sunnuntai 10. kesäkuuta 2018

Torkkupeitot kesäksi - Vohvelin viehätystä



Tarkkasilmäiset ovat ehkä huomanneetkin, että jättineulepeitot on hellejakson aikana laitettu viimein syrjään, ja ne on korvattu uusilla, vohvelikankaisilla, torkkupeitoilla. Ei taida Suomenmaasta löytyä ihmistä, joka ei olisi alaluokilla kyseisestä materiaalista värkännyt pyyheliinoja, tyynyjä tai penaaleita! No, se koulun vohvelikangas on (valitettavasti) edelleen pieniruutuista ja kovaa. Sen sijaan kauppojen vohvelikankaiset tekstiilit, joita olen hypistellyt viimeisen puolen vuoden aikana ainakin Jyskin ja Balmuirin mallistoista, ovat houkuttelevan pehmeitä ja ruudut hauskasti sitä koulun pujottelukangasta suurempaa.






Lahden Sokos typistyi talvella, ja uusi sisustusosasto on enää vain murto-osa entisestä, koko kerroksen sisustuspuolesta. Saattoi olla ehkä maaliskuussa, kun uudistunut sisustuspuoli avattiin, ja sieltä bongasin Annon Kumpu -torkkupeiton, jota olen siitä lähtien käynyt säännöllisesti hypistelemässä. Muutkin värivaihtoehdot olisivat sopineet meille (vihreänharmaa ja luonnonvalkoinen), mutta konjakki (joka mielestäni voisi enemminkin olla hunaja) on väriltään jotain uutta meille. Torkkupeiton hinta (50e), oli se, mikä hidasti ostospäätöstä. Kevyestä peitosta tuo on minulle vähän liikaa. Muutama viikko sitten Sokoksen kodinosastolla kaikki oli -20 prosentin alessa, ja koska pelkäsin, että jään muuten kokonaan ilman, kävin viimein ostamassa peiton. Peiton kellertävä väri on tosiaan jotain sellaista, mitä en ihan heti olisi arvannut haluavani, mutta muutenkin olen huomannut ihastelleeni kaikenlaista keltaista viime aikoina! Peiton värille löytyy värikavereita kyllä vaaleista puupinnoista, joita meillä on siellä täällä lämpöä tuomassa.






Harmaa torkkupeitto päätyi meille Boppiksen bloggari-illan seurauksena. Kaupan omistaja Leena mainitsi, että hänellä on toisessa kaupassa vohvelisia torkkupeittoja myytävänä. Niitä toivomme myyntiin Lahteenkin, ja viime viikolla poikkesin hakemaan omani. Boppiksessa torkkupeitto maksaa muistaakseni 27 euroa, ja sain omastani vielä vähän bloggarialennusta. Näiden kahden uuden peiton myötä siivosin vanhoja torkkupeittoja odottamaan jälleen kirppispöydän ottamista. Turha jemmata niitä pidempään odottamassa uutta tulemista. 








Kun aikaisemmin sisustuskuvia ottaessani peitot piti laskostaa siististi selkänojalle tai rahille, on nykyään toisin. Peitot saavat  kuvissakin olla tuolla tavalla kuin ne usein arkielämässä ovat, hieman levällään, lattialle valuen. Tuleehan kankaan tekstuuri huomattavasti paremmin esille tällä tavalla.






Tällä viikolla on kieltämättä päiväunet maistuneet makeasti noiden vohvelipeitteiden alla. Huomaan, että töissä loppurutistus ja juhlien järjestelyt ovat imeneet kaikki mehut. Normaalisti en juurikaan nuku päiväunia, tai korkeintaan torkahdan hetken, jolloin laitan kellon soimaan noin vartin päähän. Tuollaiset lyhyet nokoset antavat parhaiten virtaa. Sohvalla torkahtaessa minulla on oikeasti ihan pakko olla jonkunlainen peitto, muuten en osaa edes nukahtaa. Väsymyksen määrää tällä hetkellä kuvaa, että nukuin yhtänä päivänä tällä viikolla parin tunnin päiväunet! Vaikka olo tuon pituisten "nokosten" jälkeen on kaamean tokkurainen, tulivat nämä varmasti tarpeeseen. Kaikkein pahin väsymys alkaa onneksi jo mennä ohi, puutarhatyöt on hyvää vastapainoa ja nollausta.:)



Taina

12 kommenttia:

  1. Näitä sinun kuvia katsellessa muistin, että minullakin on tuollainen harmaa vohvelikankainen torkkupeitto, jonka ostin Pentikin alesta. Täytyykin kaivaa se esille ;)
    En enää pärjäisi ilman torkkupeittoa sohvalla. Illalla on mukava vetää torkkupeitto päälle ja katsella telkkaria. Eli meillä ovat ihan käyttötavaraa, ei pelkkiä koristeita.

    Ihanaa sunnuntaita ja toivottavasti saat levättyä<3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, miten on päässyt unohtumaan!;)
      Meillä myös torkkupeitot on kovassa käytössä. Iltaisin nyt eniten, mutta sitten kun niitä torkkuja otetaan, niin en vain osaa olla ilman peittoa. Lapsena opittuja juttuja varmaan.:)

      Täällä ollaan lepäämässä! Olihan rankka matka, mutta rentoutumaan tänne on tultu.:) Kiitos!<3

      Poista
  2. Vohvelikangas on ihana klassikko! Kivaa, jos se tekee paluun. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Näin voisi tosiaan sanoa! Olen ollut huomaavinani, että vohvelia pukkaa joka puolella.;D

      Poista
  3. Ihanat torkkupeitot. Tuo sinisävyinen sopisi kivasti myös meidän olohuoneeseen.
    Ihanaa sunnuntaita Taina <3

    VastaaPoista
  4. Vohvelikangas on tuttu tosiaan alakoulusta, mutta nämä vohvelikankaiset torkkupeitot ovat ihan jotakin uutta. Kauniita ovat ja kivoja värejä ♥

    Uskon, että päikkärit ovat tehneet sinulle hyvää eikä tosiaankaan haittaa, vaikka nukkusi välillä vähän pidemmätkin unet. Hyvää loman jatkoa ja nähdään pian ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Varsinkin tuo Annon peitto on ihanan pehmeä!<3 No, sietää ollakin, kun oli sen verran kallis.:/
      Reissaaminen laittoi jälleen pään sekaisin, mutta onneksi alkaa jo helpottaa kunnon yöunien ja lekottelun jälkeen. Kiitos Krisse!<3

      Poista
  5. Onpa sievät vohvelipeitot!
    Ihanan suloisia unia noiden syleilyssä voikin unelmoida.

    Rentoa kesäviikkoa sinne!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna!<3 Terkut täältä etelästä!;D
      Rento on juuri oikea sana tälle viikolle. Vähän jännittää, saanko Kukkailottelun ilmoille,mutta aikomus on...:)

      Poista
  6. Ihanat peitot! Nyt katselen jo sohvaa sillä silmällä, että siihen sopisi vohvelipeitto tai kaksi...

    Ihanaa viikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Minna!<3 Tykkään noista molemmista tosi paljon, kesällä pitää olla keveämpiä peittoja, että voi läkähtymättä käyttää niitä.;D
      Kiitos, nautitaan elosta täysin rinnoin!<3

      Poista