lauantai 8. heinäkuuta 2017

Hotel Rantapuisto - Aikaa kahdestaanMeillä on ollut tapana karata ainakin silloin tällöin kaksistaan reissuun, pikkulomalle Hotel Rantapuistoon lähdimme siis ilman lapsia. Vaikka meidän pojat ovatkin jo sillä tavalla hyvässä iässä, etteivät onneksi vaadi jatkuvaa vahtimista, niin minusta on silti tarpeellista toisinaan antaa kaikki aika ja huomio sille elämän tärkeimmälle ihmiselle eli puolisolle ja toisaalta saada sitä huomiota itsekin! Meillä on kuukauden päästä 20-vuotishääpäivä tulossa, emmekä näillä näkymin ole juuri nyt tekemässä sen kummempaa reissua juhlan kunniaksi. Pieni lomasemme ajaa saman asian.
Meille oli varattu pöytä Hotel Rantapuiston ravintolasta ja söimme pitkästä aikaa kolmen ruokalajin illallisen. Tilasimme tietenkin kuohuvat alkujuomiksi! Itse otin alkuruoan riskillä, sellaista, mistä en ymmärtänyt juuri kuin sanan sieltä ja toisen täältä, mutta annos oli ilokseni täysi kymppi! Lunttasin tuolta hotellin sivuilta, että annokseni oli lohipastrami, tyrnimajoneesilla ja omenafenkolisalaatilla. Ihanan raikas kokonaisuus! Mies otti alkuruoaksi maalaissalaatin. Niiden jälkeen ei todellakaan ollut enää nälkä, mutta kun kerran syömään ryhdytään, niin sitten syödään.;)


Pää- ja jälkiruokaksi valitsimme samaa, eli päivän kalaa, joka oli nieriää, aterian päätimme suklaakakulla ja sorbetilla. Ei ihan heti tule mieleen milloin olisin syönyt yhtä hyvää ruokaa. Tietenkin seuralla ja tilanteella on aina vaikutusta siihen, miltä ruoka maistuu! Täällä se maistui yhtään liioittelematta erinomaisen hyvälle.

Illallisen jälkeen kiirehdimme rantasaunalle. Parituntinen meni ihan varkain, kun lilluimme paljussa ja kävimme molemmat jopa uimassa meressä. Sinne jäi mun talviturkki, hyytävän kylmään Suomenlahteen! Vaikka sää ei suoranaisesti suosinut, ei se varsinaisesti haitannutkaan (aurinkoiset kuvat rannalta ovat sunnuntailta, kun kävimme rannalla kävelemässä). Rannalla oli rauhallista, ulkomaalaiset saattoivat ihmetellä hulluja suomalaisia kylmässä meressä uimassa.

Enkä minä olisi minä, jos en olisi kesken paljuilun hakenut kameraani, ja napsinut kuvia harmaanakin päivänä kauniista Suomen kesästä. Saunan jälkeen istuskelimme vielä vilvoittelemassa rantasaunan terassilla, sillä ketään ei tullut saunomaan meidän jälkeemme. Mietimme, että olisi kiva joskus vuokrata Hotel Rantapuiston rantasauna kaveriporukalle.

Aamulla käväisimme hätäisesti ottamassa pientä aamupalaa, mutta säästelimme nälkää puolen päivän aikaan aukeavaan brunssiin.  Ajoimme välillä Kallioon hakemaan pikkuveljeni vaimoineen brunssiseuraksi (brunssillehan voi tulla, vaikkei hotellissa olisi yötäkään) ja sitten taas syötiin.;) Pakko tunnustaa, että olin vieläkin ihan täynnä edellisillan syömisistä. Brunssin tarjonta on runsaampi ja erilainen kuin hotelliaamupalan, vaikka niissä osittain on samoja aineksia. Lopuksi siirryimme atrium-pihalle kahville nauttimaan auringonpaisteesta suojaisalla pihalla, ja minä kuvasin tietenkin kukkasia ja yrttejä...

Huomasimme vasta sunnuntaina, että Hotel Rantapuistossa olisi ollut myös Room Escape! Jos olisimme sen aiemmin tajunneet, niin varmasti olisimme sen meille varanneet. Tämä laitetaan korvan taakse tulevaisuutta varten, ja olkoon samalla vinkkinä muille hotellissa yöpyville tai brunssiin osallistuville. 
Lämmin suositus Hotel Rantapuistolle, jos etsit yöpymispaikkaa Helsingistä tai ruokapaikkaa illallisen tai brunssin merkeillä. Suurkiitokset Rantapuiston väelle vieraanvairuudestanne ja ihanasta pikkulomasta, jonka saimme hotellissa viettää!

Taina


Kaupallinen yhteistyö Hotel Rantapuiston kanssa. 

8 kommenttia:

 1. Ihana miniloma teillä takana. Onnittelut hääpäivän johdosta <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli!:) Kiitos Kristiina, vielähetki tosin varsinaiseen päivään, mutta onnea aina tarvitaan!<3

   Poista
 2. Tälläiset kahdenkeskiset minilomat on ihan parhaita. Hyvä ruoka ja seura. Mitä muuta sitä tarvitsee? Ei mitään. Hotel Rantapuisto on kyllä kauniilla paikalla ja palju on niin ♥ Onnea tulevan hääpäivän johdosta ja ihania, rakkaudentäyteisiä vuosia tästä eteenkin päin ♥

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin totta!<3 Kiitos Krisse!<3 Kyllä kai näissä vuosissa toisesta on tullut jo osa sitä ilmaa, jota hengittää...Eletään toivossa, että yhteisiä vuosia ois vielä ainakin 50.:)

   Poista
 3. Hotel Rantapuisto on kyllä oiva paikka viettää viikonloppu parisuhteen laatuaikaa - puitteet huikeat, ruoka todellakin erinomaista ja oih, se sauna paljuineen! <3 Helppo unohtaa arjen kiireet ja vain keskittyä nauttimana pienestä hetkestä yhteistä aikaa.

  Onnea tulevan hääpäivän kunniaksi! <3 20 vuotta - wau!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Olen täysin samaa mieltä! Eikä ehditty ees fillaroimaan, vaikka olis mieli tehnyt.:)
   Kiitos Satu!<3 Vuodet on menneet kuin varkain...Yhdessä on oltu melkein neljännes vuosisata!;D

   Poista
 4. Syöminen on niin taivaallista puuhaa, onneksi sitä voi tehdä monta kertaa päivässä <3
  Kyllä sitä todellakin kaipaa ja tarvii välillä myös niitä kahden keskisiä hetkiä puolison kanssa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hah, no tosiaan!:))) Tuollaiset ihanat ruokakokemukset jää mieleen. Kai meikäläistä on lellitty ja hellitty ruoalla, ja saattaa se vähän näkyäkin.:P
   On yritetty jo miehen kanssa asennoitua siihen, että lapset ei oo tässä meidän kanssa enää montaa vuotta. On ihana huomata, että yhdessäolo on edelleen mukavaa!<3

   Poista