sunnuntai 5. elokuuta 2018

Kodin Terra -talo by Prisma feat ApulantaPorin Asuntomessut ovat tänään viimeistä päivää auki yleisölle. Asuntomessut ovat joka kerta melkoinen ponnistus isolta joukolta ihmisiä, pitkän rakennusprojektin huipennus, ja viimeisenä päivänä voi  varmasti huokaista helpotuksesta. Messukoteihin kai harvoin pääsee muuttamaan heti messuporttien sulkeuduttua, sillä reippaat 100 000 kävijää kuukaudessa jättää jälkensä taloihin, maalia luultavasti tarvitaan, ehkä jotain muutakin pintojen korjailua, suojausten ja messurakenteiden purkamista riittää varmasti joksikin aikaa.


Messupostauksia olen saanut huonosti heinäkuussa aikaiseksi, mutta messujen päättymisestä huolimatta ajattelin jatkaa postailua niistä kohteista, joissa kuukausi sitten kiersin. Ehkä näistä postauksista voi ammentaa inspistä syksyllä kotia sisustellessa, tai  saada vinkkejä, jos rakentaminen on suunnitelmissa lähitulevaisuudessa.:)


Kohteeseen 25, Kodin Terra -taloon minut sai houkuteltua Apulanta -kaksikko Toni ja Sipe. Halusin nähdä Tonin ja Sipen stailaamat tilat. Mielestäni kaksikko oli onnistunut tehtävässään hienosti! 

Kirjastossa kulunutta nahkaa, vanha kirjahylly ja levysoitin sekä viherkasvit luovat kodikkuutta ja kerroksellisuutta moderniin kotiin. Cole & Sonin klassinen Woods -tapetti sopii taustaksi mainiosti. Matto ei kuvissani taida kunnolla näkyä, mutta se olisi saanut olla mielestäni hieman isompi.

Sipen stailaama lastenhuone oli oikein suloinen, varmasti hyvin paljon tulevien pikkuprinsessojen mieleen. Vaaleanpunainen lattia on näiden neitosten toive. Lopputulos voisi olla aika paljon imelämpi, mutta neutraaleilla seinä- ja kalustevärivalinnoilla huone kestää vielä pienen ripauksen muutakin väriä kuin lattian vaaleanpunaisen.
Ennen messuja vinkkasin Winledin Bloggaa ja someta -kampanjasta. Kodin Terra -talon valaistussuunnitelma on kyseisestä firmasta lähtöisin. Olen varma, että olisin kiinnittänyt valaistukseen huomiota ilman tätä ennakkotietoakin. Huomasi, että valaistus tässä kohteessa on tarkoin mietitty. Pidin todella paljon siitä, että epäsuoraa valaistusta oli käytetty paljon. Kaikki varmasti tietävät sen kauhean tunteen, kun pimeänä vuodenaikana hipsit yöllä vessaan ja joudut räväyttämään kirkkaat valot päälle... Tämän talon vessassa voi käydä ilman shokkiherätystä ja silti nähdä eteensä. Lisävaloa ja tunnelmaa, sillä sitähän valoilla luodaan myös, on niin ikään ajateltu sijoittamalla tiloihin perinteisiä valaisimia katosta roikkumaan sekä lukuisilla jalka- ja pöytävalaisimilla.  Näkemistäni messutaloista tässä kohteessa oli ehdottomasti paras valaistus!

Jos nyt en ihan väärin muista, niin olohuoneen kattomateriaali oli akustiikkalevyä, samoin osa tauluista olohuoneen seinällä, ja sen oikeasti huomasi talossa liikkuessa. Usein näissä kaksikerroksissa taloissa, joissa olohuone on auki koko talon korkeudelta, on kaikua ja hieman kolkko tunnelma. Kuvista sitä ei näe, mutta talossa oli yhtä aikaa kanssani varmaan parikymmentä ihmistä. Äänet eivät kuitenkaan kaikuneet tilassa ja tunnelma oli rauhallinen. Keittiön älykylmälaitteista olisin halunnut tietää enemmän, mutta paikalla ei tuolloin ollut ketään kertomassa, mikä laitteista tekee älykkäitä. Olohuoneen kaihtimet tuovat mieleeni liikaa julkiset tilat, perinteiset verhot toisivat tilaan kodikkuutta. Kodin Terra -talon parveke oli yksi vihreimmistä näkemistäni. Sitä samaa vihreyttä olisin toivonut olevan myös terassilla ja takapihalla. Voi olla, että pihahommat olivat jääneet kesken, ja siksi siellä ei ollut tuolloin muuta elävää kuin siirtonurmikko. Näistä pienen pieni miinus, muutoin erittäin kivaan messukotiin. 

Yksi asia vaivasi minua tässä kohteessa erityisesti, ja se oli nuo Prisman ja Terran laput roikkumassa tavaroista! Olisi varmasti riittänyt yksi kyltti, jossa kerrotaan piensisustuksen olevan Prismoista ja Kodin Terroista! Itselläni meinasi olla vaikeuksia kuvia ottaessa ja vielä niitä käsitellessäkin, kun nuo lappuset tekevät näkymistä kamalan levottomia.

Kaiken kaikkiaan tykkäsin paljon Kodin Terra -talosta ja sisustuksesta. Hyvin suunniteltu ja toimiva kokonaisuus.

Taina

8 kommenttia:

 1. Kauniita kuvaotoksia kohteesta. Luonnonläheiset värit ja kuviot ovat nyt niin trendikkäitä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Aikku!<3 Tuollainen luonnonläheisyys viehättää kovasti itseäni, kaipa se on vastapainoa maailman kiihtyvälle tahdille.:)

   Poista
 2. Minuakin muuten häiritsee nuo Prisman liput ja laput roikkumassa. Tosin on varmaan pakko käydä tuolla Prisman valaisin osastolla;)
  Tykkään näistä messupostauksista sillä ei tarvitse ostaa mitään kalliita sisustuslehtiä ;)

  Ihanaa uutta viikkoa<3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oikeasti teki mieli kääntyä melkein ulko-ovelta pois, kun noi roikkuvat lappuset kävi niin paljon mun silmiin.;)) Tekee halvanoloista, vaikkei Prisma ja Terra nyt varsinaisesti edes ole mitään halpaketjuja. Perinteisestihän Asuntomessutaloissa on ehkä sellainen nuottitelinettä muistuttava teline aina kertomassa, mistä tietyn tilan tavarat ovat peräisin. Nyt kun Terra ja Prisma olivat ensi kertaa ymmärtääkseni mukana, niin ehkäpä heille ei sitten tullut mieleen käyttää tyylikkäämpää ratkaisua. Kun harrastaa sisustamista, niin voin helposti kertoa ilman lappuja, mitä EI OLE ostettu Prismasta tai Terrasta.;D

   Kiitos Ellen!<3 Samoin sinne!<3 Taas puolessavälissä mennään, ja huomenna töihin ihan tosissaan!:)

   Poista
 3. Kivan näköinen koti. Voi kun olisi saanut tuollaisen huoneen pikkutyttönä, kuin tuo lastenhuone on :)
  Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!:) Aika tavalla on muuttunut kodin sisustukset meidän lapsuudesta! Voi, mitkä mummotapetit meilläkin oli 80-luvun alussa! Ei mitään ihania pupunkuvia seinissä, saati ruutuhyppelyruutuja, paitsi muovimatto, jossa oli ikään kuin laattoja.:))

   Kiitos Outi!<3

   Poista
 4. Minäkin kiinnostuin tuosta kohteesta juuri Tonin ja Sipen stailauksen takia. Oli kyllä ilahduttava! Parveke oli ihanan vehreä, ja tykkäsin tosi paljon sekä puunrunko- että lehtiaiheisista kuviotapeteista.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hyvä houkutin!<3 Joskus aikanaan televisiossa seurattiin Sipen "mökin" rakentamista Heinolaan. Mua harmittaa, kun lopputulos jäi näkemättä silloin. Molemmat ovat kai lähitulevaidesuudessa rakentamassa uutta kotia Heinolan Rokkirantaan, missä tuo Sipen mökki jo onkin. Ihan mieletöntä arkkitehtuuria oli siinä mökissä. Nuo Apulannan pojat kun ei varsinaisesti viihdy lehtien sivuilla, niin koditkin on saaneet olla rauhassa sisustustoimittajilta..

   Tykkäsin muuten myös noista muistakin tapeteista! Oikeastaan jäin kaipaamaan vain verhoja, suurempia mattoja ja laputtomia kalusteita ja esineitä.;)

   Poista