tiistai 17. huhtikuuta 2018

Kevätmessujen antiaViimeviikkoiset Kevätmessut olivat muistaakseni kolmannet peräkkäiset minulle. Hetken jo mietin, että jätänkö messut tänä vuonna kokonaan väliin, mutta innostuin sitten kuitenkin ajatuksesta. Nainen on häilyväinen...;) Mitään varsinaista missiota tälle messuvierailulle ei ollut. Minusta on ihanaa, kun noilla messuilla on kukkia ja vihreää joka puolella, vaikka ulkona ei vielä ole! Jotenkin minusta tosin tuntui, kuin kukkia ei olisi ollut niin paljon kuin joskus aiemmin...Kevätmessuilla on kiva tunnelma, rento ja iloinen. Mukavinta on tavata tuttuja, jotka ovat yhtä innostuneita tai vielä innostuneempia kukista, viherkasveista ja puutarhanhoidosta.
Harhailin summamutikassa, enkä etsinnästä huolimatta koskaan löytänyt paljon kehuttuja parvekeideoita. Varmasti olisin niistä tykännyt! Näkemistäni esillepanoista tykkäsin eniten Asun -lehden ja Kekkilän osastosta. Osastolla sai tehdä pienen istutuksen itselle kotiinviemisiksi, niinpä istutin kaksi pientä kirsikkatomaattia. Toivottavasti saan pidettyä ne hengissä!


Yleiskoristelualueen Liisa Ihmemaassa teema ei oikein iskenyt minuun. Ihanaa kukkaloistoa kyllä, mutta tällä kertaa ympäristö ei ollut ollenkaan viihtyisä sillä tavalla kuin minä viihtyisän käsitän. Ehkä se on tuo satu, joka on mielestäni ollut aina outo.;) Magnoliat olivat lumoavia, ja kovasti olisi tehnyt mieli ostaa ainakin tummakukkainen pensas, vaan maltoin mieleni, sillä vielä saa ilmastonmuutos mennä muutaman askeleen eteenpäin, ennen kuin magnoliat selviävät täällä. 

Kauniisti kotimainen osastot olivat tosi kivat! Hieman jäi harmittamaan, etten saanut himoitsemiani kerrottuja narsisseja ostettua, sillä ne eivät olleet myytävänä. Sen sijaan ostin kassillisen perunanarsisseja viidellä eurolla. Mukaan tarttui myös kassillinen kaunokaisia kympillä. Ne ovat nyt terassilla odottamassa ruukkuun istuttamista, ja toivottavasti myöhemmin kukkapenkkiin istutusta. Vuosien saatossa kaunokaiset ovat hävinneet tuolta penkistä, uusi yritys tänä kesänä.
Willab Gardenin osastolla kävin moikkaamassa Versoja Vaahteramäeltä Riinaa ja ihastelemassa kasvihuoneiden kauniita sisustuksia ja istutuslaatikoiden tomaatteja ja chilejä. Myös lasigallerian upeat sidontakilpailutyöt ansaitsevat päästä mukaan tähän postaukseen, minkä jälkeen Kevätmessut on minun osaltani laitettu pakettiin. 

Juhlapuutarha -kirjan arvontaan pääset osallistumaan täällä!


Taina

12 kommenttia:

 1. On noissa ollut iso työ rakentaa kaikki viihtyisäksi ja houkutteleviksi, mutta näin ruudun takanakin kyllä viihtyi. Kiitos esittelystä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Esther!<3 Olet oikeassa! On helppo arvostella messuantia, mutta osastojen rakentamisessa on valtava homma, varsinkin isojen alueiden!
   Tulehan taas ilottelemaan!:)

   Poista
 2. Ihana tunnelma kuvissa ♥ Minäkään en juuri parvekepuutarhaan ideoita saanut mutta muutoin kyllä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiccu!<3 Olisin kovin halunnut nähdä parvekkeet livenä, sillä niistä voisi ammentaa ideoita terassille ja ehkä Kesähuoneeseen...No, näkemättä jäi, ei mahda mitään. Sormet syyhyään pihalle!:)

   Poista
 3. En innostunut minäkään siitä Liisa Ihmemaassa-teemasta. Jätin väliin kokonaan, koska ei kiinnostaneet kaninkolot, eikä hassut hatut. Ei vaan ole mun juttu, vaan tykkään puutarhoista puutarhoina ja saduista satuina.
  Olikohan se viime vuonna vai milloin, kun alue oli istutettu täyteen tulppaaneja ja se oli mun mielestä ihana.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mietin, että millainen alue syntyisi, jos inspiraation lähteenä olisi Salainen puutarha, se lapsuuteni kirja, josta uskon ammentavani edelleen...Mun on pakko lukea se kesällä!:)
   Tulppaanit ja magnoliat oli tällä kertaa yleisalueen parasta antia minulle. Vähän harmittaa, etten ostanut yhtään niittykukkien siemeniä...

   Ihanaa viikonloppua Annukka!

   Poista
 4. Minä taas olen niin lapsekas, että nautin päästä satumaailmaan sisälle ja siis tykkäsin Hullun Hatuntekijän maailmasta, tykkään niistä leffoistakin :) Kotipuutarha lehden osasto oli upea ja äitini kanssa ihasteltiin Willab gardenin upeasti sisustettuja kasvihuoneita. Messuista tykkäsin kovasti.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Onneksi makuja on erilaisia, se on rikkautta!<3 Olit hauska niissä erilaisissa hatuissa, minä en niitä edes nähnyt siellä, sillä tosiaan, Liisa Ihmemassa on satu, joka ei minua saa innostumaan.:)

   Messuilla on on aina mukava käydä joka tapauksessa! En nyt muista messuja, joilta en olisi kokenut saaneeni yhtään mitään.:)

   Poista
 5. Ne parvekkeet olivat kivoja. Vähän itselle jäi tänä vuonna vaisu olo noista messuista. Mikä lie vaivannut?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niin mä arvelinkin!
   Oisko ne olleet sitten vähän vaisummat kuin aiemmin...? Puutarhainnostus ainakin tuntuu vain kasvavan trendinä.:)

   Poista
 6. Kyllä messuilla oli taas paljon tarjottavaa!
  Toki olen muiltakin kuullut että kukkia oli niukemmin koristeluissa tänä vuonna.
  Sidontakilpailun sato on silmiähivelevän kaunista ja kivoja osastoja oli varmasti monia.

  Kiitos messujen tunnelmista, kun itse en mukana ollut! =)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jäin ehkä kaipaamaan myyntipuolelle jotain uutta. Ne tulppaanikimput ja pelakuut on nähty, samoin juurakon myyjillä tuntuu aina olevan ne samat. Voisin ostaa vaikka kieloja purkissa, tai nipun pioneita!:) No, ehkä ajoitus ei ole mahdollista...

   Kivat messut oli kuitenkin!:)

   Poista