lauantai 24. lokakuuta 2020

Terassin syysilme

 


Vaikken Feng shuin opeista paljon tiedäkään, niin uskaltaisin väittää, että fiilis kotiin tullessa on erilainen riippuen siitä, millaisia näkymiä kotona on vastassa. Onko vastassa kenties ruukkuihin kuolleet kukkaset, roskapussi ovenpielessä, eteinen täynnä lojuvia kenkiä, takkeja ja mitä ikinä sinne tuppaa kasaantumaan. Ainakin minä koen, että jos etuterassi ja eteinen ajautuu jostain syystä hyrskyn myrskyn tilaan, on kotiintulo sellaista, että tekisi mieli vain sulkea silmät ohikulkiessa, nopea puikahdus ja unohdus. Joskus on niinkin tehtävä, eikä siinä ole mielestäni mitään väärää. Itse sain nyt lomalla inspiksen laittaa viimein etuterassin syyskuntoon ja miten paljon mukavampaa on käydä vaikka postilaatikolla, kun saa palata siistin etuterassin kautta kotiin!



Lankaköynnös ja muratti ovat vielä hyvässä kunnossa, vaikka olen hoitanut niitä aika vähän elokuun puolivälin jälkeen. Periaatteessa nuo molemmat voisi saada talvehtimaan, mutta meillä siihen ei taida olla sopivaa paikkaa. Sisällä meillä on liian lämmin, varsinkin silloin, kun takkaa lämmitetään. Lankaköynnöksen ja muratin jätin siis sijoilleen. Muut kesäkukat nyhdin astioista roskiin ja hankin niille kaveriksi callunoita. Myös yksi hortensiaruukullinen on vielä ainakin osittain hengissä. Hortensioiden kanssa kävi niin, että heinäkuun sateissa kastelin niitä aina pimeällä, enkä huomannut niiden olevan hukkumaisillaan.:/ Tämä yksi ruukkullinen säästyi hukkumiskuolemalta, koska vesi tuntui aina lorisevan lehtiä pitkin maahan. Raukka yritti vain pysyä hengissä!





Kesähuoneen nurkilta toin jälleen tarjotinpöydän ovenpieleen. Hain varastosta Mr Plant -joulukuuseni ja talolyhdyn, jonka maalasin vuosia sitten, ja joka on ollut lähdössä kirppikselle monen monta kertaa. Meriheinäkori on tainnut olla ulkona jo pari vuotta ja se alkaa kieltämätä hieman jo näyttää siltä. Koriin sujautan usein tiiliskiven tai ainakin painavan kiven, jottei tuuli vie koria ja kasveja mennessään. Tiiliskiven päälle asettelin callunan. Yksi calluna odottaa vielä ripustamista appiukon aikoinaan tekemille tikkaille. Mulla on noita ruukkuja vähän siellä sun täällä. Pitäisi joskus tehdä inventaario ja järjestää ne jonnekin!.



Aiemmin syksyllä tein toisesta, siitä hukuttamastani, hortensiasta kranssin, jonka siirsin ovesta seinällä olevaan naulaan. Etuoveen solmin uuden kranssin. Sen pohjana on kirjontakehyksen toinen rengas. Ostin syksyllä kirjontakehyksen Kärkkäiseltä kranssipohjaksi. Vaalea puu on kaunis, jos teen kranssin, jossa kranssipohja jää näkyviin. Nyt sidoin kranssin pohjalle pari pientä oksaa mäntyä ja kolme oksaa kuivattamaani proteaa, ihanaa bridal blushia! Kranssin viimeistelin kukkakimpun mukana tulleella nauhalla, jotka aina laitan talteen. En voisi heittää niitä roskiin.:)



Tässä kohti sitä aina ihmettelee, että miksi en tehnyt jo aiemmin. Tämä syksyn pitkään jatkunut lämpö kyllä osittain selittää myöhäistä ajankohtaa. Joka tapauksessa nyt on IHANA tulla kotiin, kun sisääntulo on nättinä. 


Oikein rentouttavaa viikonloppua!
Taina

p.s: Voihan kääk! Uusi Blogger temppuilee noiden tekstikokojen kanssa. Nyt loppui kärsivällisyys ja aika. Sorry! Olkoon nyt noin...:(

10 kommenttia:

  1. Kauniilta näyttää teidän terassilla. Tosi kiva tuo kranssikin, simppeli, mutta kaunis.
    Ihanaa viikonloppua sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Outi!<3 Nyt oli haussa tuollaista, simppeliä ja sellaista, minkä saa omista tarpeista tehtyä.
      Leppoisaa sunnuntaina!:)

      Poista
  2. Kaunista!
    Minäkin laitoin vasta viikolla viimeiset callunat etuterassille ja kyllähän se piristää ilmettä kummasti, kun raivaa ränsistyneen kesän pois syksyn ja talven tieltä:)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Anu!<3 Monilla on vielä kesäkukat nättinä, esimerkiksi meidän lähellä yhdellä terassilla kukkii vielä pelakuut niin upeasti, että omani eivät tänä kesänä päässeet lähellekään samaan. Tänään nostellaan viimeiset tavarat takaterassilta varastoon ja aletaan odottaa talvea.:)

      Poista
  3. Oikein kodikas sisääntulohan siitä tuli. Tuo männynoksakranssi on super suloinen♥. Harmaa mustakattoinen lyhty samoin. Tuli siitä mielee, että voisin vaikka maalata oman valkoisen talolyhdyn tummemmilla sävyillä. Niin tulisi uutta ilmettä omalle kuistille. Se on kyllä totta, että kun saat laitettua kuistin tai sisääntulon siistiksi ja jotain pientä uutta, kukkia ja lyhtyjä niin mieli on paaaljon pirteämpi.Itse ainakin käyn kurkkaamassa useaan kertaan, että vieläkö siellä kuistilla on niin sievää. Tunnelmallista syksyn jatkoa ja kivoja lomahetkiä.
    p.s. totta puhut tuosta uudesta bloggerista. hermo meinaa mennä temppuillessa tekstien ja rivityksien kanssa. taustaa et saa muutettua omanlaiseksi enää enkä löydä mistää miten voisi kuvien kehyksien väriä saati blogipohjaa muutettua.ehkä sitä oppii... ärrrggggh

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Kaisa!<3 Se on just noin kuin sanoit! Aika pienellä saa kaunista aikaan ja sitten on ihana käydä vaikka kurkkimassa, että edelleen näyttää siltä kuin hetki sitten.;D Loman viimehetkiä vietetään, huomenna alkaa taas arki. Eikä siinä, tykkään työstäni ja perusarkea on isoin osa elämästä, joten olen onnekas, kun saan tehdä sellaista, mistä tykkään.

      Kyllä oli tänäänkin tuon bloggerin kanssa sellaista säätöä!:( Itsestään muuttaa eri kappaleiden tekstin kokoa. Ei mene mun jakeluun. Tänään huiputin bloggeria siten, että kirjoitin kaiken ja muokkasin sitä kerralla. Silloin ei temppuillut kuin ihan viimeiset rivit. Ne sain onneksi muutettua. Voi kun olisi aikaa, niin vaihtaisin alustaa! Vaan onhan tää nyt jo paljon helpompaa kuin kesällä. Kuten sanoit, tehdessä oppii!

      Ihanaa syksyä sinulle!<3

      Poista
  4. Toi on niiin totta, mitä sanot siitä sisääntulon merkityksestä ja sulla on siellä nyt niin nättiä, että oli tarpeellinen potku persauksille tällä suunnalla.

    Mulla on edelleen ulko-oven pielessä jättikokoiseksi kasvanut miljoonakello, joka oli vielä vähän aikaa sitten kaunis, mutta sitten myrskytuli väänsi sen pystysuuntaista kasvua avittamassa olleen kanaverkkotötterön mutkalle ja kukkaparka retkahti siinä samalla. Pönkitin sen vaan pystyyn isolla (vaaleanpunaisella :D) kastelukannulla seinän ja kannun väliin, mutta kävin varmaan silti jo toista viikkoa sitten ostamassa syysistutuksiin sopivia kasveja, jotka oli tarkoitus laitella kellon tilalle. Siinä ne on kuitenkin olleet ruskeassa paperikassissa portailla siitä asti, kun ei ole huvittanut alkaa istutushommiin, kun aina joko sataa tai on pakkasta. Homma kun on pakko tehdä ulkona, kun ei ole mullan kanssa sotkemiseen sopivaa tilaa talossa, eikä oikein tallissakaan. Tai siis ainakin siinä on se riski, että kun olen saanut itsestäni istutukset irti, sotkun siivoamiseen ei riitä enää energiaa :)

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä mua nauratti, kun luin viestisi!:))) Ehti nuo callunat nimittäin mullakin olemaan varmaan ainakin sen kaksi viikkoa ruskeassa pussissa etuportaalla.;D Välillä vettä lorottelin sinne pussiin, etteivät ihan kuivu sinne, raukat...Ja mäkin toivoisin, että kodissa olisi sellainen multahommiin sopiva paikka! Voisi esikasvattaa ja vaihtaa multia tms...Kävin muuten lomalla ostamassa nettikirppisostoksena Kekkilän viherportaan (http://www.minnajones.com/2013/01/kekkila-giveaway-kekkila-arvonta.html). Se on tuolla linkissä kolmantena. Valmistaudun ensi kesään! (portaat on tosin edelleen auton takakontissa, koska jonkun pitäisi taas siivota varastossa). Olen aivan hullaantunut kaikista ihanista kukkaviljelmistä, joita Suomeen on putkahtanut sinne tänne. Myös Päivi, sieltä teidän nurkilta, on ensi kesänä laittamassa kukkaviljelmää pystyyn. Sanoinkin jo Päiville, että tulen tutustumaan tiluksiin, kun hänelle sopii (siis kesällä). Sitten ainakin treffataan!

      Poista
    2. :D. Paperikassisamikset..

      No mutta Peltotien päässä oliskin vallan mainio treffipaikka, kun ollaan kaikki tuttuja toisillemme. Uskon, että Päiville sopisi vallan mainiosti.

      Ja kiitos tosiaan, kun laitoit tällä postauksella vauhtia meikäläiseenkin. Kärräsin eilen kellon kompostiin ja istutin paperikassin sisällön tilalle. Meni ehkä noin vartti siihen hommaan. Pistää miettimään, että kannattiko taas jahkailla se pari viikkoa :D

      Poista
    3. Eipä kestä!😂 Tarvitsisin itse jotain vastaavaa, että se Kekkilä nyt muuttaisi takakontista varastoon. Toki niiden daalioiden istutus on vain muutaman kuukauden päässä.🤪
      Nähdään viimeistään kesällä pellon laidalla!💚

      Poista