torstai 8. tammikuuta 2015

Kukkia kotihengettärelle



...siis itseltä itselle! Monta päivää piti päästä kukkakauppaan tulppaaneita ostamaan, ja tänään viimein ehdin. Oma tulppaanipakkomielteeni ei ole tällä kertaa blogeista lähtöisin, vaan Villiviinin Fb-sivulta, jossa on näkynyt toinen toistaan kauniimman värisiä tulppaaneita. Mikä yllätys, että ostin kuitenkin valkoisia.:P En voinut vastustaa myöskään tähdikkien houkutusta. Aika jännä muuten, kamerani asetuksilla pöydästä lähti punertava väri (hyvä, hyvä!), mutta kukat saivat pitää vihreänsä...











Olin töistä lähtiessä monestakin syystä erityisen hyvällä ja energisellä tuulella, ja ajattelin, että kukkakimpulla houkuttelen viimein hukassa olleen kotihengettären esiin, vaikka vähän väkisin! Niinpä sitten teinkin. Kukat maljakkoon saatuani (ja pienen valokuvaussession jälkeen) siivoilin, leivoin ja laitoinpa ruuankin siinä ohessa...Nyt voin taputtaa itseäni selkään reippaudesta.:) Jos talviaikaan sopivaa ruokaa kaipaat, niin muistuttelenpa tuosta pakkaspäivän keitosta, joka löytyy täältä. Niiden seuraksi sopii maailman helpoimmat sämpylät, joita ei oikeasti tarvitse leipoa. Nuoremman pojan toivomuksesta leivoin vielä satsin Leilan mutakakkumuffinsseja, ja nyt tuli kyllä juuri oikeanlaisia. Sellaisia lusikoitavia...




Noista kukista saa muuten todella pitkäksi aikaa iloa, kun jäädyttää kuivahtaneet kukat vaikkapa maitopurkissa. Olen joskus näitä jääkukkia haudoillekin vienyt. Näissä voi hyvin käyttää esim. ylikukkineita tulppaaneja. Jäädyttäminen onnistuu vaikka pakastimessa, jos asteet menee plussan puolelle. Kiitos paljon muistutuksesta Tipulan Emonen! Hän oli laittanut purkkiin veden lisäksi callunanoksia ( täällä ). Oli oikein kaunis jääharkko.





Vieläkö muuten polttelette kynttilöitä? Mulla kynttiläkausi jatkuu ainakin toistaiseksi. Kun talven selkä alkaa taittua, ja illat valostua, niin kynttilät jää pölyttymään, siksipä yritän poltella kynttilävarastoja loppuun nyt.


Torstai. Sehän on toivoa täynnä!

Taina

6 kommenttia:

 1. Siellä se kaunotar nyt on! Ornithogalum arabicum!...eli arabiantähdikki!
  Kyllä jäisenä kukka kestää kauniina pitkään!
  Aivan ihanat hapsureunaiset tulppaanit myös!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, olikohan tuossa itsenäisyyspäivän alla, kun ostin ensimmäisen kerran näitä, ja nyt olen ihan ihastunut tähän ja myös afrikantähdikkiin.<3 Hapsureunaiset tulppaanit olivat myös sellainen pakkosaada-juttu. Jos olisin rikas, mulla ois leikkokukkia ihan koko ajan kotona ja paljon!:)

   Poista
 2. Kauniit tulppaanit oletkin ostanut, ihana pitsireuna ja valkoinen on aina hyvä väri kukissa!
  Harvoin tulee tehtyä jääkukkia, vaikka se olisi niin nopeaa ja helppoa, jos pakkaset jatkuu, pitääpä muistaa kun omat tulppaanit alkaa olla yli.
  Kynttiläkausi jatkuu niin kauan kuin pimeitä iltoja riittää :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Valkoinen on mun värisuosikki kukissa läpi vuoden. Vaikka keväisin ostan yleensä hempeämpää ja syksyllä voi olla voimakkaampia värejä, niin varmaan 90 prosenttisesti ostamaní kukat ovat valkoisia.:)
   Joulutavaroita yläkaappiin laittaessani löysin pari kynttilälaatikkoa, jossa oli kynttilöitä mm. siniseltä kaudelta (90-luvulta) ja kynttilä simpukoilla (kaudelta ennen sinistä kautta);D Ajattelin poltella noita myöhemmin kesähuoneessa.:)

   Poista
 3. Heh, ensimmäisiä kuvia katsoessani mieleen tulivat heti jääharkot ja ajattelin jo niiden perään kysellä kommenteissa. Siellä kuitenkin olikin jo kukka jään sisällä! Hieno! :)

  Minä ja pienet callunanoksani olemme otettuja maininnasta! :>

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, eipä kestä Emonen!:) Kunhan nuo hapsutulppaanit kuivahtaa, niin tiedän niille paremman paikan kuin roskis...
   Mukavaa viikonloppua Tipulaan!:)

   Poista