maanantai 23. toukokuuta 2016

Pikkuusen paree - Toimiva kokonaisuusAsuntoja katsellessa voi käydä niin, että hieno sisustus tai kivat yksityiskohdat vievät huomion siitä, onko asunnossa esimerkiksi toimiva pohjaratkaisu, riittävästi säilytystilaa, valoa ja sähköä saatavilla ilman jatkojohtoviritelmiä tms. arkipäiväisen tärkeää. Monesti asumispäätökset tehdään kuitenkin aika lyhyen tutustumisen jälkeen, ja vasta asuessa yleensä huomaa kodista asioita, jotka mielellään muuttaisi toisenlaiseksi. Toisaalta, asuipa missä ja miten tahansa, joutuu tavallinen pulliainen aina tekemään kompromissejä, sillä kaikkea ei millään saa samaan pakettiin, jos kukkaro ei ole ihan pohjaton. Olkoon tämä johdantona tulevien Asuntomessujen kohteelle no 42, joka tunnetaan myös nimellä Pikkuusen paree.


Pikkuuseen paree on nimittäin kohde, jossa mielestäni oli onnistuttu monella tavalla erinomaisesti. Heti sisään astuessa asunnon eteinen tuntui tilavalta, koska tuulikaappi oli viisaasti jätetty pois. Suurien peilikaappien takana oli runsaasti säilytystilaa,  ja näkymä aukesi kauniin harmonisena kodin yleisiin tiloihin keittiöön, olohuoneeseen ja ruokailutilaan. Viimeksi mainittu jäi osittain olohuoneen ja ruokailutilan jakaneen takan taakse. Avaruus, valon esteetön kulku, vaaleat pinnat ja ajattomat pintamateriaalit, juuri sellaisia asioita, joihin olen ihastunut asuntoa etsiessäni.
Tässä kodissa huonekorkeus toi tiloihin ihan omanlaistaan, hyvää tunnelmaa, vähän kuin vanhoissa hirsitaloissa. Toisinaan huonekorkeus voi tuoda pelkästään kolkon tunnelman, mutta ei täällä. Tuosta makuuhuoneen kuvasta voit itse todeta huonekorkeuden. Säilytystilaa oli saatu joka huoneeseen muuten liukuovikaapeilla, jotka luultavasti olivat suhteellisen korkeat, joten sitä säilytystilaa ainakin tuntui olevan runsaasti.

Lastenhuoneet olivat vielä sisustusvaiheessa, mutta vanhempien makuuhuone puolestaan valmis. Erityisesti ihastuin kivoihin valaisimiin, jotka vaikuttavat käsintehdyiltä...? Vanhempien makuuhuoneen yhteydessä oleva wc on meillä hyväksi havaittu juttu.Kodinhoitohuoneen ja kylpytilojen ratkaisut miellyttivät minua myös ainakin ulkonäöllisesti, jokaisen kaapin sisälle en käynyt kurkkimaan. Jos olet rakentamassa taloa, kannattaa miettiä ne kaappien sisällötkin aika tarkasti, ja se, että tavaroille on olemassa paikkansa. 

Kermansaven valkoinen kiuas on kaunis! Kylpytilojen laatoituksen uskon kestävän aikaa. Koska laatoituksen uusiminen on kallista ja työlästä, uskon että pidemmän päälle kannattaa suosia mielummin klassista, jonkun mielestä ehkä jopa hieman tylsää linjaa laattavalinoissa.


Pisteenä iin päälle tässä kodissa olivat taiteilija Virpi Mäkisen taideteokset, sekä stailatut yksityiskohdat niin keittiössä, kodinhoitohuoneessa kuin makuuhuoneessakin. Virpin taidetta oli muuten muissakin messukohteissa ja pidin hänen tauluistaan kovasti. Hänellä on oma blogi, jota voit käydä lukemassa täällä. Virpiltä voi ostaa valmiita tauluja tai tilata omaan tilaan taulun omien toiveiden mukaan.Ihan jokaista kohdetta en tule näin tarkasti esittelemään, mutta tämä oli mielestäni yksi parhaista, ja siitä syystä olin ottanut näköjään aikamoisen määrän kuvia...vinoon.;) Jouduin suoristamaan lähes jokaista, niinpä rajaukset eivät enää toimi niin kuin pitäisi. Toivottavasti se on ollut vain joku hetkellinen vinous päässäni!;)

Pikkuusen paree kannattaa ehdottomasti laittaa muistiin ja vierailulistalle messuille mennessä!

Taina

14 kommenttia:

 1. Kauniin ja harmoonisen näköinen koti. Tuon kohteen taulut ovat erittäin kauniita.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oli kyllä ihana ja rauhallinen tunnelma.<3 Arvaapa alkoiko tehdä mieli yhtä abstraktia taulua...:)

   Poista
  2. Niinpä. Eikös teille vielä seinillä ole tilaa :)

   Poista
  3. Aina sen verran.:D Harmi, ettei budjetti anna mitenkään myöten...

   Poista
 2. Kyllä kelpaisi ;) Nuo isot ikkunat onneksi tekevät taas tuloaan - valoa ja avaruutta. Kiitos kierroksesta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Ole hyvä!<3 Täällä meidän leveysasteilla valoa ei kai koskaan voi olla liikaa? No ehkä kesäöisin joskus kaipaa pimeää, mutta onneksi sitä voi tehdä verhoilla!:)

   Poista
 3. Todella seesteinen tunnelma. Tykkään. :)

  VastaaPoista
 4. Voisin muuttaa tonne vaikka heti :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Arvaapas, kuinka oma pää oli sekaisin tuon kierroksen jälkeen! Oli nimittäin monta ihanaa kotia.:)

   Poista
 5. Tyylikäs koti! Voi että, mun unelmien talossa olisi kyllä ehdottomasti makkarin yhteydessä kylppäri!

  Sulle on haaste Oranssissa! :) https://oranssia.com/2016/05/23/kirjahaaste/

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mekin haluttiin aikoinaan vessa makkarin yhteyteen, ettei lasten tarvinnut herätä, kun iskä aiemmin teki ulkomaanreissuja ja lähdöt oli aina pikkutunneilla.
   Kiitos hasteesta, kuulostaa erittäin mielenkiintoiselta!<3 Voi olla, että haasteisiin ehdin vastaamaan vasta lomalla, mutta onneksi se on ihan kohta!:)

   Poista