perjantai 17. elokuuta 2018

Syystunnelmaa kotiin - Kukkailottelua




Vaikka tuolla ulkona ihana kesä jatkuu, on ilmassa varsinkin aamuisin ollut rutkasti syksyntuntua. Töiden ja koulujen alku tuo myös mukanaan väistämättä syksyisiä fiiliksiä, mutta tällaisen piiitkän kesän jälkeen ne ovat varsin positiivisia. Täyspitkiä housuja tai pitkähihaisia ei ole pahemmin tullut käytettyä edelleenkään huhtikuun jälkeen, vielä tällä viikolla on ollut töissä todella lämmin ja vaatetus sen mukaan.







Jos itselleen ei vielä voi syysasuun pukea, niin kodin pukemista syksyisempään asuun ei voi estää!;) Kesähuoneesta hain ruskean ja harmaan lampaantaljan tuomaan lämpöistä ja kotoisaa tunnelmaa olohuoneeseen. Sinne jäi vain valkoiset taljat, niitä voisin ehkä hankkia pari lisää, niin ei tarvitsisi näitä värillisiä viedä Kesähuoneeseen ollenkaan. Huomasin nimittäin, että tuo harmaa talja työtuolillani on muuttanut väriä hieman sinertäväksi, vaikka sen piti olla ihan aidosti läpeensä harmaa talja, ei värjätty. Osaakohan joku sanoa, voiko aito lampaantalja vaihtaa väriä esim. auringonvalon vaikutuksesta? Viime kesänä opin kantapään kautta, että värjättyjä taljoja ei kannata viedä Kesähuoneeseen, jos haluaa säilyttää värit sellaisena, kuin ne on ostettaessa. 








Viime viikonloppuna käväisin pikapikaa Ikeassa matto-ostoksilla, ja siltä reissulta löysin ihanan ison rottinkikorin torkkupeitoille. En tiennyt, että Ikealla on tällainen tuote myynnissä. Tuohon koriin laitoin jo molemmat viime talvena ja keväänä neulomani jättineulepeitot, ne mahtuvat siihen hienosti! Kuvia ottaessani vihreä peitto oli vielä makuuhuoneessa omassa korissaan, ja vain vaaleanpunainen tässä uudessa korissa. Liian paksuja nuo jättineulepeitot ovat näillä lämpötiloilla päivätorkuille, mutta kauniit koristeenakin.:) Hankin muuten kevään alesta vielä yhdet langat varastoon tuollaista jättipeittoa varten, ja heti kun ennätän, aion aloittaa jälleen neulomisen. 







Ruskeansävyjä on mieli halannut jo jonkin aikaa, kesälläkin. Pitkästä aikaa halusin käyttää Pulsan Asemalta talvilomalla ostamaani saviruukkua kukkamaljakkona. Siispä hain Villiviinistä pari hortensianoksaa, kärhöä, muutama leijonankita sekä allium...Olisiko suomenkielinen nimi laukka?  Sohvan takana olevalla tasolla on kesäinen kirppislöytö Forssasta, ruukku ja jokin rahapuuta muistuttava viherkasvi, hintaa yhteensä 3 euroa.:)






Kiitos edelliseen Kukkailotteluun osallistuneet!<3 Tule sinäkin jakamaan kukkien tuomaa iloa ja kauneutta ja osallistu alla olevan linkin kautta! Liitäthän postaukseen linkin tänne Mansikkatilan maille<3 Kukkailotteluun voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin tunnisteen #kukkailottelua@mansikkatilanmailla. Linkki on auki kesäiseen tapaan maanantai-iltaan saakka, jotta useampi ennättäisi osallistua.:) Käydään kommentoimassa kaikkien osallistujien kuvia!  Jaettu ilo on kaksinkertainen ilo.<3



Kauniin kesäistä viikonloppua kuitenkin!:)
Taina





12 kommenttia:

  1. Kaunis kimppu, joka mun mielestä on väritykseltään sellanen, että voi yhtä hyvin olla kesä- kuin syyskimppukin. Siis jos niitä nyt jotenkin edes tarttee eritellä :).

    Mulla on aina syksyllä vähän vaikeuksia värien suhteen, koska kaikki luontaiset syksyn värit (keltainen, oranssi, syvän tummanpunainen...) on sellasia, joista en tykkää, vaikka värianalyysin perusteella olen itse nimenomaan syksy (oikeasti en usko siihen, vaan kyseenalaistan analyysin tekijän :)).

    Onhan värit luonnossa toki näyttäviä, mutta yhdistettyinä toisiin mun inhokkeihin eli pallokrysanteemeihin, tuloksena on tuplakauhistus ja eilen vähän pelkäsin, että kun menen P:n kesäpihalle etsimään jotain kuolleiden kesäkukkien tilalle, siellä ei ole muuta kuin palloja, mutta jotain sentään sain kasaan. En kukkia kylläkään, mutta vihreitä, joista tuli oikeastaan ihan kiva kokonaisuus.

    Leppoisaa viikonloppua <3.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3
      Kukkaset eivät minustakaan ole erityisen syksyisiä!:) Päinvastoin, tuo vihreä on samaa alkukesän vihreää, mitä tuossa siskon maalaamassa Tuomi-taulussakin on.<3 Ruukku, paksut torkkupeitot ja taljat, ruskeat ja harmaat sävyt saavat tuoda sitä syksyä pikku hiljaa. MUTTA minusta on ihanaa, kun nytkin tuolla ulkona on ihan kesäistä (sadetta on tosin tänään tulossa), enkä oikeasti haluaisi syksyn alkavan luonnossakaan vielä pitkään aikaa. Olen vain niin kesäihminen!
      HIH, en ole värianalyysissä käynyt, mutta horokooppeja luettiin paljon nuorena, ja niissä aina luki, että voimaskastahtoiselle leijonalle käy tulensävyt.;D No, mulla on ihan sama juttu, että punaista, keltaista ja oranssia ei ole juuri tullut edes vilkaistua, olipa kyse sisustamisesta tai vaatetuksesta. No, nyt on pakko sitten heti tunnustaa, että ostin yhden kesämekon ja yhden topin kesällä, joiden sävy voisi olla vaikka viljapellon keltainen. Mekkoa olen käyttänyt paljonkin kesällä, ja toppia muutaman kerran, varmasti enemmänkin syksymmällä. Myös suhtautumiseni krysanteemeihin on täsmälleen sama kuin sulla!:) Viime vuonnahan sain niitä Lepaan hommista kiitoksena vinon pinon, ja ei ne sitten oikeasti ihan kauheita ollutkaan, vaan tykästyin niihin syksyn mittaan. Kynnys lähteä krysanteemiostoksille on silti aika korkealla.;D

      Ihanaa viikonloppua Annukka!<3 Nautitaan kesästä vielä, kun voidaan!<3

      Poista
  2. Really beautiful looking center piece. I love your fireplace by the way. Thanks for the share, hope you had a fantastic weekend. Keep up the posts. Loved seeing these photos.

    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks You!<3 I still love our fireplace, and it´s very nice to come home in autumn or winter time and sit by the fire. But I´m very happy that it´s still too warm for fire.;D
      Have a nice weekend!:)

      Poista
  3. Aivan ihana kimppu <3 Minulla on edelleen joku vihreän kaipuu. Olen etsimällä etsinyt tummanvihreitä samettiverhoja olohuoneeseen...ei ole vielä lompakolle sopivia löytynyt.
    Ihanaa viikonloppua sinulle <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Jotexilla on mielestäni melkoisen hyvät verhovalikoimat ja usein hyviä tarjouksiakin, joten kannattaa kurkata sieltä verhoja, jos et vielä ole kurkannut!:)
      OIkein ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  4. Hortensiat ❤ Minä kävin tänään vahingossa toistamiseen painamassa sun instakuvassa sydäntä :D Kuva vaan oli niin kaunis enkä hoksannut jo tykänneeni siitä!

    Aurinkoista viikonvaihdetta! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Marika!<3 Ihanaa, jos kuvastani on ollut sinulle iloa!<3
      Oikein ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  5. Such a beautiful looking vase! I love the flower arrangement used for this decoration. Thanks for the share, hope you have a fantastic weekend. Keep up the posts.

    World of Animals

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Thanks!:) Very nice weekend will soon be over... Have a nice week!:)

      Poista
  6. Ihanan syksyisiä sävyjä!
    Tuo rottinkikori on täydellinen paikka torkkupeitoille. Voisin ottaaa ;)

    VastaaPoista
  7. Juuri näin kauniina pääsin kokemaan kotinne! <3
    Kiitos vielä viimeisestä!
    Ihanaa tunnelmaa ja sävyjen harmoniaa.
    Syksyn värit pehmeinä hämärtyviin iltoihin.

    VastaaPoista