lauantai 22. heinäkuuta 2017

Haaveena loft? - MinunVALOUustuotantoa oleva loft-asunto kuulostaa hyvälle idealle lofteista haaveileville. Itsekin voisin kuvitella asuvani joskus loftissa. Usein kulkiessani erilaisten vanhojen kiinteistöjen ohi, jotka ehkä näyttävät nukkuvan ruususen unta, haaveilen herättäväni joskus vaikkapa entisen veturitallin tai tehdasrakennuksen uuteen elämään kotina.... Taidan olla tyyppiä, jolle loftin ideaan kuuluu myös, että rakennuksella on historia, joka mielellään saa jollain tavalla myös näkyä, vaikka käyttötarkoitus olisikin muuttunut yksityiskodiksi.Lofteja tai sellaiseksi kelpaavia rakennuksia ei ole joka puolella tarjolla, joten ehkä tälle MinunLoftin uudelle teräspalkkirakenteiselle talokonseptille on ostajansa. Voisin kuvitella, että esim. kaupunkien uudisrakentaessa entisiä teollisuusalueita tai satama-alueita asumiskäyttöön, ympäristöön sopisi uusloft-talot, ikään kuin muistutuksena menneestä.

Mikkelin Asuntomessujen kohde 24, MinunValo, jäi ensimmäisellä messuvierailulla väliin, joten toisella kierroksella se oli omalla must-listallani. Lehdistöpäivänä talossa olikin sitten aikamoinen kuhina, oli vaikea saada kuvia, joissa ei vilise ihmisiä. Talo on Deko-lehden messukohde, joten lehdestä (7/2017) löytyy laajoja kuvakulmia ja lisäjuttua, jos kaipaat sellaista.

Talon sisustus on tv:stä tutun Anita Koposen käsialaa. Koti on suunniteltu lapsiperheelle. Neliöitä siinä on 201 ja kuutioitakin reippaasti, sillä yläkerran tilat olivat suurelta osin avonaiset, ja ikkunapintaa järvelle on kahden kerroksen verran. Mielestäni Deko-lehdessä on virhe pohjapiirrosten ostikoissa, ne olivat siis menneet väärinpäin...Taloon sisään tultaessa oikealle jäävät makuuhuoneet ja edessä aukeaa yhtenäinen keittiö-olohuone-ruokailutila. Alakerrassa puolestaan sijaitsevat kodin spa-osasto ja varastotilat. Terassia on sekä ylä- että alakerrassa, ja niitä yhdistää metalliset kierreportaat.


Vanhempien makuuhuoneen liukuovet ovat mielestäni todella kauniit, käytännöllisyydestä en menisi takuuseen...Tähän kohteeseen on noiden liukuovien lisäksi tehty paljon mm. huonekaluja, jotka Anita Koponen on suunnitellut ja talovalmistaja on valmistanut MinunDESIGN-merkillä. Pidän kovasti talon sisustuksesta ja hengestä. Jos jotain olisin vielä kaivannut, niin jonnekin rouheaa tiilipintaa vaikka vanhoista tiilistä...

Viehättääkö sinua loft-tyyppinen asuminen pikkukaupungissa, järven rannalla? Tämä talo on nimittäin myynnissä. Muistaakseni hintaa talolla on 820 000 euroa, joten ihan tavallisen palkansaajan tuloilla tätä unelmaa ei makseta. Onneksi voi aina haaveilla!


Taina


3 kommenttia:

 1. Tänään Loftin kävin katsomassa.Oli ihan kiva asunto,hyvällä paikalla.Hinta oli aika kova..

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Minäkin tykkäsin.:) Suurin osa messukodeista on hinnaltaan vähintään puoli miljoonaa. Liikaa taviksille.:/

   Poista
 2. Mä itse ainakin pidän tuollaisesta tyylistä paljon, että on tuollaista jotenkin teollista juuri teräspalkkien ja muiden myötä. Jotenkin tuollainen tuo enemmän persoonallisuutta esiin kuin esimerkiksi tavalliset puutalot. Varsinkin tuollaisilla järvimaisemilla niin en todellakaan valittaisi.

  VastaaPoista