maanantai 19. lokakuuta 2020

Kimppujen kimppu!


Hupsis! Lokakuun 19. päivä ja tämä on tässä kuussa ensimmäinen postaukseni tänne blogin puolelle. Koska nyt vietetään syyslomaa täällä Lahdessa, toivon, että tällä viikolla saisin postailtua koko kuukauden edestä! Kevään etätyöt järjettömän pitkine päivineen saavat vieläkin minut välttelemään koneen äärellä istuskelua. Haluan kuitenkin sinnikkäästi pitää blogini hengissä. Onneksi vanhat postaukset näyttävät riittävän tekohengitykseksi, kun bloggaaja huilailee.:) Kiitos, kun käytte niitä lukemassa!<3 Siellä on joukossa ihan hyviäkin juttuja.:)


Viime torstaina olin pitkästä aikaa mukana kukkasidontaillassa, tällä kertaa ilta järjestettiin yhdessä lempparissani, meidän lähikukkakaupassamme Villiviinissä. Ammattijärjestömme osallistui iltaan maksamalla puolet kurssimaksusta. Vaikka etukäteen olin aivan rättipoikki väsynyt, niin olen todella iloinen, että menin väsymyksestä huolimatta. Eija näytti meille kimpun sitomisen periatteen (toki se on minulle tuttu jo ennestään, mutten voi sanoa osaavani sitä vielä kunnolla) ja tekikin niin ihanan kimpun, että käytin sitä inspiraationlähteenä ja mallina omalle kimpulleni. 

Villiviinissä on aina sellaiset valikoimat, että vaikeinta on päättää, mitä milloinkin haluaisi. Tässä mielettömässä kimpussa on pääkukkana krysanteemi, joku oksa eustomaa, pari sudenporkkanaa (näitä haluaisin kasvattaa ensi kesänä omassa pihassa), sinistä piikkiputkea, pari oksaa keltaista krysanteemia ja muutama kultahehku (myös näitä olisi toiveissa saada vaikka ruukkuun), sekä jokunen tupsukka jänönheinää. Vihreyttä ja ilmavuutta kimppuun tuo ruscus ja värjätty eucalyptus. Nyt kun koronatilanne on se, mikä on. Taitaa tämä syysloma kulua ihan kotioloissa. Siksi on erityisen ihanaa, kun tuo kimppu ilahduttaa olohuoneen pöydällä! 


Kuten kuvista näkyy, sohvatyynyt ovat saaneet uudet päälliset, aika retroa, etten sanoisi.;) En olisi ikinä voinut kuvitella, että valikoisin ruskean ja keltaisen eri värejä meille kotiin. Katsotaan nyt. Tähän ruska-aikaan nuo värit ovat tuoneet kivasti syksyistä luontoa sisälläkin, mutta ruska alkaa olla kohta ohi... Luultavasti sitten meillä palataan tuttuihin ja turvallisiin väreihin, vihreisiin, vaaleanpunaisiin ja sen sellaisiin.:)

Mukavaa uutta viikkoa!

Taina





8 kommenttia:

  1. Jo on kaunis kimppu! Piikkiputkesta on tullut yksi suosikeistani kukkakimpuissa. Sitä pitää aina olla siellä seassa. Toinen, mistä tykkään paljon, on eustoma.

    Hyvä blogi ei sammu siihen, vaikka bloggaaja olisi muutaman viikon vähemmän aktiivinen. Vanhat tekstit löytävät uusia lukijoita, kun sisältö on laadukasta ja kiinnostavaa. :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos!<3 Mulla kasvaa jotain miniversiota piikkiputkesta kukkapenkissä, mutta se on vielä niin tuore istutus (toissa vuodelta), että en ole sitä raaskinut leikellä maljakkoon. Yhtenä vuonna kylvin paljonkin erilaisia putkikasveja penkkiin, mutta mielestäni vain tähtiputket ovat lähteneet kasvuun. Tänä kesänä sieltä putkahti vähän lehtiä, joista ajattelin tulevan piikkiputkea, mutta kukkia ei ilmaantunut. Ehkä ensi kesänä! Se harmahtavan vihreä on mun lemppari, mutta sininenkin käy.:)

      Kaikesta päätellen neuloosi on iskenyt.;D Mulla on vielä keväältä koronasukat kesken! Ei ollut ylimääräistä aikaa neuloa tai istua. Jokohan en kohta jaksaisi nauloa loppuun...Kiitos, kun jätit kommentin!<3

      Poista
  2. Kauniin kimpun olet tehnyt! Nuo luettelemasi kukkien nimet olivat ihan vieraita minulle. Pitäisi käydä useammin kukkakaupassa. Kimppu pöydällä piristäisi. Nyt maljakostani löytyy hortensian oksa ja jotain, jonka nimeä en tiedä.

    Mukavaa lomaviikkoa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, alan olla jo niin kokeut kukkien ostaja, että väkisinkin nimet jää mieleen.;)) Teidän suunnalla ei taida olla kukkakauppaa..Kaupungissa suosikkini ovat Florencia (torin reunalla) ja Neilikka (sinne sä osaatkin). Villiviiniin on helppo tulla ja täällä on ilmaista pysäköintitilaakin vieressä. Suosittelen pistäytymään!:)

      Kiitos Minna!<3 Kamera on räpsynyt urakalla. Se on yksi kiva tapa rentoutua.:)
      Työniloa!<3

      Poista
  3. Kaunis kimppu, kivat värit! Eijan kursseilla olen käynyt muutaman kerran ja aina sieltä on saanut upeat, kestävät kukkaset mukaansa!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Sirkku!<3 Eija on kyllä niin huippu!<3
      Mun edellisestä kukkakurssista onkin aikaa, siis ennen viimeviikkoista, mutta huomasin oppien hiljalleen menneen perille!;D Nimittäin kun avasin kimpun ja sidoin sen uudelleen, kävi homma jo ihan nopsaan ja olen lopputulokseen erittäin tyytyväinen.:D Samalla tuli sidottua myös hyllyn päälle kertyneet kuivakukat, ja siitäkin tuli kiva mun mielestä. Voi olla, että siitä postailen vielä myöhemmin...

      Poista
  4. Onpa kaunis kimppu! Olisikin kiva joskus osallistua tuollaiseen kukkaisaan iltaan. Osaisinkohan edes koota kaunista kimppua?
    Mukavaa lomaviikkoa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Kimppu ilahduttaa edelleen upeana!<3 Ja tottakai osaisit! Sulla on kädentaitoja!
      Olisikin aika kiva lahja sinulle...<3 Ainoa miinus noissa kursseissa on, että minusta ne on himpun kalliita, tosin tällä kurssilla minulle ei tullut todellakaan sellainen olo.:D Päinvastoin!
      Kiitos Outi!<3 Toivottavasti kurkkukipusi meni menojaan...

      Poista