torstai 4. kesäkuuta 2015

Pionien tukeminen



Yhtään en muista, koska istutin ensimmäiset pionipuskat takapihalle, mutta taitaa siitä olla ainakin neljä vuotta. Joka kevät olen tuskaillut pionien tukemisen kanssa, mutta yhtä monta kertaa kukat ovat saaneet nuokkua ilman minkäänlaista tukea, vaikka jotain tukia on tullut aiemminkin hankittua, niin maahan asti ne eivät ole päätyneet.

Viime viikolla eteen tuli yllättäin työnnettävän ruohonleikkurin hankkiminen (ihme, että kaikki koneet alkaa hajota yhtä aikaa) ja kävin miehen kanssa Siemen ja Koneessa Lahdessa leikkureita katselemassa. Konetta emme sieltä löytäneet, mutta viimeinkin pionelle sellaiset tuet, jotka miellyttivät silmää ja sain ne itse myös paikoilleen laitettua.

 
 




Tuet on Nelson Gardenin. Ympyränmuotoinen tuki on jaettu neljään lohkoon ja keskellä on varsi, joka upotetaan maahan. Varren päässä on vielä kaunis ranskanliljakoriste. Kauniin ulkomuodon lisäksi tykkäsin juuri siitä, että maahan ei tarvitse upottaa kuin yksi varsi. Tuossa pionien kohdalla taitaa olla soraa multakerroksen alla, ja upottaminen on jossain kohdissa todella hankalaa. Hintaa yhdellä tuella oli kahdeksan euroa, ja kieltämättä kirpaisi ostaa seitsemän tukea yhtä aikaa. Kannattaa ostaa pioneille tuet samalla, kun ostaa sen puskan, niin ei tarvitse kerralla köyhtyä niin paljon! No, nyt pionit on joka tapauksessa hyvin ja kauniisti tuettu.


Kukintaa odotellessa,
Taina

16 kommenttia:

  1. Oi, ihanat! Kiitos vinkistä, taidanpa samanlaiset hakea omille dahlioillekin (olipa sanahirviö...)! Viime kesänä viritin puukepit ja juuttinarua, ja aina vähän harmitti, kun niitä satuin katsomaan - eivät olleet pihan kaunistus... :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No. Mitä ihmettä on tapahtunut mun vastaukselle?! Yhteydet ei ole parhaat mahdolliset. Mullakin löytyy pihasta nyt muitakin tukeatarvitsevia kukkia. Joudun varmaan ostamaan tukia vielä muutaman..

      Poista
  2. Ompas hienot tuet! Päivitystäsi lukiessani muistit omat pionini. Pionit ovat niitä ainoita perennoja kuunliljojen lisäksi, mitä meiltä löytyy. Täytyy iltasella käydä katsomassa, mikä tilanne meidän pionipenkissä on. Kiitos muistutuksesta ja ihanaa lomaa, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!:) Tukea tarvitsee tosiaan muutkin kuin pionit. Voi olla, että joudun muutaman tuen ostamaan vielä...

      Poista
  3. Hyvä kun muistutit! Viime vuonna yritin epätoivoisesti nostella painavia kukkia maasta ja solmia niitä trikoopaidasta revityllä kirkkaan pinkillä kuteella. :D Jos tänä vuonna olisi vähän tyylikkäämmät tuet.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, tuohan kuulostaa kekseliäältä!:) Ainaham nuo pionit on jotenkuten selvinneet ilman tukia, mutta nyt ei tarvi surra sadesäätä pionien vuoksi.:)

      Poista
  4. Erittäin kauniit! :) Pionien tukeminen on kyllä ehdotonta. Painavat kukat taivuttavat varret muuten poikki. Itselläni on sellaisia yksinkertaisia vihreästä metalli"langasta" taivutettuja tukia...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kokeilin mäkin niitä vihreitä tukia, mutta niissä oli tuplamäärä piikkejä maahan upotettavaksi, ja tudkastuin hommaan heti alkuunsa. Tuossa on niin kova maa pohjalla. Vihreät tuet laitoin sitten viinimarjoille, joiden juureen ne upposivat helposti.:)

      Poista
  5. Kauniit tuet olet löytänyt! Meillä taitaa olla samanlaiset tuet kuin Pialla tuossa yläpuolella. Tukien välistä vain yrittää aina karata jokunen varsi ja niinpä sitten köyttelen milloin milläkin tukia yhteen ja yritän saada jonkinlaista ryhmäkuria aikaiseksi. Ei erityisen kauniita virityksiä ;)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, ryhmäkuri kuulostaa opettajasta hauskalle!;)) Mulla oli tosiaan ongelmana niissä vihreissä, etteivät ne suostuneet uppoamaan maahan. Nämä sain ihan itse paikoilleen ja helposti!:)

      Poista
  6. Oma mielikuva pioneista (lapsuusajoilta) siis on sellanen, että niitä oli ihan liikaa ja kaikki vaan reuhotti mikä mihinkin suuntaan vinksallaan ja pitkin maata :). Silloin ei vissiin mistään tuista tiedettykään. Ainakaan meidän pihalla. Enkä tykännyt koko kukastakaan just noista edellämainituista syistä, mutta nyt kun niitä ei enää ole, arvetenkin haluaisin että olis. Niin kaunis ja hyväntuoksuinen kukka.
    Ja kiva keskikoriste noissa sun tuissa. Voiko ne jättää talveksi paikoilleen? Pilkistäis kivasti hangesta :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvä idea! Miksei niitä vois jättääkin. Luulen, että ne kannattaa poistaa viimeistään keväällä, jotta pionit pääsevät hyvään kasvuun. Tää on vaan tällainen luulo, en oo asiantuntija.;)

      Poista
  7. Googlehaku toi tähän postaukseesi. Minulla on pari suurta pionipuskaa jotka pitäisi vihdoin tukea...kukat alkavat aueta ja laahaavat maata. Ehtisköhän tuolla käymään katsomaan jos siellä olisi tarpeeksi isoja tukia? Nuo ainakin näyttävät tosi hienoilta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Aika monella taitaa olla sama ongelma pioneiden kanssa, sillä tätä postausta on käyty viime aikoina paljonkin lukemassa.:) Tänä kesänä en ole Siemen&Kone-liikkeessä käynyt, joten en osaa sanoa, onko heillä noita edelleen myynnissä. Ovat kyllä hyvät ja tyylikkäät. Eikä tuo hintakaan tunnu niin pahalta, kun kuitenkin ne kestävät vuosikymmeniä luultavasti.:)

      Poista
  8. Vastaukset
    1. Näitä saa ainakin K-raudan nettikaupasta, jos ei suoraan K-raudasta. Pitäisi nimittäin itsekin hankkia neljä lisää!:) Viime viikonloppuna laitoin vanhoille puskille tuet. Nuo on siitäkin hyvät, ettei maahan tarvitse painaa kuin yksi jalka. Meillä alapihan kukkapenkin alla on kovaa soraa, joten sellaisen monijalkaisen tuen upottaminen oli suorastaan mahdotonta!

      Poista