sunnuntai 6. lokakuuta 2019

Syyskuun iloja



Syyskuu tuli ja meni, tarjosi tullessaan monenlaista kivaa ja kaunista. Joitakin aurinkoisia ja lämpöisiä päiviä lukuunottamatta kuukausi oli todella nimensä veroinen eli syksyinen. Pitemmittä löpinöittä juttua viime kuun Instagram -kuvien kautta.



Uusista postauksista luetuin oli juttu ihanasta kodista. Varsinkin Facebookin sisustusryhmässä juttua luettiin ahkerasti ja siitä tykättiinkin siellä kai enemmän kuin mistään aiemmin jakamastani postauksesta. Eikä ihme. Huomenna alkaa viikko 41. Sehän tarkoittaa, että joulu on ihan yllättävän lähellä. Odotan jo malttamattomana, että pääsen kurkkimaan tämän kodin joulua! Kuukauden luetuin juttu on muuten ollut vanha postaus jättineulepeitoista. Ilmeisesti moni on aikeissa neuloa itse syksyksi muhkeaa torkkupeittoa.:)


Habitaresta olen postannut yhden postauksen verran, mutta kuvia on jo valmiina odottamassa uutta postausta. Minusta messut olivat tänä vuonna erittäin onnistuneet ja inspiroivat! Habitaresta lähtien meidän on pitänyt miehen kanssa lähteä sohvakaupoille koeistumaan uutta sohvaa, mutta toistaiseksi kaikki lauantait ovat olleet niin kiireisiä, viikolla ehtimisestä on turha edes haaveilla. Itse voisin joskus ennättääkin, mutta minähän olen jo melko varma valinnasta, mies pitää saada vakuutettua valintani oikeudesta.;D Sain messuilta myös kovan patsaskuumeen. Kaikenlaiseen sitä voikin saada pinttymän! Patsaskuume on jo hoidossa, tuplalääkityksellä.:P


Kuun alussa poimin viimeisiä pensasmustikoita pensaista ja päärynöitä meidän päärynäpuusta. Mustikat ovat menneet suurimmaksi osaksi suoraan syöntiin, jotain pieniä määriä sain pakastettua. Päärynöistä keittelin useana iltana hilloa, joka on vähän liiankin hyvää, varsinkin juuston kanssa! Syyskuuhun on siis kuulunut luvattoman paljon juusto/hillo-hetkiä...


Instgram -kuvista syyskuun suosituin taisi olla kuva, jonka olen napannut heti kuukauden alkupuolella. Olin puutarhassa poimimassa mustikoita, kun tajusin, että ympärillä leijaileva usva näyttäisi mäen takana pellolla varmaan hyvältä. Kiireesti hain kamerani ja juoksujalkaa kiirehdin pellonreunalle ja siitä vielä rantaan kuvaamaan syysillan kauneutta. 


Syyskuu on muutenkin tarjonnut yllin kyllin luonnonkauneutta. Sain ihania auringonkultaamia kuvia lenkkeilleissäni Kymijärven rannalla Kyynärässä. Olisi siinä rannalla niin ihana asua!<3


Miehen kanssa kävimme pari viikkoa sitten kiertämässä Hollolan puolella uuden ulkoilureitin, Järvienkierroksen. Reitti kiertää kolme järveä ja sen pituus on hieman yli seitsemän kilometriä. Poikkesimme reitiltä sen verran, että kiipesimme myös Tiirismaan huipulle. Näyttää olevan Etelä-Suomen korkein mäki, ja siltä se kyllä tuntuikin.;) Miehellä hädin tuskin nousi syke. Tarkoitus on mennä toistekin kiertämään reittiä, ehkä etsiä polkuja, jotka menevät lähempänä järviä.


Paras kirppislöytö on syyskuulta on varmastikin Marimekon Toimi -laukku, josta maksoin 80 euroa.  Ehkä jonkun mielestä paljon kirppistavarasta, mutta minusta sopuhinta vähänkäytetystä klassikosta. Laukku päätyi heti työkäyttöön. Viimevuotinen laukkulöytöni siirtyi nyt muihin hommiin, vapaa-ajan laukuksi.


Syyskuussa postasin kaikista kipoista ja kupeista, joita kesän aikana tuli reissuilta hankittua. Pitkästä aikaa löytyi inspiraatio ja aikaa kuvaukseen. Pitkään mietin, että olisin vain poiminut kuvat postaukseen vanhoista kuvista, mutta olen iloinen, että tuli edes hetken verran kuvattua suunnitelmallisemmin. Viime aikoina minusta on tuntunut, etten osaa ottaa yhtään hyvää kuvaa. Edes kukista, jotka ovat paikallaan.:/ Haaveilen kuvausopinnoista ensi kesänä.


Kaksi viimeistä kuvaa onkin sitten rakkaita kukkakuvia.:) Koulussa olemme käsitelleet lasten kanssa Vincent van Goghia. Siitä innostuneena tein eteisen lipaston päälle oikein ison kimpun lähipellon keltaisista (luvalla poimittu) ja itsekasvatetuista punaisista auringonkukista. Toisessa maljakossa minulla oli varret, joissa oli pieniä nuppuja, jo-poimituista punaisista kukista. Olin niin onnellinen, kun nekin aukenivat vastoin omia uskomuksiani.


Syyskuussa minulla oli vaikka mitä ihania kimppuja, en oikein saanut aikaiseksi kuvata niitä kunnolla kaiken kiireen keskellä. Postauksen viimeiseksi kuvaksi valikoitui rippeet Florencian kimpusta, josta edelleen mm. nuo vaaleat, aivojennäköiset, ovat voimissaan, nyt keittiön pöydällä.:) Ihanaa, kun kukista on parhaimmillaan iloa viikoiksi!

Kaunista ja kivaa lokakuuta!
Taina

8 kommenttia:

  1. Mukava kooste! Tosi kauniita syksyiset maisemakuvat. <3 Olen lukenut blogeja viime viikot hyvin laiskasti, joten koostepostaukset ovat kivoja, kun niiden kautta pääsee taas vähän paremmin kärryille. :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos sinulle, kiva kun tulit kurkkimaan!<3 Sama vika rahikaiselle, ei vain aika riitä kaikkeen. Lähinnä työ haittaa vapaa-aikaa.:P Toivottavasti sulla on paremmin.<3

      Poista
  2. Olipas paljon samaistumispintaa tässä pikakatsauksessa :). Mutta ensin kehun tuota usvakuvaa, joka on ihan mielettömän kaunis <3. Itse olen toiveikkaasti odotellut usvaisia viikonloppuaamuja, kun olisi aikaa lähteä kuvailemaan, mutta ei ole osunut kohdalle. Mies tosin ehdotti, että lähtisin hänen mukanaan lauantai-aamuisin viiden maissa töihin, kun silloin matkan varrella kuulemma joet ja pellot on usvan peitossa, mutta lämmin peitto on toistaiseksi ainakin vienyt voiton..

    Ja mitä kuvaamiseen muuten tulee, kukkakuvia en ole osannut ottaa ikinä. On mun mielestä ihan hirmu haastavia kuvattavia, jos ovat maljakossa. Ei vaan kertakaikkiaan onnistu. Ja muutenkin tuntuu, että omat kuvat on pääsääntöisesti ihan kakkoja. Aina kun ei voi olla täydellinen kuvauskeli (aurinkoinen, muttei kuitenkaan liian aurinkoinen), jonka ansiosta kaikki tuntuu onnistuvan ihan itsestään, mutta ans olla, jos on vähänkään harmaata sumppua, ei riitä taidot saamaan väriä kuviinkaan edes ulkona. Plaah. Ja kuvankäsittelylinjalle en jaksa, enkä oikeastaan edes halua lähteä, kun vaatisi uuden opettelua ja hirmu paljon aikaa siihen.

    Habitaressa oli tänä vuonna todellakin kaunista, mutta poistin jo kaikki sieltä ottamani kuvat. Päätyivät tuoreeltaan ekana messupäivänä Instan stooriin ja siinä se. Alkoi tuntua itsestä, että kaikki on nähty moneen kertaan, mutta toisaalta kaduttaa, etten säästänyt edes inspiskuvia stailauksista itselleni.

    Uusi sohva on meilläkin hankinnassa ja istumalla valittukin, mutta en ole saanut aikaiseksi hakea kangasmalleja lainaksi kotiin, joten en nyt sitten tiedä, milloin tästäkään projektista tulee valmista. Tuntuu, että nykyään ei tule oikein mistään :). Paitsi keramiikkavadeista ja -pikkulautasista, joita olen tänä syksynä innostunut urakoimaan kasviteemalla (olen painanut kuvioita metsästä hakemillani kasveilla ja keskeneräisinä näyttävät kivoilta, mutta vielä on saumat pilata kaikki lasituksella).

    Kivaa lokakuuta Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3 Ilostuin ihan hirmuisesti kommentistasi!<3
      Tiedän kuule tismalleen tuon peiton kutsun, sillä olin varsin tietoinen yhdessä kohtaa syksyä, että jos jaksaisi vain nousta ja lähteä..Nyt on jo niin pimeitä aamuja, että parhaat kuvaushetket ovat juuri siihen aikaan, kun pitää kiirehtiä töihin. Tuskalla olen vain ajellut eteenpäin pysähtymättä../

      Habotare -kuvat on vähän kaksipiipunen juttu. Ainakin mun kohdalla ne eivät ihan hirmuisesti tykkäyksiä saa, vaikka yritän valikoida tarkasti julkaisemani kuvat. Niin, että ne sopisivat mun muihin kuviin. No, ei se sinänsä haittaa. Toisinaan poistan instasta kuvia, kun en jaksa olla niin suunnitelmallinen.:)))

      Voi, oon niin varma, että sun astioista tulee aivan mielettömän herkkiä!<3 Mun astiaostokset on nyt jäissä, kun on syksy, enkä käy missään.:P Eh, onneksi on olemassa postimyynti, tai miten sen nyt ottaa.:D En ole kyllä astioita ostanut, ihan vain pari maljakkoa ja patsasta;D Postailen niistä, kun työt antaa myöten. Koepinot sen kun kasvaa ennen syyslomaa. Onneksi sellainen on kuitenkin edessä!

      Ihanaa lokakuuta Annukka!<3

      Poista
  3. Nuo rantakuvat, niin upeita. Sinun pitää teettää taulu tuosta, jossa on vene!
    Ihania juttuja syyskuussa ja nyt vaan jännätään, että mitä kaikkea tulee tapahtumaan lokakuussa :)
    Ihanaa viikkoa Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3 Epäilen, että venekuva ei kestäisi suurentamista, on kuitenkin otettu kännykällä.:)
      Toivotaan, että kaikkea ihanaa on tulossa tässäkin kuussa!<3 Ainakin Michael Bublen konsertti ja syysloma...
      Kivaa loppuviikkoa Outi!<3 Nauti sun pitkästä viikonlopusta!

      Poista
  4. Ihana syyskuu sinulla ollut ♥ Monia mukavia asioita se on pitänyt sisällään ja toivon, että ne tuovat mukavaa vastapainoa sinulle kiireiseen arkeen ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Ei voi kieltää, etteikö olisi ollut kiirusta koko syksyn. Ei kai ihme, että aika tuntuu kiitävän. No, ainakan pari kivaa juttua on edessä vielä tässä kuussa, Michael Bublen konsertti ja syysloma!<3

      Mukavaa lokakuuta Krisse!<3

      Poista