lauantai 7. syyskuuta 2019

Uutta (ja vanhaa) olohuoneessa!



Jo pari viikkoa meidän olohuoneessa on näyttänyt aika tavalla väljemmältä kuin ennen. Koskaan se ei ole ollut täyteen ahdettu, en vain kestäisi sellaista. Parikymmentä vuotta palvellut arkkupöytä alkoi pikku hiljaa tuntua liian raskaalta. Joskus ajattelin, että se ehkä olisi huonekalu, josta en luovu koskaan, mutta niin vain laitoin arkkupöydän myyntiin, ja sille löytyi nopeasti uusi omistaja. Olin vähän yllättynyt pöytäämme himonneiden määrästä.;) Olen  jo monesti todennut, että on turha hillota tavaroita odottamaan hamaa tulevaisuutta. Arkkupöytä tuskin olisi mahtunut esikoisen opiskelukämppään, sitten kun sellainen toivottavasti tulee ajankohtaiseksi.




Arkkupöydän tilalle hain jotain ihan päinvastaista, kepeää ja helposti siirrettävää. Mielessä on myös sellainen seikka, että sohvien päivittäminen on edessä lähitulevaisuudessa. Tämä nykyinen pöytä on tarjotinpöytä, Ikean Svärtan. Juuri nyt tykkään tästä, mutta tunnustan, etten hankkinut tätä sillä ajatuksella, että tässä olisi meille sohvapöytä seuraavaksi 20 vuodeksi. Tätä sohvapöytäasiaa olen pohtinut pidemmän aikaa. Meillä sitä ei kai muuten juuri tarvittaisikaan, mutta täytyyhän kukille ja kynttilöille olla paikka! Muuten voisin ehkä luopua kokonaan sohvapöydästä. Selailin tietenkin myös Facebook -kirppistä ahkerasti ja vähän olisi houkuttanut puinen pöytä, joka olisi vaatinut pientä laittamista. Ehkä meidän seuraava sohvapöytä on joku tuollainen projekti.:)




Mattorumbaa oli tanssittu ensin pojan huoneessa ja sitten meidän makuuhuoneessa. Bongasin Face -kirppiksellä pöytää etsiessäni Jotexin Arraba -maton, joka oli vastaostettu, isokokoinen ja niin edullinen, että olisi ollut sulaa hulluutta olla ostamatta sitä! Matolla on kokoa 2m x 2,9m, ja vaikka en tosiaankaan olisi tätä mattoa tarvinnut, niin ajattelin, että saan tuosta sen maksamani 60 euroa varmasti takaisin, jos haluan. Tykkään hillitystä väristä, sekä nukan tunnusta jalkojen alla.<3 Maton ostanut nainen oli varmaan tajunnut, että tämä matto ja koira, josta irtoaa paljon karvoja, ei välttämättä ole paras yhdistelmä...niin paljon siinä oli koiran karvoja aluksi. 

Nyt kun pöytä on kepeää mallia, on myös maton vaihtaminen toiseen paljon helpompaa. Ihan kaikkia mattoja en ole myynyt eteenpäin, sillä isojen mattojen löytäminen kohtuuhintaisena ei ole helppoa. Varastossa on siis useampi matto, joita voin nyt vaihdella mielen mukaan.

Tänä aamuna avasin tiistaina Neilikasta hakemani kimpun ja jaoin kimpun pienempiin maljakoihin. Aika ihanat nuo lumimarjanoksat, samoin tummaksi värjätty eukalyptus!





Miehen mielestä olohuoneen pöytä muuten muistuttaa erehdyttävästi muurikkapannua.:))) No, kyllä hänkin sopeutuu...Mitä sinä sanot? Oliko virhe myydä arkkupöytä ja vaihtaa se noin kevyeen versioon?

Ihanaa viikonloppua!
Taina

16 kommenttia:

  1. Kaunis lopputulos. Jännä, miten iso vaikutus pöydällä on.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Joo, vanha pöytä oli aika hallitseva. Tämä keveys on nyt just hyvä!:) Oi, miten olitkaan ahkeroinut puutarhassa!! Mulla on kukkapenkit ihan hunningolla.:( Ei ehdi, eikä oikein nappaakaan.:)))

      Poista
  2. No samoja ajatuksia on ollut, meillä on Ratian arkut selät vastakkain ja ladonseinästä kansi - rakastan sitä, mutta kyllä keveämpi sohvapöytä olisi varmasti parempi, ja tykkäisin kokeillakin. Myös uusi sohva odotuttaa itseään, mutta pitää löytää juuri oikeanlainen.

    Mutta siis nätti ja kiva ratkaisu! Hauska tuo miehesi muurikkapannukommentti, voi olla niinkin, muttei se nyt ekana itselle mieleen tullut.

    P.S. Nyt mullakin Autumn treat - kynttilä, kun instassa siitä kyselin. Hyvä mieto tuoksu.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Oi, Ratian arkut oli mulla joskus haaveissa, vaan ei oikeaa paikkaa!<3 Jep, sohvan hankkiminen on sen verran iso juttu, saati kahden, että joutuu tuumaamaan tosissaan. Luultavasti me hankitaan ensi yksi sohva ja ehkä myöhemmin toinen, ellei sitten päädytä pariin nojatuoliin siinä vaiheessa...Toisaalta ihan kiva, kun on näitä haaveita!:D
      Noi Hemtexin kynttilät on mukavan miedon tuoksuisia ja nättejä. Palavat myös hyvin!:)

      Poista
  3. Uusi pöytä on hyvä!! Sanoipa mies mitä vaan...eihän ne yleensä näistä asioista niin tiedä...tai välitä...:D
    Tiedän konstin, tuohon huonekkalujen säästämisjuttuun...me, kun muutimme 200 neliön omakotitalosta, jossa lämmintä varastotilaa piisasi, tähän 70 neliön rivitalokotiin, tuokin ongelma tuli ratkaistua, enää tarvitse ylimääräisiä tavaroita säästellä..:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. :)) Ei tuo mun rakas mieheni onneksi ihan kauhean vakavasti ota sitä, mitä meillä on sohvapöytänä.:) Se on sellainen vitsien veistelijä.;D
      Joo-o, voin kuvitella, kuinka paljon tavaraa lähtee kiertoon tuollaisessa muutossa! Olen kyllä tehnyt paljonkin karsimista parina viime vuonna, mutta aina sitä roinaa vaan kertyy. Karsiminen siis jatkuu.:)

      Poista
  4. En usko, että oli virhe vaihtaa pöytä kevyempään. Ainakin minun silmään näyttää oikein kauniilta.
    Ihanaa sunnuntai-iltaa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiva kuulla Outi!<3 Ei mulla itselläni ole ikävä arkkupöytää, enkä usko, että muukaan perhe sitä kaipaa. Luulen, että muutama perintötavara on sellaista, mistä ei luovuta vapaaehtoisesti. Toisaalta sisko haki juuri vanhan työpöydän, joka on ukkini perintöä...Pääasia, että löytyy hyvä koti, vaikkei se oma olisikaan.:)
      Ihanaa sunnuntai-iltaa Outi!<3

      Poista
  5. Nyt en yhtään muista miltä arkkupöytä näytti, mutta nyt näyttää jokatapauksessa hyvälle- ilmavalle ja kodikkaalle! Meillä on arkkupöytä, josta tykkään tosi paljon enkä vähiten siksi että siellä voi säilyttää mm vilttejä ja tyynyjä.

    Mukava syksyn alkua ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. En minäkään suoranaisesti ehtinyt arkkupöytää inhoamaan, mutta se vaan alkoi tuntua liian raskaalle, kaipaisin enemmän tilantuntua ja kepeyttä.:)

      Kiitos Maikku ja ihanaa syksyn alkua sinulle!<3

      Poista
  6. Kauniin ilmava tunnelma! Ei todellakaan ollut virhe vaihtaa sohvapöytää.
    Itselläkin on hieman sellainen ilmavampi vaihe meneillään. Vaikka meilläkin sohvapöytä on aika iso. Siihen mahtuu hieman jotain naposteltavaakin, jos niikseen tulee.
    Ja mun katseeni kiinnittyi tuohon kauniiseen mattoon. Se täydentää ja yhdistää hienosti kokonaisuuden.
    Ja uskon, että tuolle pöydälle löytyy aina käyttöä. Sehän menee myös sivupöytänä tai vaikka terassilla. Se on todella kaunis ja monikäyttöinen hankinta.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jep, näin mäkin ajattelin, että tuon voi siirtää huoletta vaikka terassille, jos löydän jotain tähdellisempää.:) Itseasiassa Habitaressa ihastelin kovastikin Woodnotes Twiggy -pöytää, sellainen pyöreänä (ei tietääkseni ole ainakaan vielä olemassa), voisi olla meidän pöytä...Tosin mies ei ehkä taaskaan ymmärrä.;)

      Poista
  7. Mun on sohvalla istuessa pakko saada nostaa jalat johonkin, enkä vielä ole löytänyt sohvapöytää, joka oisi sopiva siro tai ilmava tilaan, mutta mukava ja tukeva jalkojen alla :). Sen takia meillä on Ektorpin rahi (ja senkin, että sen sisään mahtuu hirmu määrät lehtiä, joista ei raski luopua, mutta joita ei halua pitää esillä), vaikka onkin ihan liian suuri pieneen tilaan. Joku penkin tapainen voisi olla vaihtoehto, mutta sellainen, että sohvalle pääsee silti penkkiä väistelemättä. Ei ihan helppo rasti siis.

    Teidän olkkarissa on sohvien välissä paljon enemmän tilaa kuin meillä sohvan ja telkkarin välissä, joten se arkkupöytäkin oli mun mielestä teille oikein passeli. Mutta tykkään "Muurikan" pyöreästä muodosta (mulla on vähän vastaava, mutta pienempi sohvan sivulla viinilasin kädestä laskemista varten :)) ja siroudesta. Kevyt tosiaan liikutella sinne missä tarvitaan.

    PS. Näyttää siltä, että lähden Habitareen sittenkin jo keskiviikkona työjuttujen takia, joten harmikseni ei nyt sitten vieläkään nähdä :(. Toivottavasti on kuitenkin kivat messut.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, ymmärrän sua täysin! Meilläkin on yksi Ektorp rahi tässä olkkarilla, vuosi sitten olin sitä kovasti myymässä, mutta otin sen sitten pois myynnistä. Mulla tuntuu tulevan ahtaudentunne ihan tilavassakin tilassa.:))) Woodnotesin Twiggy voisi olla aika ihana, ajaton, sohvapöytä, mutta sen päälle ei kyllä jalkoja nosteltaisi yhtään.:P Olen muuten yrittänyt bongata jotain kevyttä sivupöytää sohvannurkalle, sillä esim. kahvikupille olisi kiva olla laskupaikka tässä, missä nytkin tätä kirjoittelen!

      Oli minusta kivat messut!<3 Toivon huomenna ehtiväni postaamaan ainakin osasta messuja.:)

      Poista
  8. Kivan kepeältä vaikuttaa! Syksyn tullen iskee sisutusinto. Sunnuntaiterveisin Tuija

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3 Niin tekee! Tekisi niin kovasti mieli uutta sohvaa, edes yhtä näin aluksi.:D Ei meinaa kestää katsella vanhoja ollenkaan, kun repsottavat...:/
      Mukavaa viikkoa ja tuhannesti onnea!<3

      Poista