lauantai 12. elokuuta 2017

Kesäostos keittiöön - Halpisversio Kubuksen kulhosta



Jotain kivoja ostoksia on tullut kesän aikana tehtyä, kuten maljakko heinille ja oksille, sekä toinen maljakko, koeputkimallinen, yksittäisille kukille. Sokoksesta tarttui mukaani tämä kulho, joka selkeästi muistuttaa By Lassen Kubus kulhoa. Erotuksena aidolle Kubuksen kulholle on nähdäkseni vain kulho-osan erivärisyys ja myös kulhojen reunoissa on pieni ero muotoilussa (Kubuksen eduksi molemmat mielestäni). Välttämättä en juuri tuosta kuparivärityksestä tykkää, tai enemmän tykkäisin kokomustasta, mutta periaatteessa asia on yksinkerta muuttaa suihkumaalilla, jos väri alkaa kovasti tympiä. Toistaiseksi olen kyllä tykännyt kulhosta tuollaisena. Mielelläni ottaisin sen aidonkin, vaan hinta (135 euroa) on kyllä liikaa minun kukkarolleni. Tällä Sokoksen kulholla hintaa oli noin 20 euroa.






Kulhon tilavuus on melko pieni, mutta se on juuri oikeankokoinen esim. avokadoille, joita meillä syödään useampi viikossa. Itse asiassa luin satokausikalenterista, että avokadon säilytyslämpötila ei saisi laskea alle +13 asteen, jääkaappi on siis aivan liian kylmä avokadolle. Aiemmin olen silloin tällöin saattanut avokadot jääkaappiin laittaa, nyt en sitä enää tee.






Tykkään siitä, että keittiön pöydällä on aina tuossa keskellä joko kukkia, kynttilöitä, hedelmiä tai kahta kolmesta edellä mainitusta.:) Muuten yleensä kolme on parempi kuin kaksi, mitä tulee asetelmiin. Tänään tein kulhon viereen uuden, hieman erilaisen, kimpun, jonka idea on peräisin Karistolta saamastani Kimppu-nimisestä kirjasta. Postailen pian kirjasta erikseen, mutta en malta olla kehumatta, että on ihan loisto-opus tällaiselle kukkiin hurahtaneelle kotifloristille! 





Joko siellä jyrisee? Tänään täällä on ollut varmaan kesän kuumin päivä, vaikka aurinkokin on ollut välillä pilviverhon takana. Vielä ei ole ukkosta kuulunut, mutta ilmeisesti se on tänne tulossa. 


 Leppoisaa lauantai-iltaa!
Taina


12 kommenttia:

  1. Aivan ihana kulho. Minä taas tykkään tuosta sisäosan väristäkin. Täällä jyrisi ja salamoi niin kovaa, että näin viisaimmaksi sulkea kaikki laitteet ja irroitin vielä pistokkeistakin. Istuimme koko perhe kynttilän valossa ja ihmeteltiin kamalaa metakkaa ulkona.
    Leppoisaa lauantai-iltaa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin!:) Ei tarvinnut oikeasti kahta kertaa miettiä, kun katsoin hintalappua, sillä olen HIMOINNUT sitä kulhoa jo kauan.;)))
      M myös irrotin tietsikat ihan varmuuden vuoksi, sillä jyrinä oli tässä meillä aika voimakasta. Melkein ois tehty mieli lähteä kameran kanssa salamia metsästämään.:)

      Ihanaa viikonlopun jatkoa Outi!<3

      Poista
  2. Onpas kiva kulho! Kelpaisi minulle, vaikkei aito olekaan;)
    Yhtenä päivänä muuten katselin täällä meillä noita asetelmiani, ja kaikissa on kolme juttua;) Jotenkin kaksi näyttää nöpöltä ja neljä on liikaa...ja eikös se kaikkien sisustusoppien mukaan pitäisi olla pariton määrä...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No mäkin tykkään.:)
      Se on juuri noin, asetelmassa mielellään ainakin kolme asiaa, ja pariton määrä! Pätee mullakin esim. kukkiin, mutta jostain oudosta syystä ruokapöytä alkaa näyttää liian täydeltä HETI, jos laitan siihen kolme juttua yhtä aikaa.;D Yhdellä tai kahdella on hyvä, paitsi joskus juhlien aikaan, silloin saa olla enemmän!:)

      Poista
  3. nuo ruiskaunokit ovat mielettömän kauniin värisiä. Ja kulho, no sä tiedän mun mielipiteen jo ( eli kaunis) ja varsinkin siitä onko se joku merkkituote vai ei ;)

    Tuo ukonilma oli pettymys..todellinen sellainen...yllä välkkyi, mutta ne kunnon paukkeet puuttui ihan kokonaan! Koko kesänä ei ole ollut yhen yhtä kunnon räiskettä ja minä kun niistä niin tykään ... :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Mä tykkään näistä kans ihan hulluna!<3 Tulikin taas UUSI kukkapenkkiajatus tuota Kimppu-kirjaa lukiessani.;) Eikö voisikin olla yksi penkki, johon laittaisi syksyllä sipuleita ja keväällä kylväisi siemeniä?!
      Täällä taas jyrähti muutaman kerran niin, että ikkunalasit tärisi, mutta muuten se taisi kulkea enimmäkseen ohi. Ehkä sieltä on lisää tulossa, ainakin säätiedotuksessa niin lupailivat.:)

      Poista
  4. Tuo on niin nätti. En maksaisi millään aidosta niin suurta summaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Nanni!<3 Mä olen niin hullu, että JOS mulla olis tuollainen raha ylimääräistä, niin voisin sen aidon kulhon ostaa.;D No, ei ole, ja koska raha ei mulla tee pesää, niin sitten tulekaan.:P

      Poista
  5. Ihanalta näyttää tuo kulho ja asetelma♥ Itse olen tänä kesänä ihan "hurahtanut" ruiskaunokkeihin..jotenkin niin suloinen kukka:) Mukavaa elokuun jatkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Päde!<3 Kävinkin katsomassa sun blogissasi, aivan ihana se ruiskaunokki sydän!<3 Mulla oli samoja siemeniä, lisäksi noita tummia ruiskaunokin siemeniä. Osan esikasvatin keväällä ja siirsin ruukkuihin terassille, osan kylvin suoraan kukkapenkkiin. Ehdottomasti ensi vuonna täytyy hankkia näitä siemeniä jälleen!<3
      Kiitos, ihanaa elokuuta!<3

      Poista
  6. Kivoja asetelmia, kivoilla esineillä, ja tietty kukkia!! Nyt on sinulla värit kohdillaan, tykkään! Minulle se aitous ei ole ensisijainen vaatimus, myös ulkonäöllä on iso merkitys. Asetelmat kuuluu ihan arkeen, vaikka kukaan muu ei olisi näkemässä, niin itselle iloksi pitää aina olla jonkinlainen suunniteltu asetelma... kukat, vaasit, kivet, kynttilät... niistä se syntyy. Mutta ei kerralla liikaa:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3
      Olen aivan samanlainen! Asetelmia on pakko tehdä, osa päätyy tänne blogiin, suurin osa ei. Missään nimessä ei saa olla liikaa tavaraa.:) Voisihan se olla, että kun oikein säästäisi saadakseen jonkun ihanan tavaran, niin sitten sillä esineellä olisi enemmän arvoa itsellekin...Juuri äskettäin ostin Parolan rottinkikeinun (käytettynä) ja aloitin kirppispöydän tavoitteena hankkia keinurahat myymällä turhaa roinaa nurkista. Tavoitteeni täyttyi jo, ja olen niin onnellinen, kun sain jotain itselleni arvokasta ja pääsin eroon turhista tavaroista.:)

      Poista