tiistai 10. maaliskuuta 2015

MaaliskuuAurinko on ollut maaliskuussa erittäin harvinainen vieras. Harmaata, ja lisää harmaata...paitsi eilen! Mikä ihana auringonpaiste ja lämpö, räystäältä loriseva vesi!<3 Oli alettava heti siivoamaan terassia, ja hieman kesähuonettakin ehdin järjestelemään. Istuin terassille kahville ja annoin auringon lämmittää kasvoja.
Jottei totuus maaliskuun alusta unohtuisi, kävin lauantaina kuvailemassa harmautta yhdessä lempipaikoistani tässä lähellä. Tuon paikan lähistöllä on kuuleman mukaan aiemmin ollut kartano (yllätys), ja ilmeisesti sen vuoksi tien varressa kasvaa mm. komeita tammia, sekä yksinäinen omenapuu. Viikon MakroTex -haasteen kuvat nappasin tuosta vanhasta omenapuusta, joka syksyllä oikein notkui omenoita. Otinpa samalla muutaman oksan maljakkoon...
Jopa pilviverhon laskeutuessa alas, kun ainoa väri tuntuu olevan harmaa, puiden kauneus on minusta kovin sykähdyttävää. Aika hauskat nuo erilaiset jäljet pyörätielläkin.:) Syksyn kuvia samasta paikasta löytyy täältä.Vaan kyllä minä sittenkin mielummin valitsisin sen auringon!

Taina

48 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Onneksi! Harmaina päivinä sitä tuntee olevansa elossa vain puolittain!

   Poista
 2. Hui miten paljon enemmän teillä on lunta! Meillä on jo ihan kevät. Eilen näin ensimmäisen shortseissa pyöräilijän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, no ihan en vielä shortseja jalkaan laittaisi...;D Mä epäilen, että meidän pihassa on jonkinlainen lumimagneetti. Äh, ilmansuunnista se johtuu: meidän piha on pohjoiseen kallellaan, joten sadesäälläkään lumi ei sula samalla tavalla kuin tuon harjun etelärinteellä. Jos olisin sen tonttia etsiessämme tajunnut, voi olla, että valintamme olisi osunut johonkin toiseen, vaikka muutoin pihastamme pidänkin.:)

   Poista
 3. Kameran linssin läpi moni asia näyttää niin paljon kauniimmalta :).

  Hain kanssa viikonloppuna muutaman omenapuun oksan sisälle. Kovin toiveikas en niitten suhteen ollut, mutta tänän aamuna ilokseni huomasin, että niihin oli ilmestynyt ihan pienet silmujen alut. Tuli ihan hirmuinen onnistumisentunne. Ihan kuin olisin parempikin puutarhuri :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta, Annukka!:) Mulla on kahdetkin omenapuun oksat maljakoissa (viherhamsteri). Toiset otettu jo puolitoista viikkoa sitten sisälle, niissä odotan kukkia ehkä jo huomenna. Sitten on viime lauantaina poimimani. Ajattelin, että kun ottaa joka viikko muutaman, niin saa ihailla kukintaa paaaljon pidempään.:)

   Poista
 4. Harmaan eri sävyjä katsoessaan huomaa, miten loistavia sävyjä se pitää sisällään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niitä sävyjä tosiaan riittää, ja kauniitakin ovat, joskaan eivät kovin paljon energiaa-antavia.;)

   Poista
 5. Siis on kyllä harmaata! :/ Eilen kyllä tosissaan niin ihana aurinko lämmitti ja nyt näyttääkin sitten taas lähinnä samalta kuin kuvissasi. Huomaa heti kuinka iso merkitys fiilikseen!!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eilen tunsin olevani elossa, tänään taas vain puoliksi.:/ Harmaudelle kyytiä ja äkkiä!:)

   Poista
 6. Onneksi on valoa tulossa lisää, kaunis terassi :)
  Meillä on samanlailla vielä lunta pihalla, ei hätää, onneksi se sulaa pois..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kyllä se aikanaan. Kesähuoneen nurkilla kun grillattiin hiihtolomalla, niin siltä alueelta jo maa paistaa, ja toki asfaltoidulta pihalta myös, mistä on lumityöt tehty. Toivottavasti huomenna paistaa ja sulaa lisää!:)

   Poista
 7. Eilen oli todellakin huikaiseva keli kaiken harmaan jälkeen. Hgissä lumet ovat jo kadonneet, katuhiekoituksia lakaistaan pois.

  Puut ovat kuvauksellisia, oli sitten aurinkoa tai pilvistä, niin kuin kuvistasi näkyy.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Sain maistaa kevättä jo hiihtolomalla Espoon suunnalla ajellessa, kun missään ei enää ollut lunta, Sitä ja auringonpaistetta odotellessa...:)

   Poista
 8. Kaunista harmaata sekä aurinkoa! <3 Täällä räntäsadetta juuri, eilen oli niin kaunis ja lämmin päivä. Melkein olisi tarjennut ilman takkia..no ei sentäs.. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pieni Lintu!:) Sama täälläkin, mutta onneksi on huominen!;D

   Poista
 9. Kyllähän se eilinen auringonpaiste sai niin hyvälle tuulelle, no tänään taas sitä harmaata, mutta odotellaan :)
  Aivan mahtava tuo viimeinen kuva, hienosti lumi tarttunut puiden runkoon antaa mielenkiintoisen vaikutelman, syvyyttä!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Viimeinen on omakin suosikkini, juuri noista lumenrajaamista puista johtuen.:) Kiitos Tuitiina!<3

   Poista
 10. Onpas teillä paljon lunta! Meillä ei ole enää yhtään, toivottavasti ei enää tulekaan. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo-o, toivottavasti ei tule tännekään. Meidän piha on tosiaan pohjoiseen kallellaan, ja Salpausselän harjulla, joten...:/

   Poista
 11. Teillä on vielä paljon lunta! Onpa kiva tuo lasitettu kuisti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika! "Kuisti" on oikeasti meidän uusi kesähuone, eli vanhoista ikkunalaseista tehty piharakennus.:) Käypä kurkkaamassa, jos kiinnostaa. Sivupalkista löytyy lisää otsikon "kesähuone" alta.:)
   Lunta on tosiaan vielä vaikka hiihtämään ryhtyisi.:/

   Poista
 12. Siellä on paljon lunta vielä, täällä tänään vesisade. Kauniit kuvat

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, ehkä sitten mielummin lumi- kuin vesisade!:) Tosin sulattaisi tuon lumen, niin pääsisi tonkimaan maata...:)

   Poista
 13. Teillä on paljon lunta! kauniita luontokuvia!

  VastaaPoista
 14. On tosiaan teilläkin ollut harmaata... mutta varsinkin nuo kolme viimeistä kuvaa ovat aivan upeita!
  Lasikuistinne on kaunis ja seutukin kuulostaa kiinnostavalta - olisipa hauskaa jos naapurissa olisi ollut kartano entisinä aikoina... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tällä seudulla on paljon pieniä kartanoita, ja ilmeisesti niitä on ollut vielä enemmän. Kartanoromantikko aina hykertelee tuollaisessa ympäristössä.:)
   Kiitos Sara!<3

   Poista
 15. Ihanat kuvat! Ompas teillä vielä ihanan paljon lunta. Meillä on jo kaikki sulanut. Mä varmaan kaivan ballerinat esiin pikkuhiljaa....

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!<3 Kyllä täälläkin voi kohta tennarit jalassa kulkea, jos ei mene meidän pihalle niissä.;D

   Poista
 16. Uusi lumi on vanhan lumen surma. Kyllä se aurinko vielä paistaa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi tänään taas paisteli, ja huomenna on lisää luvassa!:)

   Poista
 17. Tulin mielenkiinnolla katsomaan, millainen on lumitilanne teillä nyt ja oho - siellä on tosiaan edelleen lunta! Jos olen oikein ymmärtänyt, niin meillä on välimatkaa alle 150 km ja ollaan melko samoilla leveyspiireillä. Onpas iso ero meidän maaliskuun kuvissa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep! Viime talvena oli lunta todella vähän, mutta muuten sitä on kyllä talvisin riittänyt, niin tänäkin vuonna. Vaikka varhaisesta keväästä puhutaan, niin muistan kyllä monta varhaisempaakin, jolloin esim. Salppurin kisat on olleet hieman pulassa, kun lumet on sulaneet. Nyt sitä oli ihan omasta takaa, vaikka sohjoista olikin.:)
   Ei tuohon vielä mitään istuteta vähään aikaan.:) Terassin osa, jonka lapioin maanantaina, oli tänään kokonaan sula. Huomenna jatkan, sillä tänään oli niin karmea päänsärky iltapäivällä, etten voinut ajatellakaan lapioimista, mikä on tuolla tavalla "käänteisenä" lempipuuhani:;D

   Poista
 18. Harmaassa päivässä on kätkettyä kauneutta - hienoja kuvia!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Miten mulla oli jäänyt ihan kummallisesti vastaamatta. Onneksi huomasin!

   Poista
 19. Upeat kuvat todella..toi vimppa on mun mieleen erikoisesti! Vaikka kaik on kyl upeita! Täällä etelässä maaliskuu on jo vihreä..lumi hävis nopeasti sillä talvi oli aika kumma..vettä plussaa lunta..vettä plussaa lunta..mutta nyt maa näyttää kevään värit..tykkäätykkää! ♡

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irkkunen!<3 Kyllä mekin aika etelässä asutaan (Lahden seudulla), mutta tuota lunta on meidän pihassa aina enemmän kuin muualla.:) Talvi on ollut todella takkuista, mutta onneksi kevät on NYT täällä.:)

   Poista
 20. Kauniita kuvia! Teillä päin on näköjään luntakin vielä, täällä ei juuri lainkaan. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!:) Sulaa, sulaa, mutta yöpakkaset hidastaa...:)

   Poista
 21. Ihastuttavia kuvia, Teilla on luntakin vielä, mikä minusta oli positiivista, "oikeaa" maaliskuuta. Kuisti oli varsin hurmaava, tuommonen mullekin ja viimeinen kuva oli todella kaunis, myös jäkälä- ja silmukuvat sytyttivät:)

  VastaaPoista
 22. Kauniit kuvat! Ihanaa kun aurinko sulattaa lumet... kyllä sitä on taas odotettukin :) Viimeinen kuva on ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos!<3 Auringonpaiste aina herättää eloon pitkän talven jälkeen, ja tämä harmaista harmain talvi on tuntunut kyllä todella raaskaalle. Onneksi nyt voi todeta talven menneen ja kevään tulleen.:)

   Poista
 23. Kovin oli harmaata maaliskuuta näissä kuvissa ... näin aurinkoisen viikonlopun jälkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, harmaatahan se olikin, niin kuin lähes koko talvi! :) Aurinkoa on saatu vasta viime viikolla piiitkän tauon jälkeen.:)

   Poista