perjantai 11. lokakuuta 2019

Cooee Design - Uudet vaasit kotiin



Pidemmän aikaa olin himoinnut (todellakin) veistoksellisia maljakoita, selannut nettikauppojen valikoimia ja kerta toisensa jälkeen sulkenut selaimen hämilläni ja pettyneenä. En ymmärrä "maljakoita" joiden vedenkestävyys on sivuseikka. Tällaisena kukkaihmisenä maljakoissa on yleensä täytettä...Olkoonkin, että mielestäni kaunis maljakko tai vaasi toimii yhtä hyvin runsaalla kimpulla, yksittäisillä oksilla kuin ihan tyhjänäkin!



Törmäsin sitten Instagramissa useammassakin paikassa ruotsalaisen Cooee Designin ihaniin, mattapintaisiin, pallo- ja pilarivaaseihin, ja kun niitä myytiin Zico´silla, joka oli tuttu ostospaikka parin vuoden takaa, tiesin, mistä maljakon/maljakot hankin. Kesällä tuli yksi kurja nettikauppaostos tehtyä ja tajusin, että toimiva verkkokauppa ei ole itsestäänselvyys. Myös tässä paikassa myydään Cooee Designin tuotteita, mutten voi mitenkään suositella kyseistä nettikauppaa. Tilaamani matto tuli pitkän odottelun jälkeen taiteltuna pahvilaatikossa.:/ Roskasi lattian (siitä irtosi jotain roskaa), kun nostin sen pois laatikosta ja palauttaminenkin oli hankalaa (jouduin hoitamaan asiat englanniksi sähköpostilla) ja kaiken lisäksi maksullista.

Mutta palataanpa maljakoihin. Valinnanvaikeus oli paha! Ihan liian monta väri- ja kokovaihtoehtoa. Käykääkä kurkkaamassa Cooee Designin oma etusivu! Miten hyvältä näyttävät erilaiset maljakot ryhmänä.<3



Päädyin pähkäilyn jälkeen tilaamaan kaksi pallomaljakkoa. Isompi on hiekanvärinen, 20 -senttinen, pienempi on väriltään muta ja kooltaan 10 -senttinen. Sopivat mainiosti yhteen ja tuo isompi vetää aika korkeitakin kukkia tai kimppuja, vaikka sen koko tilatessa mietitytti. 

Kukkina vaaseissa on viime viikon viikonloppukimppu Florenciasta ja omasta pihasta napattu törmäkukka. Ehkä huomenna aukaisen tuon kimpun ja heitän osan kuihtuneista roskiin. Luulen, että maljakko pääsee oikeuksiinsa kimpun lumimarjojen, heinien ja muutamien vihreiden kanssa.



Saattaa olla, että tuolta Zicos´silta sain helpotusta myös Habitaresta saakka velloneeseen veistoskuumeeseen, mutta se onkin ihan toinen juttu...;D Ihanaa viikonloppua ja rentouttavaa syyslomaa, jos sellaista vietät!<3 Meillä lomaan on aikaa vielä viikko.

Taina

6 kommenttia:

  1. Onpa kyllä kaunis maljakko. Ihanan selkeä muoto ja väri sopii monenlaiseen sisustukseen.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Mulla näihin pääsi syntymään pieni pakkomielle saada.;)))
      Oli kiva viikonloppu, nyt vielä neljä päivää töitä ja sitten lomalle!<3

      Poista
  2. Vettäpitämätön maljakko ei tosiaan ole kauhean kätevä, mutta tässä viimeaikoina olen alkanut ymmärtää myös sellaisen valmistushaasteita.

    Olen nimittäin itse pähkäillyt, miten onnistuisin keramiikkakurssilla vaikkapa juurikin pyöreitä maljakoita tekemään, mutta haasteena on justiin se vedenpitävyys. Syntyy lasituksella, mutta jos on vaan pieni suuaukko, josta pitäisi jollain konstilla mahtua ruiskuttamaan tai sivelemään lasite tasaisesti vaasin sisäpintaan, niin se ei ainakaan kurssin välineistöllä onnistu. Mutta teollinen valmistus tottakai on asia erikseen ja varmaan ne vedenpitävät vaasit tehdään jostain ihan muusta kuin savesta :). Tai jos tehdään, niin lasitukseen on oltava konstit.

    Ihan älyttömän kivalta näyttää maljakot ja asetelmat ja niiden sävyt, jotka mätsää täydellisesti muuhun sisustukseen. Ja voisin kuvitella, että kukkien kuvaaminenkin helpottuu, kun maljakko ei ole kirkasta lasia?
    Läpinäkyvä lasi on se, joka ainakin mulle tekee hommasta haastellista tai mahdotonta.

    Iloista mieltä Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Uskon tuon haastavuuden tekemisessä! Ja kauneimmat astiat ovat usein hieman rouheita pinnaltaan, siihen ei se lasitus välttämättä edes tyylillisesti sovi. Se on hyvä, jos vaasin sisään mahtuu toinen, vedenpitävä, astia, mutta joskus se suuaukko on siihenkin liian kapea tai juuri ideaalikokoista sisämaljakkoa ei löydy.

      Kiitos Annukka! Tykkään tosi paljon noista, mattapinta on nyt jotain uutta! En tiedä, onko maljakoilla ollut vaikutusta kuvien ottamiseen, mutta tuo musta pöytä on jo alkanut toisinaan ärsyttää minua.;D Mustassa näkyy pöly ja kontrasti on niin vahva. Täytyy lomalla katsella, jos kirppikseltä löytyisi joku siro, muttei musta... Tosin uusi sohvakin on luultavasti menossa tällä viikolla tilaukseen. En taida kehdata samaan syssyyn laittaa TAAS olohuoneen pöytään vaihtoon, vaikkei se montaa kymppiä maksaiskaan. Miehellä on aina enemmän sulateltavaa näissä muutoksissa.:P

      Kivaa viikkoa Annukka!<3 Aurinkoisia iltapäiviä!:)

      Poista
    2. Tää kuulostaa nyt varmaan ihan törpöltä, kun täällä noista lasituksista luennoin, mutta se sana vähän hämää, koska lasitus kuulostaa lasimaiselta, mutta valittavana on myös mattalasituksia ja jos sen tekee värittömänä, ei vaikuta rouheaan pintaan näkyvästi millään lailla. Mutta on siis pakollinen, jos savesta tehdään. Muuten se jää sellaiseksi huokoiseksi, joka imaisee kaiken veden itseensä.

      Ja joo, ymmärrän hyvin pölyongelman mustassa, vaikka se onkin kiva väri muuten. (Meillä siivotaan nykyään niin satunnaisesti, että näkyy pöly jo valkoisessakin :D).

      Sohvan osto on täälläkin edelleen vaiheessa, kun en näköjään saa aikaiseksi hakea niitä värimalleja kotiin. Ja oli muuten kiva kun mainitsit sen pienenmmän Ektorpin vaahtomuovityynyongelman, koska kuvittelin, että meille on sattunut joku viallinen yksilö, kun ne tyynyt tosiaan on ihan erilaiset kuin kolmen istuttavassa.

      Mutta siis nyt täällä häiriköin ihan liikaa ja vien palstatilaa, joten ei muuta kuin heippa ja hyvää mieltä edelleen <3

      Poista
    3. Hei kiitos infosta Annukka!<3 Ja voit sitten ihan hyvin lopettaa tuollaiset palstanvientipuheet!<3 Pahoittelut, että huomasin kommenttisi vasta nyt!

      Poista