maanantai 23. maaliskuuta 2020

Pupujen juhla -sukkia neulomaan! / NeulehaasteOlen monta kertaa seurannut vierestä, kun muut ovat osallistuneet erilaisiin neulehaasteisiin ja neuloneet kaikkea ihanaa yhdessä. Haasteissa ideana on ollut, että ohjetta julkaistaan pala kerrallaan. Välissä on aikaa neuloa sen verran, että työt etenevät suurin piirtein samaan tahtiin.Tällä kertaa minäkin halusin osallistua haasteeseen. Törmäsin siihen joitakin viikkoja sitten sattumoisin muistaakseni Novitan Instagram -tilin tai -mainoksen kautta. Tuolloin mallista ei ollut muuta infoa kuin nimi, Pupujen juhla KAL. Se kuulosti niin kivalta (tarkoittaako tuo KAL juhlaa..?), ja lankakorissa oli sopivasti lankoja viime keväältä alekorista, joten miksi ei. Ehkäpä nämä sukat tosiaan valmistuvat pääsiäiseksi! 

Ohje löytyy ainakin Novitaknits sekä Novitan Fb-sivulta. Sieltä tallensin sen itselleni kännykkään ja koneelle. Ohje julkaistaan neljässä osassa maanantaisin, siten valmista tulee pääsiäiseksi. Tänään on tullut ohjeesta toinen osa (lisää vartta). En itse ole vielä tuossa tämän päivän tavoitteessa, sillä ehdin kunnolla neulomaan vasta lauantaina. 
Minun sukkani on 80 silmukan ohjeella tehty ja minulla todellakin ON pohkeet! Sukka menee kuitenkin hyvin jalkaan. 88 silmukalla (leveämmän pohkeen ohje) tulee jo aivan jättimäiset leveät sukat (ainakin minun käsialalla), joten jos olisin pohkeistani hoikka, valitsisin 70 silmukan ohjeen.

Nyt kun meidät kaikki on määrätty kotoilemaan paljon, on neulominen mielestäni kivaa ajankulua, jossa näkee oman kättensä jäljen. Ainakin minulla vierähti lauantaipäivä neuloessa todella sukkelaan! Tulee jälleen himo tehdä vielä yksi kerron ja sitten yksi kerros ja vielä yksi...;)


Novitalla on muuten kaikki yksiväriset langat vielä tänään alessa! Tuolta sivuilta löytyy myös ohjeet, jos vaikkapa villasukan neulominen on päässyt unohtumaan. 

Neuloosin vallassa,
Taina 

8 kommenttia:

 1. Näyttääpä kivalta! Olen pari kertaa osallistunut vastaaviin knit along-neulontoihin. KAL tarkoittaa käsittäökseni knit along.
  Itse sain eilen valmiiksi pitkät js värikkäät kirjoneulesukat Hidasta elämää sukkakirjasta. Mitähän sitä seuraavaksi neuloisi?! Tosin leikkasin eilen kunnon haavan sormenpäähän. Se hidastaa neulomista. Ehkäpä etsin inspiraatiota ja ohjetta muutaman päivän.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!:) Tällaiset sopivan lapselliset!:)
   Kiitos sivistämisestä!<3 Nythän muistan, että viime vuonna olin jo aloittamassa ihanaa peiteprojektia tuolta Novitan sivulta! Olikohan On elämä runo Kal...Mulla oli todella suuria vaikeuksia siinä aloituksessa, joten homma jäi ihan alkutekijöihin. Muutamat ovat niitä peittoja neuloneet ihan vimmalla, vaikka kuinka monta kappaletta! Käypä kurkkaamassa, vaikka sivuprojektiksi.:)

   Outs, pikaista paranemista!<3 Kiitos, kun kävit kommentoimassa!<3

   Poista
 2. Ihanat pupusukat tulossa siellä. <3 Mä olen aika huono neuloja. Onneksi sekä minun että mieheni äiti pitävät huolen, ettei meiltä pääse vilkasukat ja lapaset loppumaan. :) Iski juuri idea, että voisin koittaa neuloa tyynynpäällisiä. Suoran neulominen sujuu minultakin. :D Auringon paistetta päivääsi! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Keijunkukkanen!<3
   Höpsis! Jos kerran osaat jo kahdella puikolla neuloa, olen varma, että oppisit suljetun neuleen ihan helposti.
   Kiitos ihanasta piristyksestä!:) Sinulle myös auringonpaistetta!<3

   Poista
 3. Oi että, sinäkin osallistuit tähän neulontahaasteeseen. Noista pupuisista sukista tulee kyllä aivan ihanat <3
  Ihanaa iltaa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Nyt Outi mukaan!<3 Sulla on kädentaitoa vaikka muille jakaa!! Lämmittäis sunkin jalkoja.:)
   Kiitos Outi ihanainen, samoin!<3

   Poista
 4. Nämä näyttävät kyllä suloisilta ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pioni<3 Nyt onkin ollut sitten niin kiire töiden kanssa, etteivät sukat ole oikein edenneet. Tätä vauhtia ehtivätkö edes juhannukseksi valmiiksi...:/

   Poista