keskiviikko 21. lokakuuta 2020

Paluu Asuntomessuille - Finnlog Hetena

 

Tuusulan Asuntomessuilta jäi ainakin pari mielenkiintoista kohdetta esittelemättä, tässä nyt yksi alkuun. Kohde numero 38, Finnlog Hetena, jonka arkkitehtuuri oli itselleni suurin syy valita tämä talo vierailukohteeksi. Arkkitehtuuriltaan tämä talo olikin mielestäni messujen wau-kohde. 
Hetena on pohjaltaan L-muotoinen ja yhdessä autokatos-varastorakennuksen kanssa rakennukset muodostavat neliön, jonka sisälle jää atriumpiha. Sisäpihan puolelle avautuvat liukuovet ja ikkunat tuovat pihan osaksi kotia. 70-luvun rakennustyyliä ihailevalle, tasokattoihin epäilevistä suhtautuville tai 70-lukua modernimpaa talotekniikkaa (esim. lämmitysmuoto 70-luvun taloissa on usein ollut öljy) kaipaavalle, näen tässä haaveiden kodin. 

Valitettavasti messuihin ei sisälly kotien katselmusta ilmasta käsin, mutta Finnlogin sivuilta löysin kuvan, josta talon arkkitehtuuri vielä paremmin aukeaa. Katon eri suuntiin kaltevat kattorakenteet saavat talon näyttämään hauskan vinksahtaneelta yläviistosta kuvattuna! Messutalon ulkovuoraus on muuten käsitelty polttamalla, näin muistelen jostain lukeneeni ja asiaa ihmetelleeni kesällä messuilla. Ei pöllömpi vaihtoehto, jos haluaa käyttää puuta ulkoverhoiluun, mutta välttyä maalausurakalta. 
Hetenan sisustuksen on suunnitellut Iloa360:n Heli Virtanen. Tykkäsin taideteoksista, joita sisustuksessa oli käytetty. Pelkistetty tyyli sopii talon henkeen. Huomatkaa trendikäs rimakatto, joka näkyy hieman ylempänä keittiökuvassa! Jos nyt olisimme rakentamassa, haluaisin tuollaisen...

Tiesitkö muuten, että Asuntomessuille pääsee nyt kiertämään virtuaalisesti? En ole vielä ehtinyt itse tutustua sivustoihin, mutta ehkäpä voisin tehdä kierroksen joku päivä. Olisin mielelläni käynyt messuilla vielä kerran, koronan vuoksi pidin järkevämpänä jättää vierailu väliin. Nyt ei harmita, kun taloihin pääsee uudelleen kiertämään kotisohvalta!

Taina

p.s: Aiemmin olen kirjoittanut tämän vuoden messukodeista Maistiaisia, Honka Huomen, Duplio Aalto, HEVI kivitalo Lumitiikeri  sekä Designtalo Puro.8 kommenttia:

 1. Siinäpä on rohkeaa puun käyttöä - paljon raakaa luonnollista materiaalia ja puun väriä. Mielenkiintoisen näköinen kohde. Mukavaa myös kuulla, että asuntomessukohteita pääsee katsomaan virtuaalisesti, kun itseltä jäivät nämä messut kokonaan väliin.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Totta! Sitä kyllä mietin, että kuinka kauan mulla kestäis kyllästyä runsaaseen puupintaan. Trendit tulee ja menee, kodin täytyy kestää tällaisen herkästi ihastuvan/kyllästyvän oikkuja.;D Uskon, että runsaat puupinnat ois ok vuosienkin päästä, kun niiden kanssa on käytetty raikasta valkoista ja valo kulkee tilassa.

   Kivaa viikonloppua!<3

   Poista
 2. Hauska muoto talolla. Ystäväni Mia asui ennen L:n muotoisessa talossa ja tykkäsin kovasti siitä miten huoneet oli sijoitettu asunnossa.
  Ihanasti tässä myös käytetty puuta pinnoissa. Kaunista loppuviikkoa sinulle Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Eikös olekin!:) Jos mulla ois tuollainen atriumpiha, varmaan tunkisin sen täyteen kukkapenkkejä, tyylilleni uskollisena.:)) Puu tuo kivasti lämpöä pelkistettyyn sisustukseen. Varsinkin tuo rimakatto viehättää!<3

   Ihanaa viikonloppua Outi!<3

   Poista
 3. Voi kunpa voisin tähän laittaa linkin yhteen meidän valmistamaan taloon, jonka Pietarilainen arkkitehti suunnitteli itselleen ja perheelleen. Tykkäisit siitä varmasti, koska tykkäät tästäkin (myös minä tykkään molemmista kovasti ja olen aika iloinen, että saadaan itsekin nykyään puuhata näiden modernimpien tyylien parissa, koska puusta todellakin on moneksi ja jos halutaan pelastaa tämä maailma, se on ainut oikea materiaali).

  Kivat selkeät kuvat. Aiemmat messupostaukset jäi osin vähän tarkoituksella kurkkaamatta, koska olin siinä uskossa, että tulen itsekin käymään messuilla, mutta se sitten lopulta jäi, joten voin hyvin käydä näin takakäteen lukemassa sun raportit.

  Mukavaa loppulomaa Taina <3 Toivottavasti teillä ei sada ihan niin paljon kuin täällä. Kaikki paikat jo lainehtii, kun on tullut vettä monta päivää putkeen.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. No, voi! Toivon samaa! Olisi kiva nähdä se talo!:) Ja kuulostaa mielenkiintoiselta noi sun työjutut!

   Tämä Hetena oli tosiaan käymistäni messutaloista arkkitehtonisesti heinoin. Lumitiikeri (kivitalo) oli kyllä myös, mutta sen tyyli ei ollut makuuni tarpeeksi kodikas. Se on tuo puu, mikä tekee kodikkuuden. Tänä vuonna jäin vähän ihmettelemään, kun noita postauksia ei jakanut somessa kukaan valmistajista, suunnittelijoista tms. Aiempina vuosina postauksia jaettiin, paitsi Kouvolassakaan ei. Voihan toki olla, että blogijutut ei enää kiinnosta, mutta toisaalta, esim. tuota Untoa Kouvolan messuilta on luettu jo yli vuosi..Ymmärrän hyvin, ettet halunnut luoda ennakkokäsityksiä taloista etukäteen. Hei, käy ihmeessä tutkimassa vaikka ne mielenkiintoisimmat tuolta virtuaalimessuilta!

   Kiitos Annukka!<3 Kuten Instan puolella totesin, on meidän syysloma liian myöhään. Jos ei haluta olla samaan aikaan pääkaupunkiseudun kanssa lomalla, pitäisi lomaa aikaistaa kahdella viikolla. Mitä myöhempään loma on, sitä vähemmän tätä luonnonvaloa ja aurinkoisia päiviä on taatusti luvassa. Voit varmasti kuvitella sen teini-ikää lähestyvien energian ensi viikolla, kun ovat istuneet pelien, videoiden ja television äärellä koko viikon....:/ Huomenna teillä ainakin pitäisi paistaa (ainakin eilisen säätiedotuksen mukaan lännessä paistelee), toivottavasti meilläkin!<3

   Poista
 4. Vastaukset
  1. Täysin samaa mieltä!<3 Arvaapas, kenellä taas iski rakennuskuume?!;)))

   Poista