keskiviikko 4. huhtikuuta 2018

HeräteostosKiirastorstaina poikkesimme työparina kanssa pääsiäiskahveille Koiskalan kartanoon. Viimeksi kartanon entinen meijeri oli auki joulun alla. Mielelläni kävisin tuolla kahvilla useamminkin, mutta ymmärrän, että maatilan pyörittämisen sekä vanhan kartanon remontoinnin ja ylläpidon ohessa kahvila/tilamyymälän pyörittäminen on varmasti haastavaa. Olen siis vain iloinen, että edes silloin tällöin on mahdollisuus nauttia kartanon miljööstä sen sisäpuolella!


Koiskalan kartano on luomu-tila, jossa viljelyn lisäksi kasvatetaan lampaita. Olen hypistellyt lampaantaljoja edelliskerroillakin, mutta nyt tiesin heti taljapinon nähdessäni, että jos päällimmäisen taljan hinta ei ole mielestäni kohtuuton, niin talja lähtee mukaani. Niinhän se sitten lähti! Hintaa aidolla, pitkäkarvaisella ja todella isolla taljalla oli 120 euroa. Hintava heräteostos, mutta kunnon lampaantaljasta siedettävä hinta.Lampaantaljat ovat meillä käytössä vuoden ympäri, sillä Kesähuoneessa ne ovat paikallaan kesälläkin. Toivon, että kevät tulisi pian, ja voisin riisua taljat keittiöstä pois, mutta koska viime yökin oli vielä kunnon pakkasyö, en pidä kiirettä taljojen varastoinnilla. Värjättyjä lampaantaljoja, joita hankin syksyllä kaksi kappaletta, en aio viedä Kesähuoneeseen, sillä ainakin harmaaksi värjätty, aito talja on muuttunut auringossa siniseksi. Beiget taljat muuttuisivat luultavasti punertaviksi...Tämän uuden voin luottavaisena viedä Kesähuoneeseen, sehän on jo valmiiksi kesäauringon raidoittama!

Uutta taljaa mallailin ensin työtuolilleni, mutta talja oli liian siihen liian iso. Takan edustalla, olohuoneessa, Ikean rahin päällä oli aiemmin musta talja, mielestäni tämä ruskea sopii siihen paremmin, takkapuista tulee kiva väripari taljalle. Talja sai jäädä siihen.


Vastaukset postausten kommentteihin laahaa nyt hieman jäljessä, pahoittelen. Jatkoin alkuperäissuunnitelmista poiketen kirppispöytää parilla viikolla, sillä sain inspiksen ( ja hyvän syyn tästä heräteostoksesta, joka on kyllä jo tienattu) tarttua viimein poikien vaatehuoneeseen ja kaappeihin. Yllättävän paljon saa aikaa kulumaan, kun käy lasten tavaroita läpi niitä lajitellen...

Taina


8 kommenttia:

 1. No hitsi, nyt mäkin haluun tollasen taljan! Ihana ruskea, vaikka en mikään muuten ruskean ystävä olekaan. Kiva kun jaksat tota kirppishommaa, se ois kivaa, mutta aikaakin vievää. Eipä olla törmätty sitten joulun, oisko jo aika;) viimeistään kevätmessuilla?

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mulla on ollut kans "vaikea" suhde ruskeaan väriin.:) Nyt se vaihteeksi näyttää hyvältä, esim. valkoisen, mustan ja vihreän kaverina.;D Tuo taljan ruskea on aivan mielettömän kaunis.<3
   Olis kiva nähdä!! Ollaan yhteydessä!:)

   Poista
 2. Onpa kauniin värinen talja. Ihanan lämpöinen lisä teidän kotiin <3

  VastaaPoista
 3. Onpa kyllä kerrassaan ihana talja. Hayn tuolilleni haluaisin ainakin talviajaksi jonkun taljan mutta en ole vielä raskinut sellaista hankkia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kitos Nanni!<3 Vink, vink, Elloksella on aika upeita aitoja taljoja, ja usein alennuksia, jolloin koskee kaikkea myynnissä olevaa. Olen yhden harmaan taljan hankkinut sieltä, ja se on usein mun Hayn About a Chair -työtuolillani.:)

   Poista
 4. Ihana talja. Meilläkin on suunnitelmissa laittaa muutama talja tänne torppaan sisälle, soffalle ja sängyn päälle. Niin kotoisaa <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Niina!<3 Taljat tuovat mukavasti lämpöä sisutukseen ja ihan kirjaimellisestikin!:)

   Poista