sunnuntai 13. elokuuta 2017

Sieltä, minne niittokone ei ylläKylläpä nämä viikonloput sitten menevätkin nopeasti! Vino pino asioita, joita oli ajatellut tehdä viikonlopun aikana, on tekemättä. Toisaalta olen antanut itselleni luvan halutessani tehdä juttuja, jotka ovat mieluisia, eivät velvollisuuksia tai suorituksia. Aika hyvin olen tainnut viikonlopun vietossa onnistua, sillä ei tunnu siltä, että olisin jo ollut töissä, eikä tunnu siltääkään, että olisin menossa töihin huomenna. Aivan kuin loma vain jatkuisi. Pitäiskö tästä olla huolissaan?;)

Puretaanpa postausruuhkaa, jota on kertynyt! Jokin aika sitten bongasin ojasta harjaneilikoita, niitä piti tietenkin taittaa muutaman oksan verran maljakkoon. Harjaneilikka tuntuu olevan erittäin kestävä leikkokukkana, ja nyt mietin, että noita voisi kasvattaa omaan penkkiinkin...tai kokeilla, jos sieltä ojasta siirtäisi jonkun alun? Entä osaisiko joku neuvoa, miten noista voi kerätä siemenet talteen?


Halusin tähkämäistä kukkaa neilikoiden kaveriksi, lupiineja siis. Aika tavalla piti pientareita katsella, ennen kuin löysin hyvässä kukassa olevat lupiinit. Kuntaliitoksen jälkeen meidän pientareita on parturoitu ihan erilaisella innolla kuin aiemmin. Tällaiselle kukkien keräilijälle se on tietenkin harmittava takaisku.:)
Voi kun kesä jatkusi vielä pitkään...onhan se ihan parasta aikaa!
Mukavaa viikkoa!

Taina

8 kommenttia:

 1. Upea kimppu. Siskoni lempikukka on neilikka, hän varmasti ilahtuisi tällaisesta ojalöydöstä kovasti.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Taina ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Neilikat on myös mun (yksi) lemppari!:)
   Kivaa viikon jatkoa.<3

   Poista
 2. Oi, miten nätti kimppu! Minäkin toivon, että kesä jatkuisi pitkälle syyskuuhun, sillä alkukesän viileiden säiden jälkeen olisi kiva saada vielä vähän lisää lämmintä. :)

  viikarivartti.blogspot.fi

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Varpuslintu!:) Minusta kesä voisi jatkua vaikka vieläkin pidemmälle!;) Toissavuonna oli mielettömän upea syksy. Muistan elävästi joulukuun 19. päivän, joilloin tuntui aivan elo-syyskuiselta. Aurinko paistoi ja oli lämmintä. No, paukkupakkaset alkoivat sitten joulun jälkeen ja se oli paha kasveille, mutta mulle sopis tuollainen...:)

   Poista
 3. Mie toivon samaa, kesä voisi jatkua jouluun ja sit alkaa taas helmikuussa uudelleen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä!:) Onkohan me Nanni synnytty muutaman tuhat kilometriä liian pohjoiseen?;D

   Poista
 4. Mulla kasvaa koivikossa neilikkaa. Kippasin sinne jonain syksynä rupsahtaneet neilikat ruukusta ja nehän talvehti ja lähtikin kasvuun. Niille en todellakaan siis mitään kukkapenkkiä tehnyt; ihan vain kippasin paakun huolimattomasti muka maatumaan. :,D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihanaa!<3 Kasveilla on toisinaan sellainen elinvoima, että sitä todella hämmästyy.:) Itse olen löytänyt tänä kesänä kahdesta paikkaa kukkapenkkiä sitä tummaa apilaa, jota mulla oli ruukuissa viime kesänä. Ymmärtääkseni sen ei pitäisi kestää Suomen talvia. Saapa nähdä, löytyvätkö ne ensi kesänäkin siitä, vai oliko viime talvi vain poikkeuksellisen leuto...

   Poista