sunnuntai 15. maaliskuuta 2020

Koronakotoilua ja keittiöfilosofin pohdintojaIhanat tulppaanit Kukkakauppa Villiviinistä.

Tämä viikonloppu on todennäköisesti alkusoittoa jollekin sellaiselle, mitä on vaikea hallita. Kauhean paljon on epävarmuutta ja pelkoakin on ilmassa. Taloudelliset seuraukset tuntuvat juuri nyt yhdentekeviltä, mutta surku monien pienyrittäjien puolesta, jotka muutoinkin ovat tiukilla! Yritetään siis tukea toinen toistamme ja rämpiä tämän suon läpi mahdollisimman kuivin jaloin. Linkitin postauksen valokuviin niihin liittyvät yritykset osoittaakseni tukeni heille ja vinkiksi teille lukijoille.  Kuka tietää, ehkä tästä kurjasta seuraa jotain hyvääkin. Ainakin hetken muistamme, mikä elämässä on oikeasti tärkeää.

Toivoisin, että koronan suhteen toimittaisiin mielummin hieman ennakoiden kuin jälkikäteen. Koulut ja päiväkodit ovat paikkoja, joissa taudit leviävät sukkelaan. Eikö olisi jo aika pistää nämä kiinni? Tiedän, että se tuo mukanaan haasteita, mutta eikö silti olisi tärkeämpää yrittää hidastaa taudin leviämistä tehokkaasti? Onko olemassa vielä ihmisiä, jotka eivät ole nähneet, kuinka jyrkästi tauti  pahimmillaan leviää, ja mitä se tuo tullessaan? Olen murehtinut tällä viikolla erityisesti inttiä käyvää poikaani, astmaatikkoa, mutta hän on nyt metsässä leirillä ja siksi ehkä turvallisimmassa paikassa, missä hän voi ylipäätään olla. 

Puinen rauhanmerkki Parolan Rottingista.

Tekemällä nyt sellaisia asioita, joita vielä voi luvalla tehdä, ja joista nauttii, voi tästä erikoisesta tilanteesta saada jotain positiivista irti! Moni on tainnut tänä viikonloppuna jättää kaupungilla kaupoissa kiertelyn väliin ja kalenterit ovat keväältä tyhjentyneet monenlaisista menoista. Aikaa on viettetty perheen kesken mm. ulkoillen, aurinko on hellinyt meitä, vaikka tuulet ovatkin puhaltaneet kylmästi. 

Pieni kulho Leena Hyttinen.
Vanikka tarjoiluastia RUOKO design.

Viikonlopun perhekuplassa on ollut hyvä olla. Itse olen siivoillut, ottanut valokuvia, ulkoillut miehen kanssa metsässä ja haaveillut kesästä. Ainakin minulla on nyt rauhallisempi mieli kuin perjantaina. Yritän ottaa päivän kerrallaan ja olla murehtimatta asioista, joille ei mitään voi. 


Viherkasvi ja ruukku Florenciasta Lahdesta

Pidetään huolta toisistamme,
pestään käsiä ja yritetään hidastaa taudin leviämistä!

Taina

6 kommenttia:

 1. Tosi kauniit kuvat. Ihana kimppu! Meilläkin on pitkästä aikaa muhkea viikonloppukimppu sohvapöydällä. Ajateltiin tukea lähiön kukkakauppiasta, jolla ei varmaan tänä keväänä käy hirveästi asiakkaita, kun ihmiset eivät halua käydä missään, missä voi kohdata muita ihmisiä. (No, hyvä niin, mutta sääliksi käy pienyrittäjiä!)

  Tämä pandemia on tietysti aivan järkyttävä noin niin kuin sairastuvien ihmisten ja heidän läheistensä, kriisiin ajautuvien yhteiskuntien, kärsivien pienyrittäjien ja ylikuormittuvien terveydenhuoltosysteemien kannalta, mutta on tämä tuonut tullessaan jotain pientä hyvääkin: kun on pakko olla kotona, kun kaikki riennot on peruttu, kun kaupungille ihmispaljouteen ei viitsi turhaan lähteä olemaan yksi potentiaalinen tartuttaja tai tartunnan saaja lisää (ja minäkin kuulun riskiryhmään), niin on pakko olla kotona ja ottaa rennosti. Moni toki valittelee tylsyyttä, mutta onneksi ulkoilu luonnossa (kunhan sinne pääsee matkustamatta turhaan julkisilla) on toistaiseksi edelleen oikein kelpo harrastus.

  Koronaviruksesta liikkuu paljon kaikenlaisia valeuutisia ja spekulointeja. Niiden ristiaallokossa voi olla kansalaisen vaikea luovia ja pysyä kärryillä, minkälainen tämä tilanne nyt on. Niinpä olen lakannut lukemasta kokonaan lukemasta iltapäivälehtien sivuja, edes viihdeuutisia. Seuraan vaan Ylea ja THL:n sekä AVI:en tiedotuksia ja toimin niiden mukaan.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Voi kiitos!<3 Kuulostaa todella hyvältä!<3 Moni yrittää nyt tukea pienyrittäjiä, näinä vaikeina aikoina. Hyvä, että hallitus reagoi ja mahdollisti mm. työttömyysturvan, jos yrittäjä joutuu laittamaan lapun luukulle...Jotain aika käsittämättömiäkin päätöksiä tänään tehtiin. Huoh! En kuitenkaan viitsi pilata viikonloppua sen murehtimisella...

   Tänään kuulin, että helsinkiläiset ovat sankoin joukoin ajelleet Lappiin laskettelemaan, kun on vapaata. En sano muuta.:(

   Poista
 2. Hyvin samoilla fiiliksillä olen täällä kuin sinä siellä. Meillä arki pyörii toistaiseksi aika normaalisti, tosin nyt oli tullut tuo tieto, että koulut suljetaan, mutta päivähoitoa ei, huoh!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, sulkeminen pitäisi aloittaa varmaan noista pienimmistä ja sitten teineistä, sillä siellä taas ei järki asu valitettavasti...Tuolla niitä on kaupan aulassa notkumassa energiajuomapurkkeineen päät yhdessä.:/ Arvaapa tekiskö mieli sanoa pari valittua sanaa. Pinna on NIIN kireällä, että ihmettelen itsekin, miten onnistuin kirjoittamaan niin positiivisen postauksen (mielestäni).:)

   Poista
 3. Nyt vähän helpottaa olotila, kun hallitus teki tiukan linjauksen. Keskitytään hyvään, niin epäselvää tilannetta on helpompi käsitellä. Kirjoitin siihen suuntaan postauksessanikin. Hyvää vointia Taina! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Se niistä linjauksista!:( Menikö politiikka terveyden edelle?
   Yritetään pysytellä erossa taudista!<3

   Poista