sunnuntai 15. toukokuuta 2016

Viikonlopun touhujaJos eilinen menikin aamuvarhaisesta iltamyöhään lapsen säbäturnauksessa Espoossa, niin tänään en sitten ole poistunut kotipihaa kauemmas. Espoossa käytin tietenkin hyödykseni luppoajan pelien välissä ja poikkesin mm. kirpparille ja puutarhalle. Ostin mm. täydennystä kesäkattaukseen ja toisaalta jätin ostamatta jotain, mitä olin oikeasti etsinyt, koska mielestäni kirpparihinta oli ihan liian suolainen...Postailen niistä sitten, kun ehdin kuvaamaan ja muistan.:)

Tänään olen yrittänyt käydä ikuista taistelua rikkaruohoja vastaan ja kieltämättä kroppa huutaa nyt lepoa. Sormenpäätkin ovat kipeinä, niin että tässä näppäillessäkin tietää tehneensä jotain. Ihanaa kuitenkin saada näkyvää jälkeä, ja sateisen aamun jälkeen aurinkokin on paistanut mukavasti!


Päärynäpuu aloittelee juuri kukintaansa. Kuten kuvista näkyy, kukkia hedelmäpuissa on nyt hirmuisen paljon. Viime vuonna saimme päärynäpuusta ensimmäisen kerran satoa, viisi päärynää, joista olin ikionnellinen. Nyt on kaikki sormet ja varpaat pystyssä, että pörriäiset saisivat lennellä kukasta kukkaan. Hus pois siis sadesää ja tuuli! Syksyllä kerätään sitten kunnon päärynäsato toivottavasti. Kun vertaa näitä tämän päiväisiä kuvia tiistaina otettuihin, niin muutamassa päivässä on taas menty iso harppaus kohti kesää.Yhdet korjatut kokeet, ja oman lapsen fyken kokeeseen preppausta on myös mahtunut tähän sunnuntaihin. Voitte arvata, ettei oikein nappaisi kumpikaan näin aurikoisella säällä, sitä paitsi tuo meidän nuorimmainen ei juurikaan välitä kokeisiin lukemisesta.:P Kyllä tässä jo kovasti odottelen lomaa sekä äitinä, että opettajana.;)

Aurinkoista viikkoa!
Taina

Vielä ehdit mukaan Kukkailotteluun!

8 kommenttia:

 1. Meillä on jo juniorilla lomakampa ;) Ja armeijassa olevakin jo laski kuinka monta leiripäivää jäljellä....vähiin menee ennekuin sekin loppuu!
  Yhtään kylmää ilmaa ja tuulta ei tänne nyt kaivata jotta pörriäiset tekevät kaiken työnsä rauhassa :)
  Meillä on luettu hissaa...saa äitikin kertausta :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jaa-a, pitäiskös askarrella aamukampa ihan itselle.;DD Tavallaan vois luulla, että siellä leireillessä ois aika kivaa, paitsi jos sataa ja jos on liian kylmä tai kuuma tai jano tai nälkä, luultavasti näitä kaikkia...
   Esikoisen koulusta ei oo tarvinnu huolehtia, ja mielläni olisin huolehtimatta nuorimmaisenkin koulusta. Oliko se eilen, kun hän sanoi, että yläkoulussa mä aloitan lukemisen. Jep. Niin varmaan.:P Mutta niinhän siinä käy, että kun opettaa muille, oppii itse parhaiten.:)

   Poista
 2. Meidänkin lapset odottelevat jo lomaa paitsi tytär, joka on surullinen, kun tanssitunnit loppuivat. Ei kuulemma ole tottunut keksimään tekemistä itselleen. :) Mäkin olin tänään puutarhassa hetken ja oli ihanaa saada muutama pikkujuttu tehtyä. Puutarhahommia riittää todella paljon ja onneksi pikkuisen tuntuu, että alkaa puutarhakärpänen puraisemaan. Hommia on niin paljon, että toivon kärpäseltä sellaista isoa haukkausta suorastaan! Kivaa viikkoa Taina! Ei enää monta! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati!<3 Tiedätkös, meidän esikoinen on kova tanssimaan, ja hän tekee sitä ihan kotosalli(kin). Veivaa jotain Korealaista popmusiikkia ja niitä tanssivideoita omassa huoneessaan ja harjoittelee joskus pihallakin! Itse taas olen tykännyt noista tanssipeleistä. Niitäkin kun voi harrastaa ihan omassa kodissa, ja nuoret tytöt tykkää tanssia niitä kaverin kanssa yhdessä.:) Just Dance -pelit on todella kivoja ja niissä tulee niin hiki, että valmistaudun tanssimiseen samoin kuin jumppatuntiin eli kuntoiluvaatteet päälle ja juomista lähelle.:)

   Mulla se sisäisen puutarhurin etsintä on edelleen käynnissä, mutta aina välillä innostun paljonkin, toisinaan ei huvita yhtään. Kymmenen vuotta on jo tässä asuttu, eikä piha ole vieläkään muuttunut puutarhaksi.;) Onneksi kaikki sanovat, ettei siitä valmista tule kuitenkaan...
   Ihanaa toukokuun loppupuolta Kati!<3

   Poista
 3. Meillä myös kuopuksella aamukampa käytössä. Esikoisella on vielä valtava koerumba edessä ja äitinä tuntuu hurjalta katsoa kun toinen on jo aivan loppu ja vielä pitäisi pari viikkoa jaksaa kolmen kokeen viikkotahtia. No, onneksi sen jälkeen alkaa pitkä loma.

  Pidän peukut ja varpaat pystyssä että saatte ison päärynäsadon! Mukavaa alkavaa viikkoa!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, huh huh! Olen kyllä sitä mieltä, että osan kokeista voi jättää pitämättä, osaamista osoitetaan paljon muillakin tavoilla. Meidän esikoisen ollessa yläkoulussa olin aika hiilenä, sillä esim. seiska luokan jälkeen pojalla oli 70-80 koesuoritusmerkintää wilmassa! Järjetön määrä, vaikka osa niistä olikin sanakokeita. Koulupäiviä vuodessa on kuitenkin aina 190, joihin lasketaan vielä vappu yms. mukaan...Paljon voimia sekä äidille, että koululaisille!<3

   Tänään on satanut.:( Äitini ehdotti, että menisin vanupuikon kanssa varmistamaan sadon. Ehkä teenkin niin!

   Poista
 4. Voi kamala sentään...ihanko sullon jopa 2 vai 3 viikkoa kesälomaan?? Me tavalliset kuolevaiset odottelemme lomiamme vielä useempia kuukausia jopa elo- tai syyskuulle asti!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hei Aurinkoinen!:) Kyllä tässä ihan tavallisia kuolevaisia ollaan, tällainen puolipäiväpuuhastelijakin voi hetken olla väsynyt.;) Varmaan tiedätkin, että kesälomia pidetään monesti toukokuussakin, miten eri työpaikoilla saadaan kalentereihin mahtumaan. Jos sua harmittaa toisten lomailu aikaisemmin, niin voit ainakin lohduttautua sillä, että reissuun voi lähteä huomattavan paljon edullisemmin kuin koulujen loma-aikoina ja ehkäpä ne kesän parhaat säätkin koittavat vasta elo-syyskuussa, kuten viime vuonna!:)

   Poista