keskiviikko 29. huhtikuuta 2020

Vihreän viehätys - Aika vaihtaa väriäTätä se koronakotoilu teettää! Kun kotona oleskelee suurin piirtein 24/7, on tällaisella sisustushirmulla ajatus poikineen, mitä kaikkea sitä voisikaan tehdä, jos olisi paljon aikaa ja vähän enemmän rahaa käytettävissä.:) Nämä kaksi seikkaa rajaavat monta juttua tässä tilanteessa. Joutuu siis tyytymään nopeisiin ja edullisiin tapoihin tehdä muutoksia. Paras keino sisustaa uusiksi on mielestäni muutenkin siivota ja järjestellä. Ehkä toiseksi paras ja suhteellisen helppo keino on maalata jotain uusiksi. Tällä kertaa mentiin sillä.


Olin jo pidemmän aikaa katsellut kotia etsien sopivaa paikkaa vihreälle seinälle. Keittiön ikkunaseinä voisi toimia, siinä on aika vähän seinäpintaa, mutta toisaalta kaapistot ja ikkunat tekisivät maalaamisesta haastavaa... Näiden koronaviikkojen aikana tajusin, että eteisen harmaa seinä ei enää aikohin ole ollut mieleeni. Se näytti olohuoneen harmaan rinnalla raskaalta ja sinisävyiseltä. Kun sitten eräs tuttavani kysyi, olisiko minulla paikkaa Milk-valaisimelle, hän oli sitä myymässä, niin siitä se ajatus taas kerran lähti..Eteisen seinän maalasin edellisen kerran viitisen vuotta sitten. Käytin tuolloin liitumaalia ja muutenkin olen viime vuosina tykännyt maalata juuri liitumaalilla (Huom! Chalk on suomeksi liitu, ei kalkki, mutta myös rautakaupanmyyjä kutsui liitumaalia kalkkimaaliksi..), koska se on vain niin älyttömän helppoa, edullista ja ympäristöystävällistä. Tykkään myös siitä, että liitumalilla maalatessa pinnasta tule mattainen ja elävä.

Tällä kertaa sävyn valinta meni purkin verran pieleen, sillä tilasin postin kautta purkin Vintron liitumaalia (jota myös nettisivuilla kalkkimaaliksi kutsutaan..) sävyssä Verdant. Vintrolla on mielestäni tällä hetkellä kaikkein monipuolisin värivalikoima liitumaaleissa ja tuo Verdant näytti ruudulla oikealta. Vaan koemaalaus sen vahvisti, minkä jo aavistin purkin avattuani, että tämä sävy oli liian minttu, vedenvihreäksi sitä kutsuisin, jos sille suomenkielinen nimi pitäisi keksiä. Kaapissa oli melkein litra harmaata liitumaalia ja ennen rautakauppaan menoa kokeilin vielä tuon Verdant-sävyn ja harmaan sekoitusta. Sävy oli mielestäni liian pliisu, kaipasin kunnon vihreää, joten eipä auttanut muu, kun ajaa rautakauppaan. 

Olihan siellä aika paljon väkeä, eikä tietoakaan kaikilla turvaväleistä...Jälleen summamutikassa valitsin sävyn, mutta tämä Rust Oleum Bramwell vaikutti kaupan suhteellisen niukoista vaihtoehdoista parhaalta. Koemaalasin jälleen muutaman vedon keskelle seinää, kuten yleensäkin maalia kokeillessani, ja totesin tämän sävyn olevan juuri oikea.;DKoska saan tehdä tätä maalausta ihan itse (miehen mielestä meidän 15 vuotta sitten maalatut seinät olisivat varmastikin ihan hyvät), niin meillä ei tietenkään irroteta listota maalauksen ajaksi. Olenkin jo aika tottunut teippaamaan lattia-, jalka- ja ovilistoja. Mies kyllä aina irrottaa pistorasiat ja valokatkaisijat ja se käy häneltä näppärästi, olen pitänyt siitä huolen suhteellisen tiheällä maalaustahdilla.:P Liitumaalia on myös ihan seinämaalina, sillä maalasin meidän makuuhuoneen seinän muutama vuosi sitten, mutta tämä käyttämäni maali on siis ihan kalustemaalin nimellä. Sitä voi maalata myös telalla, mutta minä olen tykännyt käyttää paksua sivellintä.


Olen kyllä hurjan tyytyväinen väriin! Esimerkiksi täältä löytyy kuvia eteisestä harmaaseinäisenä. Eteinen suorastaan heräsi eloon uuden värin myötä. Suunnittelin lipaston maalaamista valkoiseksi tai vaihtamista uuteen, ehkä tammi tai saarni toimisi, mutta menköön ainakin toistaiseksi mustana. Toisaalta lattian beige saattaisi riidellä puunsävyisen lipaston kanssa, enkä jaksaisi maalata laattalattiaa, vaikka kovasti mieli tekisikin! Lipaston kannen olen maalannut vuosia sitten liitumaalilla, sävyllä Graphite, ja muun osan lipastosta mustalla Tikkurilan kalustemaalilla. Vetimet ajattelin laittaa taasen vaihtoon (vaalea nahka voisi toimia) viimeksi vaihdoin ne lipaston maalaamisen yhteydessä.  Vetimet on vielä tilaamatta. Kuopuksen huoneen seinältä nappasin ensihätään taulun tuomaan osviittaa siitä, mitä seinällä voisi olla. Se selvästikin kaipaa jotain uutta ja kepeää. Palataan siihen sitten, kun sitä uutta on ilmaantunut! 

Taina

6 kommenttia:

 1. Kaunis vedenvihreä rauhoittaa tilaa.
  Meillä oli lähes samansävyinen olohuone Suomessa!
  Suloista vappua!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!<3 Ihanaa, että teilläkin siellä pääsee nyt ulkoilemaan!<3 Tämä kevät jää mieliimme hyvin erinlaisena kuin mitkään muut.
   Ihanaa toukokuuta!<3

   Poista
 2. Todellakin on nyt juuri oikean vihreä tuo seinä. Kivasti tulee nyt muut tavarat esille tuota seinää vasten.
  Leppoisaa vappua Taina <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Väri tosiaan tuntui tekevän terää kaikelle muullekin! Lisäksi se on ihanan energinen ja lämmin. Tykkään ihan hulluna!:)
   Oli rauhallinen kotivappu. Nyt jo katse tulevassa työviikossa.

   Poista
 3. Herkän sävyn löysit ja kokonaisuus näyttää kivalta. Tuo musta lipasto tuo sopivasti särmää. Pitäisiköhän minunkin testata liitumaalia yhteen seinän pätkään, joka on jo kauan odottanut uudistusta? Onnistuukohan tapetin päälle siveltynä? Moneenko kertaan on maalattava, että tulee hyvä pinta? Mieluiten tapetoisin tuon pätkän uudelleen, mutta mieluista ei ole tullut vastaan.
  Kotielämä on inspiroivaa! Terveisin Tuija

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kuule, voit ihan hyvin maalata liitumaalilla tapetin päälle. Usein jo yksi kerros maalia riittää. Niin minullakin tuossa eteisen seinässä. Myös edelliskerralla maalasin seinän vain kertaalleen. Litran purkki riittää yhteen seinään hyvin.
   Pitäisi laittaa ne uudet vetimet tilaukseen...ja keittiönlaatikoiden järjestelyä jatkaa hankkimalla sopivat säilytyspurkit ruoka-aineille.:)

   Poista