sunnuntai 20. lokakuuta 2019

Kukkailottelua - Lomalle lompslompsSuuressa osassa Suomea on lomailtu tällä kuluneella viikolla, siis ne, joilla lomaa on... Täällä Lahdessa syyslomaa vietetään perinteisesti viikolla 43 eli tuleva viikko vietetään rennosti ilman suurempia suunnitelmia tai aikatauluja. Miehellä ei yrittäjänä tietenkään lomaa ole, mutta hänkin yrittää nipistää vähän vapaata tulevan viikon lopulle. Toivotaan, että onnistuu.

Oli ihanaa, suorastaan ylellistä, tulla perjantaina kotiin, kun koti oli siisti (torstaina raivattu) ja puhdas (siivoja viimeisteli putsaamalla pinnat). Loman alkua juhlistin kukilla, joita on nyt melkein joka pöydällä tai tasolla! 
Joskus tykkään ostaa valmiin sidotun kimpun, toisinaan nipun oksia, joita sitten asettelen itse maljakoihin. Tällä hetkellä maljakoissa on molempia. 

Makuuhuoneen kukat ovat edellisviikon torstaina ostamani oksat, joista sitten nakkasin kuihtuneet pois ja vaihdoin tilalle yhden uuden oksan vihreää. Tuohon heinätaulun viereen sopivat mielestäni juuri heinät tai kimput, joissa ei varsinaisesti ole kukkia. 


Yksinäinen eukalyptuksen oksa näyttää minusta todella kauniilta uudessa pallomaljakossa. Sen ja eteisen lipaston vahakukat hain torstaina Villiviinistä
Keittiöön puolestaan läksin vartavasten hakemaan Florencian kimpun kampaamo Leikkauksesta nähtyäni kimpusta kuvan Instassa. Joo tiedän, olen mainonnan uhri, mutta kukat tuovat niin paljon iloa kauneudellaan.<3 En mä aina näin toimi, mutta loman alkamista halusin tosiaan juhlistaa, minusta kukat on aika viaton tapa juhlia.:) Tuo palleroinen krysanteemi (?) on minusta erityisen hauska ilmestys! Minusta on mahtavaa, että esim. kaupungin putiikeissa myydään nykyään viikonloppukimppuja, jotka lähikukkakauppa on sitonut.  


Kukkailoa ja mukavaa uutta viikkoa!
Taina

14 kommenttia:

 1. Kylläpä on viehättävä koti teillä, itsekin tykkään heinistä, niitä tuli syyskesällä kerättyä ja varastin naapuripellosta muutaman vehnänkin:) Mukavaa lomaa, mulla on niin vähän töitä, ettei kannata lomailla tai on melkein aina kuin lomalla ja kohtapa tämä jobi taas loppuu kokonaan:)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos, kiitos Irja!<3 Pahoittelut, että vastaaminen kesti melkein viikon!:( En ole juuri koneella istuskellut. Erilaiset heinät ja sen tapaiset on just nyt niin in ja sopivat syksyyn erityisen hyvin.:) Minua alkaa aina vähän jo jouluttaa tässä syyslomalla, kun tajuan, että joulu on ihan kohta! Kukkakaupassa olisi jo tulppaaneitakin..Ehkä käyn huomenna hakemassa lomanloppumiskukat...;)

   Mukavaa loppusyksyä ja kiitos, kun jätit kauniin kommentin!<3

   Poista
 2. Ai että taas mitkä kuvat ja kukkaset! <3 Olen yrittänyt tässä viime ajat elää vähän säästeliäämmin, mikä näkyy mm. siinä, etten ostele niin usein leikkokukkia. Päätin kuitenkin antaa itselleni luvan ostaa tosi hienon kukkakimpun kekrijuhlaa varten, joten odottelen marraskuun alkua jo innolla ihan jo vain senkin takia, että pääsen kukkakauppaan valikoimaan, mitä kimppuun tulee! Kyllä sitä osaa olla pienistä jutuista innoissaan... :D

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos ihana!<3 Kuulostaa ihan järkevältä hillitä ostokäyttäytymistä, vaikka se kohdistuukin omaan suosikkiini eli kukkiin.:))) Ja on niin totta, että tauon jälkeen kukkien ostaminen tuntuu erityisen hienolta! Ihana idea tuollaiset kekrijuhlat, sillä tämä loka-marraskuu on ehkä ankeinta aikaa vuodesta...Tämä valon vähyys alkaa jo tuntua, eikä olla vasta kuin puolivälissä matkalla pimeyteen.:/ Ihania lokakuun viimeisiä päiviä ja kivoja juhlia viikon päästä!<3

   Poista
 3. Kivaa ja rentoa syyslomaa sinne! Täällä lomailtiin viime viikolla ja minullakin oli pari saldovapaata :) Teki hyvää relata edes sen verran. Nyt jaksaa taas vähän paremmalla hapella!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!<3 Kyllä pienet tauot on niin paikallaan! Tämä pimeys, joka oikeastaan vasta nyt on alkanut tuntua, vaatii kyllä veronsa. Tsemppiä meille vuoden pimeimpään jaksoon, jonka päässä onneksi häämöttää valo!<3

   Poista
 4. Aivan ihania kukkia. Pelkät vihreät ja heinätkin ovat niin kauniita, aina ei tosiaan tarvita kukkia tuomaan iloa.
  Kivaa lomaa sinulle!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 On ollut kiva loma, ja vielä yksi päivä jäljellä. Mökillä sai hipsutella ja olla ilman sen kummempaa ohjelmaa. Mukavaa viikonloppua sinulle!<3

   Poista
 5. Ihanat kukat! Ne tuovat sen viimeisen silauksen siivottuun kotiin.
  Leppoisaa ja rentouttavaa syyslomaa! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Riina!<3 On täällä nautittu tekemättömyydestä varsinkin mökillä.:)
   Mukavia lokakuun viimeisiä päiviä!<3

   Poista
 6. Kukkaisaa lomaa! Itselläni on mieli vielä muissa maisemissa, mutta palannee vähitellen perässä. ;) Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuija!<3 En tiedä, oletko kuullut, mutta äitini kertoo intiaanien sanoneen, että sielu voi kulkea vain hevosen kulkeman matkan kerrallaan. Kyllä minunkin sieluni taitaa olla nyt vielä jossain Oulujärven rannalla...:)

   Poista