sunnuntai 13. lokakuuta 2019

Inspistä Habitaresta IIKurkataanpa vielä toisen kerran tämän vuoden Habitaren antiin! Ensimmäisen postauksen messuista voit lukea täältä. Tykkäsin messuista kovasti ja kuvia kertyi iso läjä. Tässä postauksessa on luvassa ainakin heinä poikineen sekä kurkkauksia moneen kivaan ja hyvinkin erilaiseen messuosastoon.
Aloitetaan samaan tapaan tämä kakkospostaus kuin ensimmäinen osakin eli kestävän kehityksen teemalla, koska se on asia, jota ei vain voi ohittaa tänä päivänä. Kierrätyskeskuksen osasto oli mielestäni kivan inspiroiva! Vaikka en ihan koko kotia halua sisustaa tee-se-itse -tavaroilla, sillä pelkäisin kodin alkavan näyttämään kirpputorilta, niin kierrättäminen, esineiden monikäyttöisyys ja vanhojen tavaroiden tuunaus uuteen tarkoitukseen saavat minulta ison peukun.


Jos joltain on mennyt ohi, niin heinä- ja kuivakukkaboomi sen kuin vain pahenee! Ihan täysin en pysty tähän villitykseen taipumaan, varsinkaan kuivakukkiin. 90 -luku tuntuu tässä asiassa olevan itselläni vielä liian tuoreassa muistissa... Minusta parhaiten toimivat yhtä ja samaa kasvia olevat kuivakukkakimput tai heinät, ja toisaalta ihan yksittäiset oksat ja heinät tai pieni määrä heiniä boheemien, rentojen, kimppujen osana.


Veistoksellisuus on seikka, joka kiehtoo nyt minua paljon.  Messujen jälkeen olen hankkinut Cooee Desingnin pallomaljakot, joissa on minusta juuri tuota veistoksellisuutta. Decorative Desingnin koko osasto oli minusta kuin iso veistos. Tuolta messuosaston hyllyltä jäi pääpatsas kummittelemaan mieleeni! Muistaakseni kysyin sen alkuperää, ja se oli jonkun taiteilijan tekemä teos. Nyt päitä on ilmaantunut myös meille kotiin. Täytyy postata näistä irtopäistä erikseen.;) Lahtelaisen (rinnan röyhistystä) Muoto2 -osasto oli yksinkertainen, mutta veistoksellisen upea. Tuolla osastolla oli muuten Florencian kukkaset.<3 Niukkalinjaisuuden ja selkeyden lisäksi messuilla oli kivasti myös tarjolla kotoisuutta, pehmeyttä, jopa runsautta. Mitä sanotte näistä Fanni K:n, Luhdan, Lapuan Kankureiden, Avotakan tai Wild Flower Helsingin osastoista? Minä tykkäsin.
Valaisinpuoli jäi omalta osaltani tänä vuonna laihaksi johtuen luultavasti siitä, että messuni olivat enemmänkin messutunnelmasta nauttimista ja päämäärätöntä haahuilua.:) Secton Octo -valaisin sopisi meidän olohuoneeseen täydellisesti...Innoluxin Belle näytti mielestäni erityisen kauniilta tuollaisena parina pöydän päällä.

Lopuksi on vielä jaettava muutama kuva paljonkuvatun Annon osastolta. Osasto huokui rauhaa väenpaljoudesta huolimatta. Suorastaan meditatiivinen paikka hiekkoineen ja pinottuine kivineen.<3
Näiden kaikkien kauniiden lisäksi tykkäsin siitä, että Habitaressa oli tänä vuonna mahdollisuus itsetekemiseen, esim. moodboardien askarteluun. Onhan paljon mukavampaa päästä itse tekemään ja osallistumaan kuin vain katsoa vierestä muiden tekemistä! Suuri väkimäärä tietysti asettaa omat haastensa tälle, mutta mielestäni homma toimi hyvin ainakin tuolloin torstai-iltana.


Taina


6 kommenttia:

 1. Ihania juttuja messuilla on kyllä ollut. Kierrätys, tee se itse-jutut ja värit ovat niitä minun juttuja, jotka aina kiinnostavat.
  Ihanaa alkavaa viikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös ollutkin!:) Ja todellakin, sä olet tee-se-ihmisten esikuva numero yksi!<3 Arvostan!
   Ihanaa viikkoa Outi!<3 Mahtaako sulla olla syyslomaa...?

   Poista
 2. Kauniita messukuvia! Nuo pallon muotoiset valaisimet ovat ihania❤

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Virpi!<3 Tarkoitat varmaan juuri Secton Octoja, jollaisen ottaisin enemmän kuin mielelläni. Vain hinta on esteenä.:P Mutta aina voi ihastella, vaikkei ostamiseen asti päätyisikään.:)

   Poista
 3. Harsokukat ja heinät ovat kyllä hurmaavia. Kiva lukea messuista vielä vähän näin myöhemminkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei, kiva, että tykkäsit!<3 Messut on monesti niin iso tapahtuma, että niistä voisi ammentaa vaikka kuinka monta postausta. Jonain vuonna tein kolme, ja nytkin olisi ollut vielä kuvia kolmenteen postaukseen. Mulla on kuitenkin ajatus postata vielä Loviisan Wanhoista Taloista ja jopa kesän Asuntomessuista tässä syksyllä, kun en kesällä kaikkea ehtinyt.:)

   Poista