sunnuntai 11. tammikuuta 2015

Työhuoneessa tapahtunutta


Työhuoneemme, jota myös kirjastoksi kutsumme, on jatkuvasti roikkunut to do-listallani. Aika monta pientä askelta kohti toimivampaa ja viihtyisämpää työhuonetta on otettukin, mutta silti tuntuu, etten olisi tehnyt oikein mitään. Välillä on hyvä pysähtyä summaamaan asioita, jotta huomaa edistystä tapahtuneen. Siispä tässä pieni välikatselmus siitä, mitä on tehty, ja mitä vielä on edessä.

Tämä hidas projekti käynnistyi pitkän suunnittelun jälkeen viime joulun alla, kun kävin kaikki kirjamme läpi, ja valtava kasa kirjoja lähti divariin. Nyt kirjahyllyissä on tilaa jonkun verran uusillekin kirjoille...Kesällä möimme myös pelkästään pölyä keränneen kuntopyörän työhuoneesta.

Seuraavaksi lähtöpassit sai vuodesohva, joka vei olemattomaan käyttöön nähden ihan liian paljon tilaa huoneesta. Sohva sai uuden  omistajan, ja minusta työhuoneessa oli jo huomattavan paljon helpompi hengittää. Joulun alla kannettiin kaatopaikkakuormaan huoneesta 15  vuotta vanha nojatuoli, joka on välillä ollut myös olohuoneen puolella.

Nurkassa seisovassa rulokaapissa meillä säilytettiin cd-levyjä ja tulostinta. Olohuoneen uusien tasojen sisälle cd:t sujahtivat kivuttomasti, ja rulo siirtyi viimein viime viikolla varastoon, kun sain arkistolipaston kunnostettua. Monta pientä askelta tosiaan on otettu! 

Vastavaloon kun kuvaa kirkkaalla säällä, niin tulos on tämä...


Mitä seuraavaksi? Seinän suklaanruskea väri oli monta vuotta kovasti mieleeni, mutta aika aikaansa kutakin. Aluksi suunnittelin tätä tapettia ruskean maalin tilalle. Nyt on kuitenkin mieli hiljalleen muuttunut. Ajatus alkoi itää norjalaisen Vakre hjem & interiör-lehden kuvista.


Vakre hjem & interiör 6/2014

Tummat seinät vaaleiden kaverina ja tähän yhdistettynä puunväriä, siinäpä se! Inspispostauksessa jo mainitsinkin, että varsinkin väriyhdistelmä musta-ruskea on alkanut näyttää esim. pukeutumisessa erittäin hyvältä. Voikukkapellon ihana keittiönseinä sai minut vakuuttuneeksi, että tummaa sen olla pitää. Tammikuun viikonloppu voisi olla kirjaston seinän maalaamiseen oivallinen aika!

Televisio nostetaan varmaan täälläkin seinälle pois Boknäs-rulon päältä, jossa se on keikkunut jo ihan liian pitkään. Television takana olevalle kuvakokoelmalle pitäisikin etsiä parempi paikka. Ikkunanpokataululle olen miettinyt uutta sijoituspaikkaa...ehkä kesähuoneesta? 

Ihan tosissani en tällä hetkellä edes haaveile nojatuolin uudelleenverhoilusta kysyttyäni hinta-arviota siitä (suunilleen 1200 euroa, kankaasta riippuen!). Jossain vaiheessa toivon kuitenkin löytäväni nojatuolille kaveriksi uuden (mahdollisesti käytetyn) nojatuolin. Sen kanssa ei tosin ole kiire, sillä nautitaan nyt edes hetki väljyydestä ja vaihdetaan seinän väriä.:)

Uutta mattoakin olen haaveillut. Aikaisemmin en olisi voinut kuvitellakaan itämaista, tai sen tyyppistä mattoa meille, mutta ainakin vuoden olen sellaisia välillä katsellut. Aika ihana olisi valmiiksi kulunut, vaikka tällainen. Hintaa on kyllä niin paljon (melkein 1000 euroa), että haaveeksi taitaa jäädäkin...


Kuva lainattu Carpetvistan sivulta täältä.


Seinän maalaamisen jälkeen taidan joka tapauksessa kääriä anopilta tulleen ruskean nukkamaton rullalle, ja vaihtaa takaisin punaiseen, samantapaiseen nukkamattoon. Kun vielä keksisi seinälle jotain fiksua, niin kirjasto olisi aika hyvällä mallilla. Kuvia huoneesta reilun vuoden takaa löytyy täältä ja täältä.


Miniviikonloppu alkaa olla paketissa.
Hyvää uuden viikon aloitusta!:)

Taina

4 kommenttia:

 1. Hei - tuo sinun ihana punainen tuoli on jäänyt mieleeni :) Minäkin pidän tummista seinistä - ei niin ,että kaikki olisi tummia vaan juurikin tehosteseinänä...!!! kaunis koti sinulla. Mikään ei ole niin mukavaa kuin se, että koti elää kokoajan ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Anne!:) Meillä olikin aika pitkään paikat ennallaan, joten nyt tuntuu, että sitä muutosta pitää tehdä vähän sinne ja tänne. Kieltämättä se on mukavaa.:)

   Poista
 2. Monessa blogissa on uumoiltu, että seinät maalataan lähiaikoina monissa kodeissa tummiksi ja ei pelkästään tehosteseinää, vaan useampi seinä. Olet siis tumman seinän kera ihan trendien aallon harjalla. Onkohan tuo valkoisen voittokulku kodeissa nyt taas vähän hiipumaan päin? Itse kyllä tykkään vaaleasta kun täällä pohjolassa on niin pimeää talvella.....Ihania suunnitelmia sinulla Taina!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, vaikka musta tuntuu, että se ajatus tummasta seinästä tuli tuolta lehdestä, niin eiköhän se ole ollut suunnittelijoiden tiedossa jo pari vuotta sitten.;D Pässiä viedään narussa.:P
   En kuitenkaan uskaltaisi kovin montaa seinää tummaksi laittaa samassa huoneessa, sillä niin kuin sanot, talvella on muutenkin pimeää. Esikoisen huoneesta ja meidän makkarista tummat seinät jo löytyykin, ja niistä tykkään eniten meidän kodin seinistä.:)
   Ihanista suunnitelmmista en tiedä, mutta aina ne tuntuvat olevan kovin kalliita.;D

   Poista