torstai 2. elokuuta 2018

Kukkia, kukkia, kukkia!Alkuviikosta kuvittelin, että ehtisin postailemaan tämän viimeisen lomaviikon aikana viimeaikaista ahkerammin, vaan kuinkas ollakaan, eipä ole tullut konetta aukaistua sitten maanantain! Lupailin omaa postausta Avoimien siirtolapuutarhojen kukkasista viime viikonlopulta. Tässä niitä nyt olisi, lähes parinkymmenen kuvan verran kukkia, kukkia ja vielä lisää kukkia.Monessa pihassa ihastelin sitä, kuinka puut, pensaat, perennat ja kesäkukat, jopa huonekasvit oli saatu upeasti kokonaisuudeksi. Kesäkukkia voisi hyvin istuttaa myös penkkeihin perennojen sekaan, viedä ruukut kukkapenkkien luokse tai ripustaa amppeli vaikka puunoksaan. Jos vuosia sitten ajattelin, että kauniissa puutarhassa on vain valkoisia ja vaaleanpunaisia kukkia, on näkemykseni muuttunut matkan varrella, ja ihailen entistä enemmän puutarhoja, jotka ovat kuin kukkaniityt, niistä löytyy ihan kaikkia värejä sulassa sovussa. Keltaisten kukkien suhteen olen kyllä edelleen vähän kranttu...
Kylvin viime vuonna mm. sinipiikkiputken siemeniä ja muutamaa muutakin perinneperennaa suurin odotuksin. Harmikseni nämä siemenet eivät itäneet ollenkaan. Tuolta puutarhoista sainkin muistutuksen, että täytyy ryhtyä etsimään näitä ihanuuksia taimina! Myös pallo-ohdake menee hankittavien listalle. Sen kukinnossa on jotain ihmeellisen kaunista.:) Talomme sivulla olevan terassin reunalle täytyy jossain vaiheessa saada kasvutukia köynnöksille ainakin osalle matkaa...Kuvia käsitellessäni mietin, että miltäköhän noissa pihoissa näyttäisi alkukesästä. Olisi kiva päästä kurkkaamaan siirtolapuutarhoihin heti kesäkuun alussa! Nyt kaikki on niin runsasta ja rehevää, mutta moni perenna ja pensas kukkii jo touko-kesäkuussa. Missään pihoista ei tullut sellaista oloa, että kukinnat olisivat jo lopuillaan. 
Aikamoinen kukkavyöry! Huomenna sitten toisenlaista Kukkailottelua luvassa.:)

Taina

10 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Kiitos, sain itse paljon näistä pikkuruisista puutarhoista jälleen ideoita!<3 Kiva, jos muutkin ilostuu ja innostuu.:)

   Poista
 2. Ihanan mieletön väriloisto ja kukkien vallankumous suorastaan! Kaunista <3 Mä joskus salaa haaveilen pienen pienestä siirtolapuutarhamökistä, jonka pihan jopa ehkä minä onnistuisin hallitsemaan :) Ehkä eläkkeellä (ja sitten kun olen voittanut lotossa :D).

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No tuollainen olo minullekin tuli!;)) Heh, yhdessä mökissä oli myyntiesittely! Hintapyyntö 48 000 euroa, varmaan muutama tonni tinkimisvaraa, sillä piha oli melko hoitamaton, ja mökki pöljästi käytetty (yksi huoneista varastona pienistä neliöistä)...

   Poista
 3. Ihana kukkavyöry, niin kauniita <3
  Leppoisaa viikonloppua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se vyöry on hyvä sana kuvaamaan tätä!:)) Samoin sinulle Outi!<3

   Poista