sunnuntai 19. huhtikuuta 2020

Koronakotoilu voi olla kukkajuhlaa



Sunnuntaihuomenta sinne ruudun toiseen päähän! Ainakin nyt aamulla ikkunasta katsottuna sää näyttää täällä kauniilta, joten oliskohan se jälleen tänään ulkoilupäivä...Jos jotain hyvää tästä vallitsevasta tilanteesta pitää sanoa, niin se on ehdottomasti liikunnan lisääntyminen. Kun on arkisin istunut todella pitkän päivän tietokoneen ääressä, niin illalla on aivan pakko käydä kunnon lenkillä. Iloksemme on muuten avattu mm. FressiTV, jonka kautta olen myös jumppaillut jo monta kertaa ihan ilmaiseksi olohuoneessa. Oli jotenkin suorastaan nostalgista osallistua vuosien jälkeen aerobictunnille! 



Tässä keskellä korona-arkea suurin osa elämämme, ja tuntuu siltä, että nyt on alkanut monella tulla väsymystä ja suurta ärsyyntymistä sitä tosiasiaa kohtaan, ettemme kukaan tiedä, kuinka kauan tämä poikkeustilanne kestää.  Edelleen löytyy myös niitä ihmisiä, jotka eivät alkuunkaan ymmärrä, miksi elämää pitää näin rajusti rajoittaa. Eikö voitaisi vaan antaa taudin levitä ja tervehtymisen jälkeen elämä voisi jatkua niin kuin ennenkin. Tuo tuntuu hetkittäin oman pääni sisällä ihan hyvältä vaihtoehdolta, erityisesti niinä hetkinä, kun tekisi mieli heittäytyä lattialle kuin 5-vuotias, huutaa ja parkua, että haluan vanhan elämäni takaisin! Tällöin on kuitenkin pakko muistuttaa itseä, että kyseessä ei siis ole mikään pikkuflunssa, vaan tauti, josta kaikki eivät selviä hengissä, itseasiassa, siihen kuolee kaikista näistä rajoituksista huolimatta valtava määrä ihmisiä. Valitettavasti olen myös lukenut, että tauti saattaa jättää pysyvät jälkensä keuhkoihin ja sisäelimiin. Pienen mietinnän jälkeen olen ainakin vielä ollut valmis jatkamaan elämää vaikka syksyyn saakka näin. En halua sairastua, enkä toivo sitä kellekään muulle. Terveydenhuollon kapasiteetti ei tule riittämään, jos alamme elää kuin mitään koronaa ei olisi olemassakaan.




Niinpä sitten vaivun, miestäni lainaten, täysin normaaliin kukkapsykoosiin ja haalin tasot täyteen toinen toistaan ihanampia kukkia! Tällä viikolla homma lähti kyllä aika tavalla hanskasta, pakko myöntää...

En minä ihan joka viikko osta kukkia, enkä varsinkaan kahdesti, mutta nyt tein niin. Ensin poikkesin hakemaan lähikukkakaupasta samanlaiset kimput minulle ja ystävälleni. Ystävälleni, koska hän vietti juuri syntymäpäiviä ja itselleni, koska tarvitsin kukkia ilahduttamaan kotoilua. Näihin kimppuihin tuli mm. niin suuri ja kerrottu jaloleinikki, että se näyttää aivan pionilta ja ruusulta. Tuo keittiönpöydällä oleva kimppu.<3




Myöhemmin tällä viikolla vein poikaa parturiin (tuntui muuten suorastaan rikolliselta liikkua hetki kaupungilla, sitä paitsi olimme loppujen lopuksi viikkoa ennen todellista aikaa liikkellä) ja soitin ennakkoon kukkakauppaan, jotta pystyin nappaamaan mukaani kimpun aivan käsittämättömän kauniita perhosleinikkejä. Tässä kohtaa se ote siis lipesi.:P Puolustuksekseni on sanottava, että olin jo odotellut näiden kaunottarien ilmaantumista kukkakauppaan. Vähän samanlainen juttu siis kuin magnolianoksan kanssa, ainakin kerran talvessa sellainen on pakko saada.




Näiden kukkien avulla jaksan taas tätä kotoilua niin paljon paremmin! Nyt jos koskaan näitä kukkia voi luvan kanssa haalia, sillä paitsi, että tuetaan sitä paikallista kukkakauppiasta, ehditään todellakin nauttia kotona näistä kukkasista.

Tsemppiä ja kukkailoa!
Taina

10 kommenttia:

  1. Ensinnä katsoinkin, pioni, luettuani oivalsin ei ole. Hetkestä nauttiminen on parasta, suojautuminen järkevää ja uusien tapojen oppiminen vaihtelevaa.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hyvin tiivistetty!<3 Mun täytyy tuota vielä opetella.:)) Välillä olen ihan liian monisanainen!;D

      Poista
  2. Minullakin on täällä kukkakimppu piristyksenä ja tänään kauppareissulla nappaisin mukaani myös keltaisen tulilatvan. Keltainen ei yleensä houkuta, mutta jotenkin tuo kukka oli aivan ihanan keväinen ja hei, maksoi vain 1,50€.
    Ihania kukkia sinulle ja aivan pionin näköinen tosiaan tuo jaloleinikki <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kyllä on kuule keltainen hiipinyt tämänkin naisen elämään ja ihan niin kuin jädäkseen!:))) Tilasin itselleni keltaisen kevättakin 3+1 -päiviltä ja mikä suru siitä tulikaan, kun takki olikin mulle liian iso ja jouduin palauttamaan sen.:(
      Kiitos Outi!<3 Tsemppiä tähän viikkoon! Kokonainen tässä välissä...:D

      Poista
  3. Kukkapsykoosi kuulostaa ihan hyvältä tavalta handlata tätä vaikeaa aikaa! Itsekin olen vähän taipunut taas siihen suuntaan. Minulla oli juuri iso värikäs tulppaanikimppu koivunoksien kanssa pyöreässä lasimaljakossa. Nyt tulppaanit tulivat jo tiensä päähän, mutta koivunoksat heleine hiirenkorvineen siirsin pienempään maljakkoon - ne ovat tosi nättejä yksinäänkin.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Jos joku psykoosi pitää valita, niin olkoon sitten kukka sellainen!;D Mun on pitänyt ottaa oikeastaan mitä tahansa oksia sisälle, mutta nuo koivunoksat on kyllä olleet juuri päällimmäisenä mielessä, sillä ne pikkuruiset lehdet ja se vihreys on vain jotain niin ihanaa!<3<3<3
      Huomenna..
      Teilläpäin taitaa jo kirsikat availla kukkiaan...:O

      Poista
  4. Kukat on kauniita, mutta mun silmiin osuu aina vaan tuo kauniin vihreä tiiliskivityyny, joka olis järjestyksessä en enää edes muista kuinka mones juttu, jonka sun innoittamana hankkisin, jos hankkisin niinkuin nyt vähän tekis mieli :).

    Ja sohvapöytä on kanssa ihana. Ilmava ja kevyt ja vaalean puun ansiosta lämmin, vaikka onkin lasipöytä. (Vähän toista kuin meikäläisen savulasilla ja metallijaloilla varustettu ajan hengen mukainen lasipöytä 80-90 luvulla. Huuuuh).

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Hih, tiedän tuon innoituksen, sillä muistan kyllä, kuinka polttavaksi tuli tarve saada Kekkilän kasvulaatikko sinun laatikkosi nähtyäni!:)) Valitettavasti en voi ostaa sun keramiikkakurssin tuotoksiasi! Ne olisin ostanut heti.<3
      Tiedätkö, tuo pöytä on kyllä ihan paras kirppisostos kai ikinä.<3 Iloitsen pöydästä joka päivä. Sellainen huono puoli, että homma alkaa taas levitä..Haluaisin jotain samanväristä eteiseen, niin että heti kun tulee kotiin, vastassa olisi jotain kepeän kaunista. Vihreää seinää suunnittelen taustaksi.:D Katsotaan nyt, mitä mä löydän ja koska..:)
      Kuule, sun pöytä on varmasti tulossa muotiin...

      Poista
    2. Toivottavasti ei tule (muotiin se kasaripöytä), ettei tarvi edes harkita sellaisen hankkimista. Oli se sen verran ruma ja kylmä pölynkerääjä :). Ja hehhee. itse olen suunnitellut keittiön seinien maalaamista vihreiksi, mutta on niin hankalat maalattavat (patteria, ikkuna- ja oviaukkoa ja kaappeja joka seinällä, eikä yhtään ehkää seinäpintaa), että laiskuus on vienyt voiton. Onneksi ei ole mikään pakkoprojekti :)

      Poista
    3. Hih!:))
      Tiedätkös Annukka, alun alkean halusin maalata just sen keittiön seinän rippeet vihreällä, mutta se on ihan liian haastava juttu mulle.;D Jossain vaiheessa se on kyllä pakko maalata, mutta ehkäpä meillä siinä kohti tehdään keittiöremppa samassa.:)

      Poista