perjantai 20. toukokuuta 2016

Kesäkattaus / Kukkailottelu



Kattausten teossa yhdistyy monta asiaa, joista tykkään: kauniit astiat, kukat ja kodin tekstiilit. Voisin kuvitella vaikka tekeväni sellaista työtä, jossa yhdistäisin nämä kolme! Mikähän se sellainen työ olisi...:) Tämän viikon Kukkailottelun olen  joka tapauksessa rakentanut keittiöön kesäisen kattauksen teemalla.



 





Muistatte varmaan viime viikon postauksessa olleen Fauna-kulhon. Heti kulhon nähdessäni tiesin, että haluan tehdä kattauksen, jossa käytän sitä. Jokin aika sitten tein minäkin ensimmäiset Kastehelmi-ostokseni (enkä kyllä ole ajatellut niitä enempää ostaakaan...), vihreitä juomalaseja, vaikka olen vannoutunut valkoisen ja kirkkaan lasin ystävä! Lisäksi Espoon reissulla löysin NIIN kauniit vihreänsävyiset lasilautaset kirpparilta, etten voinut vastustaa kiusausta ollenkaan. Valkoisten Arctica-lautasten päälle sopisivat loistavasti pienet Satumetsä-lautaset. Harmi, ettei mulla ole niitä!;)








Fauna-kulhon nostin muusta kattauksesta ylemmäs kakkuvadin avulla. Lilat inkaliljat ovat Kukka ja Sisustus Neilikasta, omenapuun oksat omasta pihasta. Liljoista nappasin vielä yksittäiset kukkaset lautasliinarenkaiden alle.

Nyt kun tätä kattamista tuli taas harjoiteltua, niin ehkäpä joku viikonloppu teen tällaisen juhlavamman kattauksen ihan huvin vuoksi. Mitään juhlia meille ei ole juuri nyt tulossa, mutta kesällä toki voisi järjestää juhlat ihan huvin vuoksi vain!


Viime viikon Kukkailottelu sai ainakin minut jälleen erityisen iloiseksi. Kiitos runsaasta osallistumisesta!<3 Tässä viime viikon upeaa ja monipuolista kuvasatoa:

Ylhäältä vasemmalta: Lumikallio, Sydämellistä, Into&Vimma, TalossaNo23, Hetken välähdyksiäMarjakuja, Into&Vimma, Paiqo, Mansikkatilan mailla, KataMarian tekemisä&touhuja, Ruusumäki, Millis little home

Suvipiha, Monas Picturesque, Elämää puolen hehtaarin metsässä


Armiida, Antaa kaikkien kukkien kukkia

Arjen timantteja, Arjen helmiä, Sula tie


Mantelilaakso


Tervetuloa jälleen linkkaamaan kukka-aiheisia postauksia! Voit osallistua myös Instagramissa lisäämällä kuviin #kukkailottelua #mansikkatilanmailla. Kukkailottelu-logon voit lisätä joko postaukseen tai blogin -sivupalkkiin. Muista linkata postauksesi tänne Mansikkatilan maille ja käydään ahkerasti kommentoimassa ihan jokaista osallistujaa!:)




Iloista ja aurinkoista viikkonloppua!<3
Taina

26 kommenttia:

  1. Kaunis kattaus ❤️ Kukat luo kattaukseen nyt ihanan kesäfiiliksen ❤️ Tuo kukkailoitteluhaaste on ihan mahtava,innostanut kaikkia kuvailemaan kukkia ❤️Näitä on ilo ihailla :) Mukavaa viikonloppua :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Elina!<3 Kukilla saa ainakin hymyn huulille.:)Hienoa, jos olet tykännyt Kukkailottelusta! Koskas sun kukkakuvia saadaan ihailtavaksi tänne?:)
      Aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
  2. Kaunis on kattaus 💕 Itse en ole koskaan oikein välitänyt vihreästä, mutta niin vain eilen tarttui Pentikiltä mukaan vihreävyinen tyyny. Ja tuo vihreä lasi kattauksessasi näyttää tosi kivalta. Ai niin, olihan siinä kukkiakin... Kauniita on nekin. Jostain syystä tänään katse osui vain vihreään lasiin 😄

    Ihanaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuija!<3
      Vihreä on hiipinyt yhdeksi suosikikseni ihan vaivihkaa. Syksyn Habitaressa ihmittelin, kun jopa myrkynvihreä näytti niin hyvälle.;)
      Tässä jää ehkä nuo kukat hieman sivuosaan, mutta menköön, kunhan ei tuu tavaksi!:P Vihreä lasi tosiaan on vähän turhankin houkuttavaa...:D

      Poista
  3. Niin kaunis ja raikas kattaus Taina! Vihreä ja valkoinen ovat hieno pari. Olet todellinen esteetikko ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Riitta!<3 Vihreävalkoinen on mun suursuosikki väriyhdistelmistä, se ei petä koskaan. Se on myös lämpimämpi pari kuin mustavalkoinen.:)

      Poista
  4. Oot kyllä oikea Kaikkien Kattausten Äiti :)

    VastaaPoista
  5. Kyllä tuossa kelpais nautiskella <3
    Oisko joku restonomi? siis tarjolija tai vastaava...
    Minä kans tykkäisin tehdä kauniita kattauksia, mutta ihan hukkaan menee tälle hunnilaumalle kattaukset, varsinkaan 'isoin ja mahtavin hunni' ei tajuu ollenkaan ( söis varmaan kattilasta suoraan) ;)
    Tuo kakkulautanan <3 tahto kans, just tuolalinen minulta puuttuu....:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Satu!<3 Meillä tuo poppoo on tottunu jo siihen, että toisinaan KESTÄÄ saada ruokaa, koska yksi vain kattaa ja kuvaa.:P
      Kakkulautanen on Prismasta (halvalla), siihen kuuluu lasikupu, jonka päällä nököttää lintunen.:)
      Ööh, jos pitäisi tarjoilla, niin siihen se homma sitten varmaan tyssäis. Ois sapuskas ruokailijoiden sylissä..

      Poista
  6. Oi että miten kaunis kattaus ja nuo sävyt ovat ihanat. Inkalilja on tosi kaunis kukka! Hyvää viikonloppua. <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3
      Inkalilja on mun uusi suosikkini, eikä vähiten myös kestävyytensä vuoksi. Voiskohan noita muuten istuttaa pihalle...
      Aurinkoista sunnuntaita!

      Poista
  7. Ihana kattaus! Hei mä oon niin iloinen kun pääsin kerrankin kukkailoittelemaan minäkin! :) Kivaa viikonloppua!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati, ja mahtavaa, että olet jälleen ilottelemassa kannamme!<3
      Rentoa sunnuntaipäivää!

      Poista
  8. Edelliset kommentoijat kertoivatkin kaiken, sinussa on aivan selvästi stailaajan sielu! -D

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Sellaista vikaa mussa kyllä tosiaan saattaa olla.;D Aina se ei ole helppo kanssaeläjille...:)

      Poista
  9. Voi apua, kun viikot vierii nopeasti ja taas on yksi mennyt! En ole kiireiltäni ehtinyt mitään kuvata ja ulkona kaikki kukkii!! :) Kohta tulee kiire dokumentoida kaikki omenat ja kriikunat ja muut.
    Ihana postaus. Raikas ja kesäinen. Yritn ehtiä linkittää jotain jossain vaiheessa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin tekee! Ihan kohta on jo kesäkuu!:/ Kellon seisautus muutamaksi viikoksi voisi olla hyvä idea tässä kohti kevättä.:)
      Hyvin ehdit vielä linkittämään, kun sain tuon kellon korjattua. Oli sitten tosiaan linkki illalla sulkeutunut, mutta nyt toimii taas. Mitäs menin toivomaan ajan pysähtymistä!
      Sun upeat kuvat on aina niin ammattimaisia, että kai sä edes osittain teet tätä työksesi?

      Poista
  10. Upea kattaus, kutsuu viihtymään :) Inkaliljojen väri sopii täydellisesti vihreisiin lasiastioihin. Pitäisiköhän itsekin harrastaa enemmän kirppareita, niin kivoja löytöjä olet taas tehnyt!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Hensku!<3
      Lilat kukat tosiaan sopivat minusta hyvin yhteen vihreän lasin kanssa. Kirppareita tulee harrastettua enemmän kausiluontoisesti. Toisinaan kiertelen, toisinaan en yhtään. Vierailla paikkakunnilla on kiva käydä tutkimassa kirpputoritarjontaa, suosittelen ainakin ensi kerralla reissussa ollessasi!:)

      Poista
  11. Upea kattaus! Toi on niin mun heikko kohtani.. Lasten synttäreillä olisi kiva joskus panostaa kattaukseen, mutta kun ei niin ei. :D Ja toinen missä oot loistava - kirppistely! Miten onnistutkin aina tekemään tuollasia löytöjä. Rentoa sunnuntaita! :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Heidi! Ihan turhaan mollaat nyt omia taitoja, olen nähnyt erittäin onnistuneita kattauksia, jotka olet tehnyt!<3
      Ehkä tää kirppistely on juttu, joka on vaatinut monen vuoden harjoittelun. Tarvitaan terevttä järkeä sen verran, ettei kanna kotiin kaikkea kaunista ja kivaa, mitä näkee. Mä saatan monesti kiertää kirpparin kerran, ja vasta lopussa mietin, että oliko siellä jotain ostamisen arvoista. Tosin jossain jutuissa teen kyllä osotpäätöksen heti, enkä silloin uskalla jättää tavaraa pöytään kierroksen ajaksi.:)

      Poista
  12. Ihana kattaus inkaliljojen kanssa!
    Kiitos taas kukkailottelusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna, sinä ihana Kukkailottelun kummitäti!<3

      Poista