keskiviikko 29. elokuuta 2018

Syysterassin tunnelmaa



Terveiset meidän takaterassin hämystä! Terassi, kuten muukin elämä, keikkuu jossain kesän ja syksyn välimaastossa. Kesäkukkia, tunnelmavaloja, kynttilälyhtyjä...






Alkuviikolla vanhoja valokuvia selatessani totesin, että meidän vanha terassikalusto on lähes 20 vuotta vanha. Olin jo luopumassa niistä, mutta toisaalta, ne ovat edelleen muutamaa pinnaa lukuunottamatta ehjät, ja öljyämällä niistä tulee varmasti jälleen kuin uudet.








Kesäalesta meille muutti terassisohva ja pöytä, joka muuntuu haluttaessa rahiksi. Vaikka Kesähuoneella on meille tärkeä rooli oleskelupaikkana keväästä syksyyn, niin kylläpä tuntuukin hienolta, että terassillakin voi nyt mukavammin viettää aikaa. Ihanaa, että säät suosivat edelleen.<3 Viltti on erittäin edullinen ostos Jyskin uuden myymälän avajaisista Forumista, muutoin uutta on vain eilen Villiviinistä ostamani koristeapila ja heinä. En innostu ollenkaan krysanteemeista, ja nyt tuossa meidän terassilla on vielä liian lämmintäkin niille. Nuupahtaisivat ennen aikojaan. Purppuravaahtera on aleostos rautakaupan puutarhaosostolta, ja se saa nyt hetken olla tuossa terassilla, tarkoitus on istuttaa se lähiaikoina pihalle.







Terassin öljysimme ennen lakkiaisia mustan ja kelonharmaan sekoituksella. Puolet mustaa, puolet harmaata. Kun aiemmin terassi oli öljytty mustalla, antaa kelonharmaa pehmeämmän sävyn terassiin. Silloin toukokuussa öljysin mustalla myös aiemmin puunväriset Nelson Gardenin kasviportaat. Viime viikolla maalasin viime syksynä valamani betonikynttilälyhdyt valkoraidallisiksi, kuten olin alunperin ajatellut tehdäkin. Kaikki ainakaan.;)






Kauniita syyspäiviä!
Taina

14 kommenttia:

  1. Ihanalta näyttää teidän terassin syyslookki. Vanhat terassikalusteet saavat uuden elämän kevyellä hionnalla ja petsillä. Oi,tuo uusi sohva on niin kaunis!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Krisse!<3 Kalusteiden hionnasta ja öljyämisestäkin on mennyt jo niin monta vuotta, että varmaan ensi keväänä on korkea aika tehdä se.:) Kannatti hieman odotella noiden kalusteiden kanssa, sai tingattua hyvin.:D

      Poista
  2. Kaunista ja harmonista ♥
    Mun pitäisi opetella syyssisustamista niin sisällä kuin parvekkeella. Keväisin sitä aina laittaa kukkia ja yrittää kaunistaa paikkoja, mutta loppukesästä en jaksa enää yhtään panostaa, vaikka nytkin on edessä vielä (kai) monta kuukautta ennen kuin tulee pakkaset. Ehkä tsemppaan vielä :D

    Kaunista viikkoa! ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3
      Noh, aika vähän on tullut sisusteltua juhlien jälkeen, ja oliskin ollut kiva, jos tuo sohva olisi ollut olemassa jo silloin, mutta ei ole oikeasti tullut edes mieleen ennen kuin ystävien mökillä vierailtuamme.:)) Toivon, että tämä ihana kesäsyksy jatkuu tällaisena ainakin tuonne lokakuulle!<3

      Ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  3. Täydellistä <3

    Mulla on edelleen pari viikkoa sitten ostamani syyskukat pihalla samoissa kasseissa, joissa ne kiikutin kotiin kaupasta. Ei vaan jotenkaan tunnu vielä ajankohtaiselta laitella niitä multiin, kun kesä vaan jatkuu ja jatkuu..

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Annukka!<3
      Kuule, mulla on usein sama tilanne, kukat ja kasvit odottaa maahan tai ruukkuihin pääsyä!:D Niinhän tuo vaahtera nytkin tekee!:P Sopi vain niin nätisti tuohon, että täytyy pitää huoli, että saan sen ylipäätään maahan ennen talvea.:)

      Hei, eikö olekin ihanaa, kun aurinko paistaa ja on lämmin!<3 Kaunista ja rentouttavaa viikonloppua!<3 Tsemppiä kisoihin!

      Poista
  4. Onpa kutsuvan näköistä ja ihanat kasvit!
    Kauniita syyspäiviä Mansikkatilan maillekin! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riina!<3 Eijalla on mun maku, mitä tulee kukkiin ja kasveihin.;D
      Ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  5. Teidän terassilla on ihanaa tunnelmaa! Täällä mietitään, että onko se vielä kesää vai pitääkö jo kääntyä syksyn puoleen. Sehän minulla tarkoittaa sukkien laittamista jalkaan :D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3
      Aamulla ja illalla on syksy, päivällä onneksi vielä kesä!:) Nautitaan, kyllä niitä sukkia saa vielä varmasti pukea ihan tarpeeksi.;D

      Poista
  6. Ihanan tunnelmallista tosiaan ja nätit kasvit. :)

    VastaaPoista
  7. Kaunista! <3 Nuo vanhat kalusteet näyttää oikein viehättäviltä. Tuo uusi sohva on myös ihana. :) Mukavaa syksyn alkua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Keijunkukkanen!<3 Vielä kun 10-20 vuotta noita pihakalusteitamme jaksamme katsella, niin ovat varmaan jo uudelleen muodissa.;D Kai noilla alkaa olla jo tunnearvoa, ettei osaa edes luopua.:)
      Ihanaa syksyn alkua sinulle!<3

      Poista