tiistai 10. maaliskuuta 2020

Tervetuloa kevät! - DIY helppo kevätkranssiJos moni onkin valitellut talven aikana pitkää marraskuuta, niin itseäni lumettomuus ei ole haitannut, vaikka ymmärrän tietysti, etteivät tällaiset "talvet" ole Suomen luonnon mukaisia. Synkistelyn sijaan olen ottanut ilon irti pitkästä keväästä! Näin suosittelen muitakin tekemään täällä etelässä. Esimerkiksi terassille voi jo hyvin laittaa sipulikukkia. Siellä ne säilyvätkin huomattavasti paremmin kuin sisällä lämpimässä. Kannattaa laittaa kukat niin, että ne voi oikein kylmän yön satttuessa joko suojata kylmältä tai nostaa yöksi sisälle. Etuterassille aloin rakentamaan kevättä eilen ja tänään jatkoin askartelemalla kranssin oveen. Olen tästä kranssista niin innoissani, että saakoon ihan oman postauksen. Terassista lisää, kunhan saan sieltä toisenkin puolen siivottua talvesta.


Viimeisimmässä Koti ja Keittiö -lehdessä (3/2020) oli aivan mahtava idea kranssiin! Ideana on solmia kranssipohjaan oksista ristikko, johon voi sitten pujotella kukkaset. Loistoidea, jossa on valtavasti mahdollisuuksia muunteluun esimerkiksi vaihtamalla oksat tai kukat toisiiin kuin alkuperäisessä ohjeessa on.Suurin työ kranssissa itselläni oli poistaa rottinkirenkaasta joulun jälkeen solmimani kierrätyskranssin ainekset. Varsinkin kukkateippi oli tahmaista ja vaikea irrottaa. Jos sinulle on kranssiksi sopiva rengas tms. valmiina, säästät ajassa ainakin vartin.:)

Ristikkoon ja rottinkirenkaan ympärille kävin leikkaamassa omasta pihasta lamoherukanoksia. Lamoherukka on osoittaunut täydelliseksi materiaaliksi kransseihin. Se on erittäin voimakkaasti kasvava maanpeitekasvi, joten sitä voi leikata huoletta. Itse asiassa lamoherukka meinaa hiipiä kohti Kesähuonetta ja sitä täytyy muutenkin leikata kasvun hillitsemiseksi. Kranssiin tämä kasvi sopii senkin vuoksi hyvin, että se on taipuisaa ja silmut muodostuvat jo varhain keväällä, kuten kuvistakin näkyy. Aluksi kieputin yhden kierroksen lamoherukkaa  rottinkirenkaan ympäri. Kieputtelin myön vihreää rautalankaa eli kukkalankaa yhden kierroksen, jotta oksat jäivät paikoilleen. Tämän jälkeen solmin oksista ristikon ympyrän sisälle. Kiinnittelin oksia sieltä täältä kukkalangalla toisiinsa ja renkaan reunaan. Noin puolessa tunnissa pohja oli valmis. Samantien läksin ostamaan kranssiin sopivia kukkia Villiviinistä. Saikin sitten nämä kukat ilmaiseksi, sillä ihana Eija lahjoitti minulle tulppanit kranssiin! Kiitos, kiitos, kiitos!<3 Kranssista tuli mielestäni aivan ihana!<3 Tulppaanit kestävät varmasti muutaman päivän noin ja sitten ne on helppo vaihtaa uusiin. Tekisi mieli kokeilla pohjan tekoa pajun tai koivun oksilla... Kukkina voisi käyttää oikeastaan mitä tahansa sipulikukkia ja leikkojen sijaan jättää vaikka sipulit osaksi kranssia...

Ihanaa kevättä!<3
Taina

8 kommenttia:

 1. Vastaukset
  1. Eikös olekin!<3 Ja tässä on vaikka kuinka erilaisia mahdollisuuksia tehdä ihan toisennäköinen pienelle jutulla! Mopo meinaa heti karata käsistä...;D

   Poista
 2. Tulipa siitä kaunis kranssi! Tosiaan kiva kun tuohon ristikkoon voi vaihtaa mieleisiään kukkia.
  Kaunista iltaa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Tästä kranssista, kuten muistakin terassikukista on ollut hurjan paljon iloa tällä kummallisella, pelonvärittämällä, viikolla.
   Rentouttavaa viikonloppua sinulle sinne Karkkilaan!<3

   Poista
 3. Tosi kivan näköinen, mutta ostokukkia en tuohon raaskisi käyttää. Voisin siis tuollaista luonnon ja puutarhan kesäkukkasilla kokeilla. :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Jenspa! Tulppaanit on kyllä parhaimmillaan todella edullisia ja kestävätkin varsin pitkään ilman vettä, samoin jos jäätyvät. Huonoa on oikeastaan vain lämpötilan sahaaminen jyrkästi. Luonnonkukissa ei pitkällä mietinnälläkään tule mieleen kukkaa, joka kestäisi ilman vettä...Ehkä sipulikukat penkistä..
   Eilen otin kukat eteiseen, samoin teen tänään, kun lämpötila yöllä laskee lähelle kymmentä pakkasta.

   Poista
 4. Hauska idea! Tykkään risuista. :D Minustakin on nyt tuntunut ennemminkin pitkältä huhtikuulta kuin pitkältä marraskuulta. Kevätpuuhiin on voinut jo ryhtyä, ja kevään merkkejäkin on päässyt havainnoimaan luonnossa. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ideasta lehden toimitukselle!:)
   Nautitaan tästä pitkästä keväästä se, mikä voidaan tän kaiken virushässäkän keskellä!<3

   Poista