maanantai 30. maaliskuuta 2020

10 kysymystä ja vastausta -haasteSain tämän kivan haasteen pari viikkoa sitten Päijät-Blogien "äidiltä", upealta ja tarmokkaalta Johannalta. Kiitos Johanna!<3 Jostain jännästä syystä ei ole oikein huvittanut istua koneen ääressä enempää kuin on ollut pakko...Siksi viive haasteeseen tarttumisessa.1. Millainen oli lapsuuden kotisi?

Tämä on minulle vaikea kysymys, ellei jopa mahdoton, jos puhutaan kodista fyysisenä paikkana, sillä varsinkin varhaislapsuuteeni liittyy paljon muuttamista. Ensimmäinen koti, josta minulla on enemmän muistoja ja mielikuvia, sijaitsi Kajaanissa kerrostalossa. 

Jos koti taas tarkoittaa niitä ihmisiä, joiden kanssa jaettu samat osoitteet aikuisuuteen saakka, osittain samat muistot ja kokemukset, niin kotiini kuului varhaislapsuudessa opettajavanhempieni lisäksi isoveljeni ja pikkuveljeni. Olessani kymmenen, muutimme tänne Nastolaan, ja sain vielä pikkusiskon sekä pikkuveljen, joka on minua 16 vuotta nuorempi. Lapsuuden kotini oli siis ainakin hyvin äänekäs ja onnellinen, vaikka seinät ympärillä vaihtuivat.

2. Mitä harrastit lapsena?

Kajaanissa tanhusin (olen aina tykännyt kaikesta tanssimisesta), taisimme kerran esiintyä jopa Mauno Koivistolle, jos en nyt ihan väärin muista! Kävin myös usempana vuonna pianotunneilla pikkuveljeni kanssa. Hän edistyi, ja minä aloitin aina Aaronin Pianokoulun alusta.;D Aika paljon harrastimme veljeni kanssa liikuntaa kahdestaan. Kun asuimme rakennusaikana koulun kentän vieressä, taisin asua talvi-illat jäällä luistelemassa. Uuden kotimme lähellä oli urheilukeskus, ja siellä kävimme yhdessä juoksemassa, hyppimässä pituutta jne..


Ajanhammas purrut melkein 40 vuotta vanhaan kuvaa.
Minä olen eturivissä se, jolla on huivi.

80-luvulla maailma oli vielä aika tavalla erilainen. Jos johonkin harrastukseen halusi, piti sinne itse osata kulkea ja meidän perheessä harrastuksen piti mieluiten olla myös halpa tai ilmainen. Olinkin veljeni kanssa kirjaston suurkuluttaja ihan pienestä pitäen eli lukeminen on ollut yksi rakkaimpia harrastuksia lapsuudessani.

3. Kaunein kukka?

Tämäkin on mahdoton kysymys minulle! Kaikille kukille on paikkansa ja aikansa. Juuri tähän vuodenaikaan, pääsiäisen lähestyessä, olen ihan hullaantunut narsisseihin! Niitäkin on olemassa vaikka minkälaisia.<34. Mikä elementti (vesi, tuli, maa, ilma) kuvastaaa sinua eniten?

Tein kaksi testiä ja sain kaksi eri tulosta.:) Ensimmäisen testin mukaan olen vesi, toisen testin mukaan maa. Ehkä olen sitten vesiraja.;))) Ensimmäisen testin tuloksista pomppasi omaan silmääni sana seurallinen. Kyllä, kaipaan aika pian ihmisiä ympärilleni, vaikka viihdyn hyvin myös itsekseni. Juuri viikonloppuna iski ihan kamala ikävä, kun tajusin, että emme luultavasti pääse päättämään tätä kouluvuotta yhdessä ihanien työkavereideni kanssa. 

Jälkimmäisen testin tuloksen allekirjoitan täysin. Tykkään kävellä metsässä ja rakastan luontoa. Olen rauhallinen ja ystävällinen, enkä  seurallisuudesta huolimatta erityisemmin nauti huomion keskipisteenä olosta.5. Oletko optimisti vai pessimisti?

Luonteeni on aika huoleton. Uskon, että asiat järjestyvät. En osaa olla pitkävihainen, yleensä unohdan ikävät asiat melko nopeasti. Haluan uskoa ihmisten hyvyyteen ja taidan olla välillä vähän sinisilmäinen. 

6. Oletko aamu- vai iltavirkku?

Tarvittaessa pystyn olemaan molempia, mutta olen kyllä enemmän aamuihminen. Herääminen on minulle yleensä helppoa ja minulla on myös tarkka sisäinen kello, joka yleensä herättää minut ennen kellonsoittoa. Toisinaan saan kauhean energiapiikin illalla, yleensä käytän sen piikin siivoamiseen, sillä tykkään, että tavarat on paikoillaan. Mieheni mielestä myös nukahdan raivostuttavan nopeasti, tyyliin muutamassa sekunnissa.:)

7. Unelmamatka?

Toissakesäinen 20-vuotishäämatkamme Seychelleille oli sellainen (postaus ja toinen).<3 Maailmassa olisi lukematon määrä paikkoja, joissa haluaisin käydä. Juuri nyt haaveilen vain tämän perhanan viruksen häviämisestä ja toivon, että pääsemme kesällä vanhempieni mökille heitä tapaamaan!
8. Milloin viimeksi ostit jotain itsellesi, mitä se oli?

Kukkia ostan ihan joka viikko! No, ehkä en kesällä, mutta muuten. Tein viime toissa (!) viikolla parikin ostosta Sokoksen 3+1 -päiviltä ja odottelen malttamattomana paketteja. Toisessa paketissa on mm. uusi kevättakki, jota toivon ehtiväni käyttää ennen kesän tuloa...Tilasin myös uuden ripsarin, yhden puseron ja pari Marimekon astiaa...Osaan kyllä hemmotella itseäni.

Yritän ostaa käytettyä, jos suinkin mahdollista! Kotimainen ja paikallinen, vaikka vähän kalliimpi, on aina parempi valinta kuin kaukomaista tullut halpatyövoimalla teetetty. 


9. Lempikaupunkisi kotimaassa?

Lahti tietenkin! Tämä on sopivankokoinen, ei liian pieni (esim. Hämeenlinna opiskeluaikana tuntui ahdistavan pieneltä), muttei liian suurikaan. Luonto on meillä joka puolella ja täällä on monella tapaa hyvä elää. Lahden kesämatkailukohteista kirjoittelin toissa kesänä ja Lahden ympäristökuntien mielenkiintoisista paikoista ja tapahtumista, koostin kirjoituksen viime kesänä.
10. Kolme elämäsi kauneinta asiaa?
Ne kaikki löytyvät nyt täältä saman katon alta, eli mies ja pojat.<3 Tämän hyvänmielenhaasteen lähetän eteenpäin. Kotonasi. Annukka, Arjen Helmiä Krisse ja Versoja Vaahteramäeltä Riina, olkaa hyvät!<3

Taina

10 kommenttia:

 1. Meissähän on paljon samaa:) Sain ihan samat vastaukset noita testeistä! Ja lapsena soitin pianoa ja tanhusin:)
  Ja kukat <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, niinpä sitten onkin!<3 Sukulaissielu!:) Mahdoitko edetä paremmin piano-opinnoissasi kuin minä?;D

   Poista
 2. Olipa kiva lukea sinunkin vastauksia! Täälläkin harrastettiin pianon soittoa, mutta niin pitkälle, että olisin kuulemma voinut hakea Sibelius akatemiaan...en mielestäni ollut niin hyvä, joten en hakenut (huoh, teini-ikä).
  Ihanaa viikkoa sinulle Taina <3 ja muuten, tuo kuva sinusta kansallispuku päällä on tosi suloinen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Ja voi sentään, uskon, että olet hyvä pianonsoitossa, sulla noita kädentaitoja muutenkin piisaa!
   Kiitos ihanasta kommentista ja mukavaa uutta viikkoa (tätä seuraavaa) sinulle!<3

   Poista
 3. Tätä oli mukava lukea. Meillä on niin paljon yhteistä. Olemme suunnilleen saman ikäisiä ja asumme samoilla huudeilla. En ole kuitenkaan soittanut pianoa enkä tanhunnut.
  Kiitos haasteesta! Tätä täytyykin alkaa työstämään.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hih, ainakin meitä yhdistää myös kukat!<3 Tänään aion ottaa aikaa blogikierrokselle, ja tulen lukemaan myös sun vastauksesi haasteeseen! Ihanaa!<3

   Poista
 4. Olipa kiva lukea tämä postaus. Tsemppiä sinne etätöihin! Matkahaaveet ovat kummasti muuttuneet haaveisiin koronan ja rajoitusten loppumisesta. Eikö meidän nuorinta kruunatakkaan eskarin päätteeksi koululaiseksi, niin kuin kolme vanhinta! 😭 Ja onhan tässä paljon muitakin asioita, jotka jäävät väliin ja tilalle on saatu pelkoa.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Minna!<3 Samoin tsemppiä, olisin varmaan jo täysin loppu, jos mulla ois kotona omat opetettavat! Kuopuksen koulunkäyntiin en ole juuri puuttunut, saa hoitaa se itse, kun kerran on lukiolainen.

   oi, mua surettaa kauheasti just niiden puolesta, jotka ovat päättämässä jotain elämänvaihetta ja olisi rituaalien aika! Kyllä on varmaan aika orpo olo monella kuudesluokkalaisella, jotka vaihtavat koulua syksyllä, lakkiaisiakin olisi varmasti kiva suunnitella! Toivotaan, että näitä päästään viettämään kesällä!<3

   Poista
 5. Musta tuli molempien testien perusteella maa, joten kai sitä sitten on uskominen ja kieltämättä oli kyllä ihan omannäköiset kuvaukset molempien testien tuloksissa.

  Jos joskus saan aikaiseksi tehdä tämän haasteen niinkuin toivon, musta tuntuu, että joudun skippaamaan tuon ekan kysymyksen, johon intuitiolla mieleen tullut ainut rehellinen vastaus on "ankara" ja se ei kuulosta kivalta, vaikka onkin totta.

  Ja hehhee. Kirjaston suurkuluttaja ja tanhukerholainen täälläkin :). Ei pakosti voinut maksaa mitään se tanhu, koska minäkään en saanut harrastaa mitään mikä maksaa. Ratsastaa olisin halunnut, mutta tuntihinta oli 13 markkaa, joten se oli ehdoton nounou. Kävin sitten harjailemassa hevosia. Oli ilmaista puolin ja toisin.

  Ihania kesäisiä kuvia ja erityisesti tuo ihmisiä täynnä oleva terassi sykähdyttää tässä hetkessä <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ihana Annukka!<3 Teet tämän, jos ehdit ja jaksat, ja juuri siten, kun haluat.<3

   Mulla oli muuten täysin sama haave, että olisin halunnut ratsastustunneille, mutta niihin ei todellakaan ollut varaa. Luin Hevoshullua ja haaveilen ratsastamisesta, en sitten edes uskaltautunut hoitamaan hevosia, sillä olin oikeasti aika ujo ja arka, mitä varsinkaan mun mies ei meinaa millään uskoa.:)))

   Jep, pidetään toivoa ja hyvää mieltä yllä!<3 Mukavaa uutta viikkoa ystäväni!<3

   Poista