keskiviikko 2. elokuuta 2017

Kovanonnenkakkua - 20 vuotta naimisissaTänään on tosiaan vietetty meidän 20-vuotishääpäivää, posliini- tai pronssihääpäivää, kutenWikipedia kertoo. Hyvin arkisissa merkeissä on päivää viettetty, käytiin päivällä tosin kahdestaan syömässä Mamma Mariassa, ja nyt illalla leivoin kakkua ja toki hieman kuohuvaa sitten juhlan kunniaksi nautittiin. Tuo leipomani kakku on alkuperäiseltä nimeltään Marianne-poke(=tökkäys)kakku, mutta minä nimesin sen tänään epäonnenkakuksi. Sopii siis täydellisesti hääpäivänviettoon!;) Vakavasti puhuen olen oikein onnellinen tuosta rakkaasta puolisostani ja näistä vuosista yhdessä. Kaikkiaan niitä on seurusteluaika mukaan lukien jo lähes 25 vuotta. <3 Ihan kiva olisi ollut lähteä jonnekin kahdestaan juhlistamaan yhteisiä vuosia, vaan nyt ei ollut mahdollisuutta. Arjen toimivuus ja pienet asiat, ne pätevät mielestäni myös parisuhteessa.Kakkuun palatakseni, olen nyt kahdesti leiponut tätä, ja aina (kummallakaan kerralla) ei tosiaan mene niin kuin Strömsössä.  Ensimmäisellä kerralla suklaa ei todellakaan uponnut kakun reikiin (tästä nimitys tökkäyskakku, kakkuun tökitään reikiä), vaan suklaa valui ylt´ympäriinsä. Mielestäni ohjeessa olisi voinut olla myös maininta siitä, että kermavaahtoa ei kannata laittaa liian aikaisin kakun päälle...Ensimmäisestä kakusta tuli aivan kammottavan näköinen, vähän kuin joku olisi oksentanut kaukun päälle.:P Hyvää se oli silti!


Tällä kertaa päätin jättää suklaasulan tekemättä, ja välttää sudenkuopat oveluudella. Kävi niin, että irtopohjavuoka alkoi valuttamaan taikinaa pohjan ja reunojen välistä. Onneksi oli juniori lisäkäsinä lähettyvillä, että jäi jotain paistettavaa toiseen vuokaan! Olen joskus vuosia sitten ostanut Hackmanin kakkuvuoan, jonka irtopohja ei todellakaan irtoa, vaikka tekisi mitä. Kaadoin taikinat siihen, niin eipä enää karanneet taikinat.:) Hyvää ja (teoriassa) aika helppo kakku leipoa, suosittelen!;D Hieman yksinkertaistin myös kakun koristelua, sillä kaapissa ei ollut Marianne-murskaa yms. Koristeluun käytin kermavaahdon ja marjojen lisäksi 70% minttusuklaan palasia. Kuopus kehui kakkua paremmaksi kuin ensimmäinen versio oli, vaikka hän söi siitä ensimmäisestäkin suurimmat palaset.


Pakko vielä kertoa lopuksi, että eilinen "aikainen" nukkumaanmeno ei sitten sekään mennyt ihan niin kuin ajattelin. Tänä aamuna heräsin sateenropinaan puoli kymmeneltä! En ikinä nuku niin pitkään. Joten ehkä on paras vain kukkua, nyt kun sen vielä on mahdollista. Eiköhän se arkirytmi palaa, kun arki oikeasti alkaa. 

Taina

28 kommenttia:

 1. Lomalla minä menin nukkumaan aina 2-2.30 ja heräsin 11 pintaan. Onneksi myös teinit nukkuu pitkään.
  Herkullisen näköinen kakku ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Taidan olla enemmän aamuvirkkua tyyppiä, mutta näin lomalla illat venyy kyllä puolen yön yli ja välillä yhteenkin, jos vaikka tarpeeksi hyvä leffa tulee.:) Meillä paistaa aamuaurinko makkariin, ja niin aurikoisia ovat aamut olleet, että hyvin on herätys toiminut.
   Pojat meilläkin nukkuu puollille päivin. Olen antanut nukkua, kun itsekin teininä vetelin hirsiä puoli päivää.;D
   Kiitos, hyvää on!<3

   Poista
 2. Hienolta näytti kakku ja paljon onnea prossisen hääpäivän kunniaksi, ei muuta kun toinen mokoma lissää:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Irja!<3 Nyt toista samanlaista tosiaan tavoittelemaan.:) Appivanhempani olivat naimisissa muistaakseni 54 vuotta ja vanhemmillani on 50-vuotishääpäivä toivon mukaan ensi jouluna. Meillä on hyvät esikuvat!:)

   Poista
 3. Onnea! Ja hyvännäköinen kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Kakku on myös todella hyvää.:)

   Poista
 4. Onnea hääpäivän johdosta ♥ Olen onnellinen puolestasi, että olette saaneet puolisosi kanssa viettää jo pitkän yhteisen ja onnellisen elämän. Kakku kuullostaa herkulta ja näyttää myös. Välillä noiden leipomusten kanssa tulee yllätyksiä, kun kokeilee uusia reseptejä. Onneksi oli apukädet lähellä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!<3 Lähdemme tavoittelemaan seuraavaa 20 vuotta, päivä kerrallaan tosin. Vuodet ne vierii niin vauhdilla!
   Aina ei tosiaan mene kuin Strömsössä.;D Hyvää siitä tuli silti.:)

   Poista
 5. Hurjan paljon onnea hääpäivän johdosta! Hieno taival teillä jo takana :)
  Ja vitsit miten ihanan näköinen kakku <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!<3 Vuodet on menneet vauhdilla, tuntuu ihan käsittämättömältä, että naimisissakin on ehditty olemaan jo 20 vuotta. Toisaalta 20 vuotta ei ole pitkäkään aika, jos terveyttää riittää, ja vielä halutaan yhdessä olla, voidaan joku päivä viettää vaikka 60-vuotishääpäivää.:D Ja toisaalta, jotkut eroaa heti häiden jälkeen!;D
   Hyvääkin se on, vähän liiankin hyvää...

   Poista
 6. Onnea vain tulevillekin vuosille! Herkulta näyttää kakku kuvissa, ei uskoisi että oli pientä strömssöilyä mukana! Minä muuten laitan aina irtokakkuvuoan pohjalle leivinpaperin siihen väliin niin se hieman tiivistää pohjaa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Sari!<3
   Kakku onnistui lopulta ihan hyvin, vaikka reuna ei niin tasainen ollutkaan, sillä tälläsin leivinpaperin vuoan pohjalle, siitä jää ryppyjä kakun reunaan, makua ei onneksi haittaa!:D
   Mulla muuten oli leivinpaperi myös pohjan ja reunojen välissä. Epäilen, että vuoka on löystynyt, ainakin tarkistan sen ennen seuraavaa leivontakertaa!:)))

   Poista
 7. Onnea hääpäivänne johdosta! Meillä tuli eilen 41 v ensitapaamisestamme. Päivä olisi myös hääpäivämme, mutta häiden kun piti olla viikonloppuna, niin meidät vihittiin 29.7. Ensi vuonna tulee 40 vuotta täyteen <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marietta!<3 Hurjasti onnea teille!<3 Me on tavattu talvella, hääpäivä on lähellä syntymäpäivääni. Elokuu on aina ollut siitä syystä lempikuukausi.:)

   Poista
 8. Oi miten herkullisen näköinen kakku, nam. Onnittelut hääpäivänne johdosta!

  VastaaPoista
 9. Onnea onnea!

  Meillä 10. hääpäivä syyskuussa ja tod.näk. hyvin arkisesti mennään se päivä 😊 Joskus leipomusten kanssa vaan takkuaa...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!<3
   Ei me taidettu sitä kymppiäkään erityisesti juhlia, syömässä on käyty varmaan aina kahdestaan, joskus on kukkia ja lahjoja, yleensä ei.:)
   Toi on niin hyvää kakkua, jopa epäonnistuneena.;D

   Poista
 10. Onnea! Meillä tulee ensi kuussa 19. hääpäivä. Yhdessä olleen oltu jo yli 30 vuotta. Ihana kakku!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!<3 Hirmuisen pitkä taival on teillä jo yhdessä!<3 Ei mikään itsestäänselvyys nykyään...
   Kakku on ihan liiankin hyvää, pitäisi lopettaa herkkujen syönti!

   Poista
 11. Samoilla fiiliksillä meillä juhlitaan marraskuussa 20 vuotis hääpäivää. Ihanalta kuulostaa tuo kakku vaikka epäonnenkakku onkin 😊 Joten onnea molemmille!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Marika!<3 Eikös menkin vinhaan nuo vuodet!:) Lapsetkin kasvaa ihan lupaa kysymättä.;D
   Täytyisi vinkata tuonne Valiolle, että nimeäisivät kakun uudelleen. Se on myös syntisen hyvää.<3

   Poista
 12. Paljon onnea teille! Ja kakku on superherkullisen näköinen :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3
   Kakku on myös superherkullinen!:)

   Poista
 13. Suuret onnittelut, tosiaan! Ihanan näköinen kakku - ja mitä hauskin otsikko postaukselle! :D

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu!<3
   Heh, siinä leipoessa tuli mieleen, ja varmistin vielä mieheltä, että hänenkin huumorinsa kestää.;D Kestäähän se!:))

   Poista
 14. Onnea hääpäivän johdosta.
  Kakku näyttää niin houkuttelevan herkulliselta että uskoisiko edes että sen tekemisessä on ollut mutkia matkassa :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Nanni!<3
   Olin yllättynyt, että kakku lopulta onnistui noinkin hyvin. Makuun sohlailut eivät vaikuttaneet ainakaan huonontavasti!;D

   Poista