sunnuntai 5. huhtikuuta 2020

Palmusunnuntain Kukkailottelua



Näitä erikoisia aikoja eläessämme kodin merkitys korostuu. Suurin osa ihmisistä tuskin on koskaan aiemmin viettänyt yhtä paljon aikaa kotona, käymättä missään. Jos on ihminen, joka tykkää sisustella ja laittaa kotia, niin tässä ehtii keksiä vaikka ja mitä, kuinka kotia voisi vielä kohentaa. Olen kuullut, että joillakin on ollut aikaa kaappien siivoukseen ja kodin järjestelyyn. Ne ovatkin mielestäni yksi parhaista tavoista "sisustaa" kotia. Turhan tavaran karsiminen ja vaikkapa mööpelivalssi eli tavaroiden uudelleenjärjestely eivät edes maksa muuta kuin vaivan. 




Omat työpäiväni ovat tänä etäaikana venyneet, joten esim. keskenjäänyt keittiönkaappien uudelleenjärjestely saa odottaa väljempiä aikoja, Olen muuten aivan supertyytyväinen maustelaatikkooni sekä muihin keittiön laatikoihin, jotka järjestin uusiksi jokin aika sitten! Mieleen on tässä viime viikkoina tullut myös eteisen seinän maalaus ja olen jo kauan himoinnut Siparilan puupaneelia jonnekin kotiimme! Näiden molempien kanssa on paras ottaa aikalisä, sillä aika ei tahdo riittää edes sukkien neulomiseen, ja ne kun kuvittelin saavani valmiiksi pääsiäiseksi...Ehkäpä tulevalla viikolla ehdimme kuitenkin kantamaan terassikalusteet ulos ja pääsen virittelemään pääsiäistunnelmaa terassille...






Sen sijaa kukilla voi edelleen sisustaa nopeasti ja helposti! Kaikista kukkakaupoista, joita itse käytän, on joko ilmainen tai erittäin edullinen kuljetus kotiin, joten edes kukkien vuoksi ei tarvitse ottaa sairastumisenriskiä. Nämä omat kukkani tosin hain torstaina Villiviinistä, sillä olin joka tapauksessa liikkeellä, kun minulla oli ensin lähiopetuspäivä ja sitten aika kampaajalle. Hiljaista oli kaupungissa. 

Kuten kuvista näkee, olen sisustellut keittiössä myös yrteillä ja ruokatarvikkeilla. Myös viherkasvit ovat saaneet uuden järjestyksen eilen, sillä verkkokaupasta voi edelleen hankkia kaunista kotiin. Se on kuitenkin jo toinen tarina.:)




Yritetään pitää päät kasassa, selviämme kyllä näistä vaikeista ajoista!  Aurinkoista palmusunnuntaita!

Taina

9 kommenttia:

  1. Nyt on kyllä tosiaan aikaa kotoiluun, mitä ei normaalin arjen keskellä välttämättä ehdikään tarpeeksi tehdä! <3 Meillä ei kyllä olla ehditty vielä siihen siivous-, järjestely- ja sisustusvaiheeseen. Olemme vasta ennättäneet sotkea kaiken. Sotkua ja etenkin tiskiä tulee paljon enemmän kuin normaalisti, kun ollaan kaiket päivät kotona. On niin paljon enemmän tiskattavaa ja siivottavaa, että sen edessä alkaa olla ihan kiitollinen siitä tavallisesta arjesta, jonka sotkut ja työmäärät ovat pientä verrattuna tähän. (Esim. normaalitilassa kaiken maailman paperipinoja on vähemmän, kun töitä ei tehdä kotona.) Viikonloputkin ovat menneet enemmän ulkona liikkuessa kuin kotona. Mutta tämä viikonloppu on nyt ollut se tervetullut kotoiluviikonloppu, jolloin siivous- ja järjestelyhommat ovat viimein nitkahtaneet eteenpäin. Ehkä meilläkin päästään pian siihen kaappienjärjestelyvaiheeseen. :D

    Mukavaa palmusunnuntaita ja uutta viikkoa sinne! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No tosiaan!:)) Meilläkin tiskikone laulaa nyt pari kertaa päivässä, sillä neljä henkeä saa kyllä aika paljon tiskiä aikaiseksi, kun kaksi ruokaa päivässä on paras olla, ettei ala pinna kiristymään.;D Esikoinen on tosin ollut nyt mökillä kaverinsa kanssa ja se vähentää tarvetta sekä ruoanlaittoon, että tiskaamiseen. Hän kun on meidän suursyömäri.:)
      Enkä ole minäkään ehtinyt mihinkään kaappien siivoukseen. Joka päivä olen lenkkeillyt vähintään tunnin, sillä kroppa on muutenkin aivan ihmeissään tästä koneella istumisesta. Tänä aamuna pakotin itseni tekemään tämän postauksen, sillä muuten se ois taas vain jäänyt.

      Kiitos Ihanainen ja samoin sinulle!<3

      Poista
  2. Aurinkoista palmusunnuntaita sinne!
    Juu..koti...täällä onneksi viihtyy vaikka alkaa kyllä hieman jo tuntumaan tämän alkanut neljäs karanteeniviikko.
    Jatkuu ainakin 26.4 asti, joten kyllä monelle alkaa iskeä hiipivä hulluus tässä ihmiskokeessa.
    Mutta onneksi suomalaiset ovat tottuneet kotoilemaan! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna ja ihana kuulla sinusta!<3
      Teillä on asiat aika tavalla edellä Suomea, mitä tulee tuohon koronaan...Luin jonkun suomalaisen kirjoituksen, jossa kertoi arjestaan tällä hetkellä Espanjassa. Meilläkin se voi vielä olla edessä.:(
      Tämä todella tuntuu ihmiskokeelta, ja todella, meillä suomalaisilla on varsin hyvät edellytykset nauttia eristyneisyydestä.:))) Espanjalaisilla taitaa olla aika paljon vaikeampaa, koska luonne on enemmän sosiaalista sorttia!

      Oikein mukavaa viikkoa kaikesta huolimatta ja juuri siksi Susanna!<3

      Poista
  3. Olin niin onnellinen, kun mies osti minullekin kukkia perjantaina. Jotenkin heti ilahtuu, kun tulee olkkariin ja pöydällä on kaunis kimppu tulppaaneja.
    Saa nähdä miten omien töiden käy, kun hoidossa on vain muutama lapsi. Kuulun myös riskiryhmään, joten en mielelläni siirtyisi muihin hommiin, mutta jos se on ainoa vaihtoehto lomautusten kanssa, niin sitten on vaan mentävä toisaalle töihin.
    Onneksi on taas tulossa vajaa työviikko, kyllä tästä selvitään!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ihanaa Outi!<3 Mulla mies ei enää osta kukkia, koska ostan itse niitä kuitenkin.;D Oma syy siis. Lopputulos on kuitenkin sama, kukat ilahduttaa, oli ne itse ostettu tai lahjaksi saatu.<3

      Nautitaan nyt näistä pääsiäisvapaista!<3 Tämä pitkä viikonloppu tuntui tulevan enemmän kuin tarpeeseen!
      Iloista pääsiäistä Outi!:)

      Poista
  4. Koti on nyt entistä tärkeämpi paikka kaiken keskellä. Ja kukkailoittelu piristää aivan varmasti kotia kuin kotia. Varsinkin näissä kevään kukissa on sellaista toivoa ja iloa.

    Tsemppiä töihin ja tähän poikkeustilaan! <3 Kyllä me tosiaan selvitään, varsinkin yhdessä toinen toistamme tsempaten.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niinpä!<3 Nuo narsissit tuntuvat erityisen sopivilta tähän kevääseen, mutta eivät nuo kevään ekat pionitkaan huonolta tunnu!:D
      Ihanaa pääsiäistä Riina!<3 Nauitaan näistä joutopäivistä ja vedetään vähän henkeä, jotta jaksetaan!<3

      Poista
  5. Hei!
    Löysin blogisi puolivahingossa ja olen iloinen siitä, blogisi on mielenkiintoinen ja paljon ihania kuvia. Sinulla on kaunis sohva, joka houkuttelee rentoiluun:) onko HT Collectionin mallistoa? Eräässä kuvassa pihallasi näkyy ulkorakennus, pulpettikattoinen vierasmaja -tyyppinen, olen etsimässä vastavaanlaista, mistä hankittu, jos saan udella?
    Olen Lahdesta kotoisin, asun nyt Mikkelissä ja minulla on uuden talon sisustusjutut ja pihan suunnittelu meneillään t. Minni

    VastaaPoista