perjantai 8. toukokuuta 2015

Katse kesäänOlen huono olemaan tekemättä mitään. Aina pitää olla jotain suunnitelmia siitä, mitä seuraavaksi...Olen tainnut ennenkin sanoa, että olen ehkä vähän liiankin hyvä keksimään kaikenlaisia projekteja itselleni ( ja vähän myös miehelle). 
Kesä on niin lähellä jo, etten oikein ole edes tajunnut. Koulupäiviä on jäljellä 15! On siis korkea aika hieman miettiä sopivia projekteja kesällä toteutettavaksi. Mainitsin aiemmin, että ostin Torin kautta puutarhakaluston yläpihalla istuskelua varten. Settiin kuului kuusi tuolia, joista kahdessa on käsinojat ja neljässä ei, sekä pöytä. Käsinojalliset tuolit nostin kesähuoneen seinustalle ja muuta ovat terassilla. Näyttävät toimivan tällä hetkellä lähinnä "maalivahteina" juniorin terassipeleissä;D Pöytä on ollut nyt viikon kesähuoneessa, sillä riittävän leveän liimapuulevynmetsästys vanhojen pöydänjalkojen päälle jatkuu. 


Vaikka ruskea kalusto ei ehkä ole juuri sitä, mitä olisin mieluiten ostanut, oli näissä yksi seikka, joka puhui ostamisen puolesta, nimittäin hinta. Koko setti maksoi 120 euroa. Päästäänkin viimein niihin projekteihin, eli ajattelin hioa koko kaluston ja käsitellä ne sitten joko mustalla, harmaalla tai niistä sekoitetulla öljyllä.

Toinen projekti, jonka ajattelin aika pian toteuttaa, on olohuoneen seinän maalaaminen. Olen niin totaalisen kyllästynyt tuohon maitokahvin sävyyn...Suunnitelmissa on maalata seinä Country French -maalilla, kuten kirjaston seinä. Nyt pitäisi vaan päättää, mikä on oikea sävy. Väriksi olen joka tapauksessa ajatellut harmaata. 
Eilen käväisinkin Pioni ja Piirongissa tutkimassa värilastuja tarkemmin. Jäkälä ja savi ovat vaihtoehdot näillä näkymin. Jäkälä tuntuu oikealta, mutta pelkään, että jos se yhtään vivahtaa vihreään, niin miten se sopii takan beigeihin marmoreihin...Savi on vaaleampi harmaa, ja se olisi varmempi valinta, mutta ennakkoon ei juuri sellainen, kuin haluaisin.

Kesähuoneen ympärille meidän pitäisi rakentaa terassi, ja mahdollisesti kahteen kohtaan rinnettä portaat. Nähtäväksi jää kesälomareissun jälkeen, onko rahaa noiden toteuttamiseen tänä kesänä. On hieman ikävännäköiset nuo lavarappuset, mutta toisaalta, meillä oli samanlaiset varaston edessä kahdeksan vuotta ja hyvin toimivat!
Lopuksi vielä kännykkäkuva Pionista ja Piirongista eiliseltä. Voi, miten ihanat marokkolaiset ikkunanpuitteet siellä olisikaan!<3 Nuo voisi laittaa näkösuojaksi esim. grillausalueelle, ja köynnökset kasvamaan rautakiemuroita myöten. Jos nuo ilmaantuu meille kohta, niin tiedätte, että Euroloton voitto on osunut tähän osoitteeseen.:)


Kuvista poiketen täällä paistaa aurinko. Ihanaa kevätviikonloppua!
Taina

10 kommenttia:

 1. Niin hyvän ostoksen teit - tuunaamalla saa mieluiset ! Meilläkin mökin edustalla väliaikaiset "portaat" maalasin ne mustaksi ja heti tuntui paremmalta - melkein kuin portaat - onpahan aikaa miettiä mitä tahtoo :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, kävi mielessä itselläkin tuo maalaaminen. Täytyy turvautua siihen, jos terassia ei saada tänä kesänä.:)

   Poista
 2. Mä maalasin meidän kovapuisen ruskean ulkopöydän viime kesänä mustaksi ja hyvä tuli eli ainakin tummemmalla sävyllä onnistuu. :) Postaus aiheesta löytyy täältä: http://villavalko.blogspot.fi/2014/06/diy-ruskea-poyta-muuttui-mustaksi.html

  Mahtavaa viikonloppua! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati! Kävinkin jo tätä projektia suunnitellessa sitä lukemassa, sillä muistin hyvin juttusi. Kiitos innoituksesta, ja nyt kun linkki on tässä, niin varmasti käyn vielä uudemmankin kerran lukemassa, eikä tarvitse etsiskellä.:) Pari kesää sitten hioin meidän vanhat kalusteet, ja ruskealla ne silloin käsiteltiin. Hieman hirvittää noiden pinnojen välien hiominen, se oli kohtuullisen työlästä puuhaa...

   Poista
 3. Kesähuoneesi on ihana - ihan kateellisena ihailen siitä kuvia :)
  Ja nuo kiemuraiset ikkunapuitteet - loistava idea tehdä niistä näkösuoja köynnöskasvein... Ihastuttavat!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Pia!<3 Nyt puuttuu enää sellaiset vajaat 600 euroa tuon näkösuojan ja mun välistä!;D Sinänsä 270 ei oo musta kallis tuollaisesta antiikkisesta ikkunankeyhksestä, mutta mulla vaan ei oo sitä rahaa.:)

   Poista
  2. No auts :( Onpa niillä hintaa...

   Poista
 4. Taina, teiltä hieman Lahteen päin, ennen hautausmaata, on firma, josta saa liimapuulevyä määrämittaisena ja halvemmalla kuin esim. Terrasta. T. Maiju

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Maiju!<3 Tosi monissa paikoissa sitä tuntuu olevan huomattavasti kapeampana, ja pöydän leveys pitäisi minusta olla 90 cm, jotta se tulisi sopivasti jalkojen yli...

   Poista