lauantai 11. huhtikuuta 2015

Ei pitänyt, mutta...



Kukkakauppaan en päässyt tällä viikolla, joten tuoreet kukkaset tulivat tällä kertaa ruokakaupasta. Villa Valkon Katin kanssa oli juuri juttua siitä, miksi jotkut oksat kukkivat ja jotkut taas eivät. Mitään neuvoa en osaa antaa runsaasta harjoittelusta huolimatta. Olin jo päättänyt, etten osta enää yhtään kirsikan,  tai minkään muunkaan hedelmäpuun oksia Prismasta, sillä harmitti aiemmin avautumattomat nuput...vaikka eivät risuniput kalliita olekaan! Ostin sitten kuitenkin persikkapuunoksia, kun nämä olivat jo niin auki, ettei enää kiinni saa.;)






Vaarana näissä tietenkin on, että kukinta on ohi parissa päivässä...Osan kimpusta laitoin mustaan kapeaan ja matalampaan maljakkoon. Mallasin niitä sekä olohuoneen työpöydälle, että kirjaston jakkaralle. Kirjaston seinä antaa kyllä ihan parhaan taustan!






Olkkariin ne kuitenkin jätin. Loput kimpusta laitoin korkeampaan, kartionmalliseen lasimajaan, ja seuraksi pääsiäisenä maljakkoon taitellut koivunoksat, joiden lehtien toivon pian puhkeavan.


 



Kauppareissun lisäksi saatiin kesähuoneen ikkunat pestyä yhdessä mieheni kanssa. Hän  kantoi myös kiltisti pöydän rungon kesähuoneeseen, jotta pystyin mallailemaan pöytää paikoilleen. Pöytälevy puuttuu edelleen. Olen kaavaillut sitä liimapuulevystä. Toivottavasti viimeistään vapuksi olisi hieman valmiimpaa! Kuvia kesähuoneesta luvassa siis tuonnenpana.:)


Taina


20 kommenttia:

  1. Kauniit oksat! En yhtään ihmettele, että olet sortunut. Mulla on uusi yritys syreenin oksista. Katsotaan josko näihin saisi kukkia. Niin ja ulkona terassilla on vaasissa vaahteroita, joihin voisi myös tulla kukkia jos oikein hyvin käy. Tuo teidän kirjaston seinä on kyllä upea tausta kaikille kukille ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Noh, pidin tällaista kimppua käsissäni jo ennen pääsiäistä, mutta silloin vielä pystyin vastustamaan kiusausta ja pysymään periaatteessani. Nyt meni sitten periaatteet roskiin.;D Mustassa maljakossa noista tulee jotenkin todella japanilainen olo.:) Syyhyttäisi muuten niin kovin päästä maalaamaan olkkarin seinää, mutta joudun odottamaan varmaan heinäkuulle...Blääh!

      Poista
  2. Ihana! Ja kukat on varmat eikä tartte ootella onneaan. :) Kirjaston seinä on niin hieno!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Kati!:) Voisinkin tänään ottaa taas koivun oksia majakkoon tuonne kirjastoon, sillä jakkara selvästi kaipaa jotain elävää ja luonnollista koristukseksi. Koivun oksat on varmoja, vink vink!;D

      Poista
  3. Höh! Meidän Prismassa en ole hedelmäpuunoksia :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä Lahden Prismoissakin valikoimat yleensä on kovin perinteisiä: krysanteemia, ruusua, neilikkaa ja tulppaaneita. Tampereen suunnalta olen kuullut, että valikoimissa olisi toisinaan myös jaloleinikkejä! Olisikohan se sitten vasvaavasta kiinni, mitä kukkavalikoimista löytyy...Ehkä niitä voisi pyytää tilaamaan? Lahden Prismassa tuo nippu maksoi alle 5 euroa (kirsikanoksat aiemmin 3 euroa), ei paha, jos eivät jää aukeamatta, kuten mulla on pari kertaa käynyt.

      Poista
  4. Onpa ihanat kukkivat oksat - minulta on ihan jäänyt huomaamatta hedelmäpuiden oksat ruokaostoksilla... :(

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se voi tosiaan olla, että osaston vastaava tilaa sitä, minkä itse katsoo käyvän kaupaksi...Aina kannattaa kysyä ja toivoa, on mun neuvoni!:)

      Poista
  5. Ompa kauniin väriset kukat ♥ Hienon näköinen asetelma tuota tummaa seinää vasten. Minulta jäi koivun oksat hakematta pääsiäiseksi maljakkoon, mutta odottelen nyt sitäkin innokkaammin, että silmut puhkeaisivat tuolla ulkona. Mukavaa pyhää Sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Krisse!<3

      Tumman seinän maalaaminen oli kyllä yksi parhaita sisustuspäätöksiä. Olen siihen erittäin tyytyväinen.:) Vielä kun saisi pari muuta seinää maalattua...
      Muutama viikko, ja eiköhän meillä ole lehdet puissa ihan oikeasti!<3

      Poista
  6. Meidänkään Prismassa en ole nähnyt noita oksia.
    Todella kauniinnäköisiä, varsinkin tuota harmaata seinää vasten!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Ellen!:) Ehkä mun täytyy siirtää musta maljakko sittenkin kirjastoon.:) Löytyisköhän luonnosta jotain kaunista tuohon työpöydälle...Täytyy lähteä katsomaan. Mustikanvarvut vois olla kiva!:)

      Poista
  7. Onpa ihanat oksat! En yhtään ihmettele, että olet täpinöissäsi :)
    Mulla pihasta kirsikkapuun oksia. Lehtiä on, mutta tuleeko kukkia..?

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Luonnonoikkuja, ei voi tietää!:) Mulla oli pääsiäisenä myös omasta päärynäpuusta leikattuja oksia. Kyseinen puu ei ole kukkinut kertaakaan istutuksen jälkeen. Eivätkä kukkineet oksatkaan. Tuli pelkkiä lehtiä. Kelle voisi reklamoida?;D Toivottavasti edes puuhun tulisi tänä keväänä...

      Poista
  8. Ostin pääsiäisen aikaan samoja oksia meille kotiin. Yllättävän pitkään jaksoivat kukkia kauniisti. Kirsikkapuun oksat, jotka kukkakaupasta ostin, eivät jaksaneet kukkia avata kuin muutaman.
    Oi, ihana ajatus kesähuoneesta... kuvia odotellessa
    Mukavaa alkavaa viikkoa sinulle!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos samoin Anu!:)
      Pidän peukkuja, että nämäkin kestäisivät pitkään. Pikku hiljaa voisi jo uloskin ostaa vaikka hyasintteja tai helmilijoja, tai ovokkeja tai...Kesähuoneen ruukutkin ovat vielä aivan talviasuissaan! Miten ihanaa, kun on kevät!<3

      Poista
  9. Oi kun on kauniita! Tällaisia minäkin voisin ostaa kotiin. Perinteisistä leikkokukista en jostain syystä innostu yhtään.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Heh, Jonna! Mä veikkaan, että et ole vielä löytänyt niitä sun lempikukkia.;D Mulla taas on ihan päinvastainen, tykkään kaikista kukista niin paljon, että voisin tuhlata niihin varmaan aivan järjettömästä rahaa. Vai onko se nyt järjetöntä, jos haluaa, että on aina jotain kaunista ja elävää ympärillä?:)

      Poista
  10. Hedelmäpuiden oksat ovat niin viehkeitä!
    Joskus ne ovat olleet matkalla liian pitkään, ennenkin päätyvät kauppaan, ja silloin tuloksena voi olla nuppujen kuivuminen. Myös liian aikaisessa vaiheessa poimitut oksat jäävät avautumatta.
    Kuumaa (!!!) vettä ja ripaus sokeria veteen auttavat joskus ja tietenkin puukolla tehty pitkä, vino imupinta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Susanna tiedoista ja neuvoista.<3 Juuri noita kuivahtaneita mun kohdalle on pari kertaa sattunut. Välillä on tuntunut, että potku loppuu kesken, ja vain osa kukista aukeaa. Ehkä siinä tuo sokeri olisi voinut auttaa... Aina oppii uutta! Ihanaa, kun olet lukijani, ja saan sulta näitä oppeja ammentaa.:)

      Poista