keskiviikko 8. huhtikuuta 2015

Sua lähde kaunis katselen...Viime aikoina olemme innostuneet miehen kanssa liikkumaan luonnossa ja etsimään uusia, mielenkiintoisia, paikkoja tästä lähistöltä. Kiva olisi saada pojatkin joskus mukaan, mutta aika nihkeää on ollut, joten ulkoilusta on tullut samalla meille kahdenkeskistä aikaa. Emme kuitenkaan kulje samanlaisissa tamineissa...vielä!;D Sunnuntaina Maanantaina kävimme parissakin paikassa, tämä Kiikunlähde Hollolassa on varmasti yksi lumoavimmista paikoista, johon on tullut törmättyä.
Kiikunlähde on Suomen suurin lähdeallas. Pituutta tuolla on yli 400 metriä ja leveyttä enimmillään 100 metriä. Lähteitä altaassa on Wikipedian mukaan 14. Uskomattoman turkoosinvihreää vettä, kirkasta ja houkuttelevaa...Olisi tehnyt mieli uimaan! Samalla täytyy todeta, että kamerani objektiivilla ei kummoisia lintukuvia napata.:PPitkää patikointia lähteelle ei tarvinnut tehdä, sillä se oli vain muutaman sadan metrin päässä pienestä parkkipaikasta, joka on tarkoitettu lähteellä vieraileville. Hyvässä jemmassa tämä lähde kuitenkin on, sillä ihan pari viikkoa sitten ylipäätään kuulin koko paikasta.


Tuossa veden pinnassa näkyvät renkaat syntyivät, kun kalat hyppivät pinnasta hyönteisiä. Kelottunut puu rannan tuntumassa toi mieleeni krokotiilin aukomassa suutaan. Näettekö saman?

Koska Kiikunlähteelle ei juuri tarvinnut luonnossa tarpoa, poikkesimme Hollolan puolella myös Pirunpesällä. Sinnekin täytyy mennä uudelleen sulanaikaan, jotta rotkoon pääsee kunnolla kiipeilemään...

Taina

18 kommenttia:

 1. Hyvin, hyvin rauhoittava ja kaunis paikka!
  Uskomatotonta luonnon kauneutta!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Tuolla oli todella rauhallista ja niin kaunista! Ennen meitä lähteelle oli ehtinyt sinä aamuna yksi autollinen porukkaa, mutta he olivat juuri lähdössä, kun me tultiin. Oltiin siis kahdestaan kalojen ja lintujen kanssa. Jotenkin tuntui kuin olisi ollut jossain kovinkin eksoottisessa paikassa, vuoristolähteiden maisemissa.:)

   Poista
 2. Satumaisen näköinen paikka - aivan ihana!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On todella upea paikka! Ehkä tuonne täytyy vielä lapsetkin viedä, vaikka väkisin!;D Kyllä ne sitten uskoo, kun näkee...

   Poista
 3. Kaunista! Nyt vaan hankkimaan ne samikset tuulipuvut... :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!:) Toistaiseksi on vielä pystytty ostamaan ihan omanlaiset vaatteet tarpeen mukaan.;D

   Poista
 4. Onpa todella satumaisen ja taianomaisen näköinen paikka! Olen aivan varma, että aamuisin ja iltaisin lähteestä nousevassa usvassa tanssii pieniä keijukaisia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Mistä tiesit (taas kerran), että mullakin tuli keijut mieleen!;D Niin ja tietenkin Rölli.:D

   Poista
 5. Kaunis paikka!
  Mikäs sen mukavampaa viettää kahdenkeskistä aikaa ;)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan!:) Pikkulapsiajat on jo takana, eikä aina tarvi olla harrastuksiin kuskaamassa...Kiva, yhteinen harrastus!:)

   Poista
 6. Uskomattoman upea paikka - ja todellakin näen keijuja tanssivan... ja tuo krokotiili on ihan elävä :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. On tosiaan paikka, joka saa mielikuvituksen liikkeelle.:) Miltähän tuolla näyttää talvella, sillä tiedon mukaan vesi ei jäädy talvellakaan...

   Poista
 7. Ooo miten mahtavan väristä vettä. Smaragdin vihreää suorastaan :). Tai siis kirkasta se vesi varmaan on, mutta heijasteet tekee siitä hienon!

  Ja noista samanlaisista asuista tuli elvästi mieleen ihanan karmiva 90-luku, jolloin useillakin pareilla oli samanlaiset "postimyyntiverkkapuvut" ja vyölaukut :). Ja jos oli vähän hienompi meno, niin naisilla valkoiset pitsinilkkasukat ja kiilakorkoavokkaat.. Miehillä tottakai tennissukat punttien päälle vedettyinä ja jalassa mukavat, mutta aina niin siistit harmaat tahi mustat Pomarfinit :D

  PS. Oltiin pääsiäisenä miehen kanssa siellä teidän kulmilla elikkäs tarkemmin sanottuna Vierumäellä pienimuotoisella liikuntalomalla.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, kuvailet niin hyvin noita asuja, että mielikuva tulee ihan väkisinkin mieleen...vaikka mielummin unohtaisi moiset näyt.;D
   Ehdinkin jo kaipailla sua! Oisitte poikenneet kahville, kun täällä päin olitte! Golfille taitaa olla vielä hieman liian aikaista...Tuolla samalla reissulla, kun käytin myös Hollolan Pirunpesällä, käppäiltiin siitä Messilän viheriöiden välistä metsään. Vähän on vielä lunta siellä täällä ja hetki menee, ennen kuin ruoho vihertää.:) Te olettekin varmaan pelanneet tennistä, uineet ja ulkoilleet siellä lomallanne?:)

   Poista
 8. Ooh! Taianomainen paikka. Vesi on kyllä upean väristä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Niinpä! nähtyäni tästä paikasta kuvia Facebookissa pari viikkoa sitten, epäilin, ettei tuollaista voi oikeasti ollakaan Suomessa.:) Kyllä on, ja vieläpä aika lähellä meitä.:)

   Poista
 9. Suomessa löytyy upeita paikkoja niin veden kuin korkeiden paikkojenkin ääreltä.Korpimetsässä esim.kesäkuumalla on kuin hoidossa,
  Niin hyvältä se tuntuu ja rauhoittaa.Meillä on pieniä hiekkarantoja pitkin maatamme,laguuneja ym.Ssuot ovat ihania tuoksuinen kesäivänä,
  Varoen kuljettavia.Elämänvesissä ( luonnonlähteet) ei saa sukeltaa,uida eikä uittaa lemmikkejä.Sen ns.neitseellisyys vaurioituu,eikä se ole enää pitkään aikaan sama.Juoda voi ja astiaan ottaa.Se on hyvin herkkä vesi ja jonka pohjakasvit ovat tärkeässä tehtävässä kkonaisuuden kanssa,joten on syytä varoa niiden pöllyttämistä,niin se pysyy kuten luonto on sen tarkoittanut.

  VastaaPoista
 10. Luulenpa että tuo krokotiili on järvinäkin serkku joka suojelee keijujen tanssia ja hyvää vettä.
  Sen avonainen kita saa kosteutta aamusumusta joka on sen elämän eliksiiriä.Luonnossa
  ihan oikeasti voi nähdä
  Satumaisia asioita.
  Mukavia tunnelmia luonnon keskellä kaikille (; D

  VastaaPoista