maanantai 18. toukokuuta 2015

11 kysymyksen haaste
Kukkuu! Täällä sitä ollaan jälleen.:) Eilen aamulla ehdin Instan puolella ihmetellä, että onko läppärini kenties tullut tiensä päähän. Nyt puolitoista vuorokautta myöhemmin vaikuttaa siltä, että kone toimii paremmin kuin aikoihin, kiitos mieheni. Hän asensi koneen uudelleen (jotain häikkää koneessa lienee, kun homma kävi niin hitaasti, että hermot oli jo mennä...lähinnä multa), ja nyt esim. koneen ääni on jälleen hiljainen, eikä tuuletin huuda täysillä. Elän toivossa, että kone sai rutkasti jatkoaikaa, ikää läppärillä on vain kaksi vuotta.

Olen saanut parikin haastetta, joihin vastaaminen on jäänyt kiireen jalkoihin. Nyt ajattelin toteuttaa ensimmäisen, jonka sain Eloa Satumaassa blogin Sadulta. Tämä hieman kevennetty versio pitkään kiertäneestä 11+11+11 haasteesta sisälsi Sadun mukavat kysymykset, joten tähän päätin tarttua. Sadulla on muuten toinenkin blogi, jota kannattaa seurata! Villa Kotirannassa keskitytään vanhan verstaan remontointiin. Jonain päivänä verstaasta tulee koti. Nostan hattua!:)

Sadun haastekysymykset:

1. Kuvaatko vai kirjoitatko mieluummin?

Tämä vaihtelee hieman aiheesta riippuen. Tykkäsin ihan hirveän kamalan paljon Mrs K:n kuukauden blogihaasteista, jotka saivat aivonystyrät liikkeelle, ja kirjoittamiseen tuli kiinnitettyä erityisesti huomiota. Harmittaa vieläkin, että ne loppuivat, vaikka tykkään Linkkiringistäkin. Jos osaisin, voisin toteuttaa jonkin kuukausittaisen haasteen itsekin! Toisaalta sama into iskee usein miettiessäni sopivia kuvausaiheita Pienen Linnun makrokuvahaasteisiin. Yleensä tykkään, kun blogissa on sekä kuvia, että kohtuullisen laadukasta tekstiä.

2. Mitä teet, jos saat ylimääräisen vapaapäivän?
Olen niin hyvä haaveilemaan, että voisin hyvinkin käyttää päivän, jos toisenkin haaveiluun.:) Aika mukavaa, kun antaa ajatusten kulkea vapaasti. Luonnossa liikkuminen ja liikunta muutenkin auttaa saamaan minut flow-tilaan, jossa ajatukset luistavat.
3. Lempileivonnaisesi?
Mulla ei taida olla mitään lempileivonnaista, vaan tykkään monenlaisista. Vuodenaikojen mukaan on mukava vaihdella omaa suosikkia. Keväällä se voisi olla pala sitruuna-marenkikakkua tai päärynä-kinuskijuustokakkua. Kesään sopii esimerkiksi Mamman marjapiirakka tai mustikkakukko, syksyllä jotain suklaista...

4. Minne matkustaisit Suomessa?
Suomessakin olisi niin monta kiinnostavaa paikkaa, joissa haluaisin käydä ensimmäisen kerran tai uudelleen. Ylipäätään matkustelisin mielelläni nykyistä enemmän.:) Haluaisin käydä Helsingissä kuvaamassa Kruunuvuoren hylättyjä huviloita. Kuuleman mukaan aluetta aletaan purkaa ihan pian, joten tällä visiitillä on kiire!

5. Mitä ostaisit, jos saisit ylimääräiset 1000 euroa?
Tonnilla ylimääräistä ostaisin varmaan uudet tuolit keittiöön. Nykyiset alkavat olla hieman risat, koska ne ovat jotain punosta, ja ikää on lähes kymmenen vuotta. Loput rahat saisin helposti kulumaan pihaan tai kesähuoneen terassiin.


6. Lempipaikkasi kotona?
Olohuoneessa sohvan nurkassa, jos käytän tietokonetta. Kirjaston uudemmassa (käytetyssä) nojatuolissa on ihana istua, kun katselen musiikkiohjelmia, sillä kirjaston äänentoisto on huomattavasti parempi kuin olohuoneen.

7. Lempikirjasi tai -kirjailijasi?
Juuri äskeisen kysymyksen kohdalla ajattelin, että nykyään tulee luettua ihan liian vähän kirjoja! Muutamia lempikirjalijoita mulla kuitenkin on, joiden kirjat tulee luettua yleensä tuoreeltaan. Jännitys on lähellä sydäntä, joten Leena Lehtolaisen Maria Kalliot ja Liza Marklundin Annika Bengtzonit ovat juuri tällaisia, pakko lukea heti.:)

8. Pukeutumistyylisi?
Tyylitön.;) No, ehkä ei sentään, mutta en ole kovin innostunut vaatteista, vaikka niitä käytänkin.;) Pukeutumistyylini on yleensä rento ja käytännöllinen, tyyliin farkut ja tunika/neulos tms...

9. Lempivärisi?
Pukeutumisessa sininen, musta, harmaa, ruskea, joskus myös vihreä. Kodin väreinä valkoinen, harmaa, ruskea, ripaus mustaa.

10. Mikä ilahduttaa sinua juuri nyt?
Kesäloman läheisyys lämmittää kummasti mieltä, vaikka ilmat eivät vielä kovin kesäiset olekaan. Lähestyvä reissu Amerikkaan alkaa myös olla mielessä ja odotukset korkealla. En ole koskaan käynyt rapakon takana.11. Mitä et kerro blogissasi?
Ööö...Moniakin asioita! Vaikka haluan kirjoittaa avoimesti ja toisinaan purkaa myös mieltäni, niin suurimmat porut jätän blogin ulkopuolelle, eipä tosin ole kauheita vastoinkäymisiä ollutkaan onneksi. Yleensä ajattelen, että on itselle helpompi kertoa, kuin pitää salassa. Perusluonteeltani olen luottavainen ja uskon, että suurin osa ihmisistä toivoo myös toisille hyvää. Ymmärsittekö pointtini?

Jatkohaaste lähtee seuraaville blogeille:

Omat kysymykseni haastetuille:

1. Mikä on varhaisin lapsuusmuistosi?
2. Kerro haaveestasi, joka on toteutunut.
3. Oletko toiveammatissasi?
4. Luetko mielummin lehdestä kulttuuria, urheilua vai molempia?
5. Lempikukkasi?
6. Musiikissa sinulle tärkeämpää, sanat vai melodia?
7. Tykkätkö tanssimisesta?
8. Kesässä parasta?
9. Jos voisit lahjoittaa suuren summan hyväntekeväisyyteen, mikä olisi kohteesi?
10. Mitä kierrättäminen ja ekologisuus sinulle merkitsee?
11. Mikä olisi yksi tärkein neuvo bloggaajalle tässä valtavassa blogimeressä?

Kylläpä tässä vierähtikin aikaa! Melkein voi toivotella hyviä huomenia.:) Sanon nyt kuitenkin: Hyvää yötä!

Taina

12 kommenttia:

 1. Kiitos kiitos - otan haasteen vastaan :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Jee, kiva!:) En ehtinyt vielä tulla sulla tästä ilmoittamaan, kun meni illalla niin pitkään tekstin kimpussa!:)

   Poista
 2. Kääk ja kiitos Taina <3. Mulla nää haasteet on päässeet kertymään jonoksi asti ja huono omatunto vaivaa, mutta lupaan ainakin yrittää :)

  Ja kivoja vastauksia, joista erityisesti kolahti ylimääräisen päivän viettäminen pelkkään haaveiluun ja perusluottamus ihmisten hyvyyttä kohtaan. Enkä ole minäkään mitenkään innostunut vaatteista, vaikka niitä käytänkin :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Juu, ja ostoksille menen mielelläni ihan yksin, niin kuin sinäkin!:) Ymmärrän kiireitä, jos haaste unohtuu, niin ei siitä kannata ottaa stressiä! Osallistuminen on vapaaehtoista.:)

   Poista
 3. Aika vaikeita! Täytyy oikein kunnolla miettiä.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Joo, yritin miettiä kysymyksiä, jotka ei ois suoraan Ystäväni-kirjasta.;) Mulla meni varmaan kaksi tuntia tätä tehdessä...:)

   Poista
 4. Kiitos ihana! Nyt toteutan tämän kun on jäänyt tekemättä! :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eipä kestä Kati!<3 En ole unohtanut sulta tullutta haastetta! Vaikea keksiä hyviä kysymyksiä.:)

   Poista
 5. Oi, kivat kysymykset! Ehdottomasti vastaan niihin!

  En hätyyttele enkä hoputa, mutta ajattelin huikata, että olethan kurkannut sähköpostiasi? :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Hienoa!<3 Sorry, kun vastaaminen kesti! On ollut niin kiireviikko, etten ole edes blogin sähköpostia ehtinyt lukemaan. Nyt pitäisi helpottaa...:)

   Poista
 6. Oot kyllä keksinyt ihan superhyvät kysymykset! :)

  VastaaPoista