keskiviikko 5. heinäkuuta 2017

Mikkelin Asuntomessut - Trendejä ja inspiraatiotaAurinkoiset terveiset Mikkelistä! Olin siellä ottamassa tuntumaa parinkymmenen muun bloggarin kanssa ensi viikolla avautuviin Asuntomessuihin. Pää on aivan pyörällä kaikesta kokemastani ja näkemästäni, on suorastaan vaikea päättää, mistä aloittaisi, on kuvia sadottain ja monta juttua kerrottavana. Käsitykseni Mikkelistä kirkastui niin paljon, että haluaisin viedä miehen tänä kesänä vanhaan kotikaupunkiinsa löytämään sen uudelleen. Mikkelistä matkailun näkökulmasta ajattelin kirjoittaa oman postauksen, samoin joistakin messukohteista ihan omat postauksensa.
  
Asuntomessualue on Saimaan rannalla, kolme kilometriä Mikkelistä etelään.  Osa 31 messukohteesta on omarantaisia. Kaikki messukohteet eivät vielä tässä vaiheessa olleet valmiina, eikä niihin päässyt käymään. Messualueella tehdään varmasti töitä kellon ympäri ennen h-hetkeä. Avoinna olevista kohteistakaan emme ehtineet valitettavasti kaikkia kiertää, monta mielenkiintoista kohdetta on vielä näkemättä. Viime vuotiseen tapaan suosittelen useampaa vierailua messuille, varsinkin jos olet oikeasti hakemassa vinkkejä rakentamiseen.

Kuvia katsellessani huomaan, että olen täysin sokaistunut upeista sisustuksista, enkä muistanut juurikaan miettiä toiminnallisuutta. Onneksi minun ei tarvitsekaan, vaan voin poimia sisustuksista inspiraatiota itselleni miettimättä sen syvällisemmin! Tämä postaus onkin tällainen sekalainen kurkkaus näistä messukohteista päällimäisenä mieleen tulleisiin sisustustrendeihin ja muutamiin kauniisiin yksityiskohtiin.


1. Puupinnat 

Erityisen kaunista puupintaa on kohteessa 6, joka on Kannustalon Harmaja Saimaa. Sama sormipaneelin tyyppinen, mutta muodoltaan sormipaneelia terävämpi, pinta jatkui yhtenäisenä seinistä kattoon. Kannustalosta ajattelin kirjoittaa oman postauksen. Tänään ilmestyi Deko-lehti virallisine messuluetteloineen, jossa on jokaisesta kohteesta tarkemmat tiedot. Kannustalo pintamateriaalit on suunnitellut Kirsi Valanti ja sisustus on Susanna Vennon käsialaa. 

Kohteessa 14, Älvsbytalo Uusi Aamu, on hieno puinen seinäreliefi, joka on tulevien asukkaiden hääkuvasta valmistettu sängynpääty. Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6
Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6
Älvsbytalo, Uusi Aamu, kohde 14


2. Luonnonmateriaalit

Tämä trendi on tullut jäädäkseen, uskon niin.  Puu, pellava, villa, kivi... Aidot luonnonmateriaalit kestävät aikaa ja käyttöä. Kertakäyttö on täysin out oikeastaan kaikessa. 

Jo viime vuonna ihastuin kovin MUUBSin rouheisiin kalusteisiin ja piensisustustavaroihin. Niitä on käytetty runsaasti ainakin kohteessa 15, Fiskarhednvillan Ajattomassa. Tästäkin kohteesta on tarkoitus postata erikseen, sillä sekin oli kovasti mieluinen.

Mammuttikotien Kotikontissa, kohde 26, on erityisen hieno kesäkeittiö ja pihasauna saunatupineen.


Fiskarhedenvillan Ajaton, kohde 15
Fiskarhedenvillan, Ajaton, kohde 15
Mammuttikoti, Kotikontti, kohde 26

3. Tummat pinnat

Tämäkin trendi on jo jonkin aikaa ollut pinnalla, meilläkin tummia seiniä on peräti neljässä eri huoneessa. Itse tykkään käyttää tummaa hieman maltillisemmin, varsinkin sisätiloissa. Epäilen, että esim. sormenjäljet näkyvät tummissa pinnoissa ikävästi, ja valon ne syövät tehokkaasti, jos kaikki pinnat ovat tummia. Ulkopinnoissa sen sijaan voisin hyvinkin nyt päätyä kokomustaan. Se sopii upeasti suomalaiseen luontoon.
 

Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6
Mammuttikoti, Kotikontti, kohde 26

4. Industriaalityyli ja rouheus

Harmittaa todella paljon, että meiltä jäi väliin MinunLOFTin MinunVALO, kohde 24, joka on loftmainen kokonaisuus, vaikka uudisrakennuksesta on kysymys. Tämä kohde on nähtävä toisella kertaa. 

Monessa kohteessa oli teollisuushenkisiä valaisimia, hyllyjä, naulakoita, tuoleja... Tykkään!


Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6
Älvsbytalo, Uusi Aamu, kohde 14
Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6


5. Luonto osana kotia

Messualue on pala kauneita Suomea, ja se on muistettu hyvin taloja suunniteltaessa. Useimmista alueen taloista on mahtavat näkymät Saimaalle, osalla jopa oma ranta. Luonto on ihan vieressä ja se tulvii osaksi sisustusta. Minun ja suuren joukon suomalaisia unelma, asua lähellä keskustaa, järven rannalla.


Finnlamelli Oy, Villa Sukka, kohde 9
Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6
Muurametalot, Muuramenhelmi, kohde19

6. Kierrätys

Tästä en montaa esimerkkiä löytänyt käymistäni kohteista, mutta olen varma, että kierrätys trendinä on läsnä messuilla ja varmasti osa tulevaisuutta. Kun siitä tulee normi, voiko sitä enää trendiksi kutsuakaan? Kohde 9, Villa Sukka, ei ollut auki, mutta pihalla olevaan kasvihuoneeseen pääsi tutustumaan. Kasvihuoneen takana olevat muurikivet ovat vanhasta kivijalasta, samoin hirret on tuotu samasta sukupaikasta, kuten moni muu tämän puutarhan esine.


Finnlamelli Oy, Villa Sukka, kohde 9
Finnlamelli Oy, Villa Sukka, kohde 9


7. Vihersisustus

Viherkasveilla, kukilla ja yrteillä on vankka sija sisutuksessa. Niillä luodaan kotoisuutta, tuodaan lämpöä ja parannetaan huoneilmaa. Viime syksyisen Habitare-ihastukseni bongasin Kannustalosta.


Kannustalo, Harmaja Saimaa, kohde 6
Muurametalot, Muuramenhelmi, kohde19
Polarhouse, Saimaan Aava, kohde 13
Fiskarhedenvillan, Ajaton, kohde 15

Jaksoitteko lukea loppuun? Asuntomessuissa todella riittää nähtävää ja purtavaa pitkäksi aikaa. Lämpimästi suosittelen messuja, aina sieltä saa ideoita ja ajatuksia omaa asumiseen!


Taina

24 kommenttia:

 1. Hienolta näyttää, niinkuin yleensä aina noilla messuilla. Saa nähdä pääsenkö tänä vuonna käymään, mukavaahan se olisi.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiva kuulla! Mulla on kokemuksia sellaisistakin Asuntomessuista muutamien vuosien takaa, että en niiltä löytänyt yhtään mitään itselleni. Joku ökyvaihe..? Rantatonttiin ei vieläkään ole varaa, mutta tuolta löytyy monta ideaa omaan kotiin jollain tavalla toteutettavaksi, eism. tuo luonnonmateriaalien käyttö.:) Mikkeli on muutenkin näkemistä tulvillaan, joten eikun nokka sinne!:D

   Poista
 2. Voi kuule, kyllä jaksoin lukea ja toinen samanmoinen pätkä olisi mennyt ihan heittämällä vielä. Mielenkiintoisia poimintoja ja sillä tavalla hauskoja että omakin silmä on lämmennyt monille noista jutuista. Kiva saada inspiraatiota niihin! Messut jäävät tänäkin vuonna välistä joten näitä postauksia on ilo lukea 🙂

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No hyvä!:)) Lissää on tulossa, ja ajatus mennä vielä uudelleen kahlaamaan ne loputkin ja ehkä osa uudelleen...;D Kiitos Anu!<3

   Poista
 3. No just ja just jaksoin lukea :)
  Kivoja kuvia ja miten muistat kaikki paikat yms????

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Katoit kuiteski vain kuvat!;D
   Kiitos, mä kuule lunttasin.:)) Apuna toimi aluksi A-nelonen, jonka saimme messuille (ei mitään yksityiskohtia, vain kohdteiden numerot ja talojen nimet..), lopuksi tarkistin Dekosta rakennuttajat ja kohteiden numerot. Hidasta puuhaa, tavallaan opettelen samalla näitä kohteita ulkoa.:P Johonkin kai sitä aivokapasiteettia on käytettävä. Josko huomenna ehtis lukemaan Dekoa huolella..tuskin! Mulla ois pari postausta tehtävänä.:D

   Poista
 4. No, on kyllä kivoja ideoita ja kohteita!
  Ehtivät mokomat messut loppua ennen kuin ehdin kotimaan kamaralle.
  Onneksi jaat tunnelmia täällä meille! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Harmin paikka, siinähän ne olisivat matkan varrella sulle.:) Niistä mun Mikkeli-vinkeistä voi löytyä jotain sullekin sopivaa ja uutta...Oma mielikuvani Mikkelistä meni ihan uusiksi.:D

   Poista
 5. Kivalta näyttää asuntomessu alueen kodit tänä vuonnakin <3 Paljon ihania yksityiskohtia joihin silmät pistivät ensimmäiseksi kuvissa :) Olisipa kiva käydäkin pitkästä aikaa asuntomessuilla :) ideoita hakemassa ;) Mukavaa torstai aamua :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen aivan ihastunut tuohon messualueeseen ja muutamiin kohteisiin siellä! Viime vuotiseen verrattuna suurin ero on tietenkin tuossa upeassa Saimaassa, jonka veroista ei taida Suomesta löytyä...Mikkeli on sen verran lähellä, että kyllä kannattaa lähteä! Odotas, kun saan ne muut postaukset tehtyä.;D
   Mukavaa loppuviikkoa Elina!:)

   Poista
 6. Hyvä postaus! Minä en ole koskaan käynyt asuntomessuilla, mutta tänä vuonna olen menossa Mikkeliin. Se tekee tästä postauksesta entistä mielenkiintoisemman. Luulenpa, että aika mielenkiintoinen ja antoisa päivä tulossa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Krisse!:) Suosittelen tutkimaan kohteita vähän etukäteen, sillä jos olet yhden päivän, ei kaikkia välttämättä ennätä kiertää, ja jos ehtii, niin kohteet alkavat mennä päässä sekaisin ja tulee sellainen blääh-fiilis.:) Vähän sama kuin jossain isossa museossa tai vastaavassa, kannattaa miettiä, minkäkokoisen palan ehtii järkevällä tavalla. Messuilla on aina tietty kiertosuunta ja aika paljon ihmisiä, joskus olen kiertänyt saman kohteen useamman kerran, jos on ruuhkaa, eikä ole saanut rauhassa katsella...
   Ihan varmasti sieltä aina tarttuu jotain ajatuksia ja ideoita omaa kotiin!:)

   Poista
 7. Hienoja kuvia, joskin vierastan noita tummia seiniä, kun Suomessa on suurimman aikaa liian pimeää muutenkin. Tuo Villa Sukan viherhuone on hieno.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Satu!:) Joo, tumma isoina pintoina on kyllä aika synkkä, siellä täällä se toimii kyllä hyvänä tehosteena väreille.:) Villa Sukan viherhuone on aivan mieletön, kun se on niin iso! Hirret ja kivijalan kivet ovat kans upeat, ja olen himoinnut tuollaista naulakkoa, joka on myös samaa perintöä...<3

   Poista
 8. Olipas tosi mielenkiintoinen postaus! Ihania kuvia ja kauniita koteja, näistä saa ajatuksia ja inspiraatiota omaankin kotiin :) Villa Sukka näyttää upealta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3 Mahtavaa, jos kuvista on iloa muillekin!:) Odotan malttamattomana, että pääsen käymään Villa Sukan sisällä.:P Talon nimeäjä on selvästi savolainen, kuten mieheni.;D Aikoinaan rakentaessamme tätä kotia, hän nimesi sen Villa Pipoksi.:)))

   Poista
 9. Messut taitaa jäädä väliin tänäkin vuonna, joten oli kiva lukea postauksesi! Ja mielenkiinnolla odotan lisää ja tietysti paljon kuvia ;)

  VastaaPoista
 10. En tiedä ehdinkö messuille kun ovat niin kaukana. Mutta tuo puupintahomma, siitä se idea lähti. Eihän tuo vaadi kuin vähän sormipaneelia sängyn päädyn taakse. Saisikohan mr remottimiehen tekemään tuollaista? Täytyy alkaa lämmittämään.... Ihanaa kun pääsee lukemaan asuntomessuista täältä blogeista jos itse en sitten pääse paikan päälle...

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eihän Mikkeli ole kaukana pääkaupunkiseudusta!:D Vaikka onhan siinä oma riesansa lähtemisessä, vaan ensi vuonna Pori on vielä kauempana...Tuo messualue on poikkeuksellisen upea, kun on Saimaan rannalla. Vaan ehkä ensi vuonna on meren äärellä.:)
   Sormipaneeli on just ihanaa, ja todella, sitä voisi laittaa vaikka sängynpädyksi!
   Kiva, jos postauksista on iloa muillekin kuin itselleni!<3

   Poista
 11. Villa Sukka näyttää ihan minun makuuni menevälle kohteelle!! Ja mikä ihanuus tuo kohteen nro 6 henkaritanko - juuri tuollaista kaipaisin kodinhoitohuoneeseen!! <3 Kiitos inspiroivista kuvista - näillä malttaa odottaa vielä hetken, kunnes itsekin pääsee paikan päälle! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jep. Villa Sukka on munkin listalla.:) Tuosta Dekosta katsoin, että naulakot on Espskär, Habitek..oisko myyntipaikka..Noita on välillä vaikea lukea.;D
   Kiitos Satu!<3 Tuo Kannustalon esittely on juuri työn alla!

   Poista
  2. Piti hetki googlailla, mutta kyseessä onkin Our Edition Turnaround -rekki, jota myy ainakin Finnish Design Shop! :)

   Poista
  3. Nonni, näköjään lehden tiedot on vähän sinnepäin...:/ Kiitos itsellesi selvitystyöstä!:)

   Poista