Hih, olenkohan aiheuttanut monellekin traumoja noilla Bonanzoilla?!;D Ei ollut tarkoitus.<3 Tule pian testaamaan nämä uudet tuolit!:)

   Poista
 4. Ihastelinkin teidän tuoleja vierailullani, mutta en älynnyt että ovat uudet!
  Hienot ja sopivat upeasti tilaan!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Jotenkin nuo tuolit näyttävät siltä, kuin ne olisivat olleetkin tuossa alun alkaen.:) Kuuluvat selvästi meille.:D

   Poista