tiistai 18. syyskuuta 2018

Ryijystä matoksiJotkut asiat vaativat kypsyttelyä, ja toisinaan myös sattumaa. Toissakesäisistä Mikkelin Asuntomessuista jäi mieleen mm. Kannustalo Harmaja Saimaan harmoninen tunnelma. Siinä vaiheessa, kun poistin makuuhuoneesta tapetin ja maalasin seinän rusehtavalla, tajusin jo, että Harmaja Saimaa, ja erityisesti sen makuuhuone oli jäänyt jonnekin mielen sopukoihin malliksi siitä, mitä tavoittelen. Tuolla Asuntomessuilla mieleeni jäi myös makuuhuoneen lattialla ollut ryijy, joka oli saanut uuden elämän mattona. Nyt tosin epäilen, että liekö Harmaja Saimaan ryijy varta vasta tuonne kudottu, sillä niin täydellisesti se sopi makuuhuoneen väreihin, eikä siinä myöskään ollut hapsuja, kuten ryijyissä usein on...Jo useita kuukausia olen siis etsiskellyt sopivaa ryijyä makuuhuoneen lattialle. Hobby Hallin "lirumatot" olivat kyllä kauniit ja edulliset, mutta jatkuvasti mutkalla, tai liukumassa. Yksi kiva ryijy meni jahkaillessa ohi, mutta kun näin tämän, nyt makuuhuoneen mattona toimivan, ryijyn Fb -kirppiksellä, vieläpä erittäin edullisesti, oli pakko lähteä Loviisaan sitä hakemaan. Myyjä oli ostanut ryijyn kuolinpesältä muutama vuosi sitten, mutta nyt tehdessään muuttoa, hän oli hankkiutumassa suuresta määrästä tavaraa eroon. Ryijy on jonkun loviisalaisrouvan itse itselleen kutoma. 

Ryijyssä on pääasiassa värejä, joita makuuhuoneessa on muutenkin valkoisen mausteena, eli vihreää, sinertävää ja harmaata. Myyntikuvassa tummat osat näyttivät mustilta, mutta ei tuo ruskea mielestäni ole paha, vaikkei musta olekaan.:)Suurempaa pulmaa aiheutti hapsut, jotka tässä ryijyssä on alareunassa. Sain taitavilta käsityöihmisiltä neuvoja, ja niiden ydin oli, että hapsujen piilottaminen pysyvästi vaikkapa kanttaamalla ei välttämättä tuota sellaista tulosta, kuin jos tämä hapsuttomuus olisi ollut ryijyssä alunperin. Niinpä tyydyin laittamaan ryijyn alle Ikean erinomaisesti toimivaa liukuestettä, ja käänsin hapsut ryijyn ja liukuesteen väliin käsin. Hyvin on pysyneet hapsut piilossa. Imuroinnin ja siivouksen yhteydessä hapsujen asettelu piiloon ei montaa hetkeä vie. Toki olisi kivempi, jos hapsuja ei olisi lainkaan, mutta tuolla tavalla niistä ei haittaa ole. 

Tykkään ihan todella paljon siitä, miltä ryijy tuntuu jalan alla! Viime aikoina näitä matto-ostoksia on tosiaan ohjaillut näön ohella tuntoaisti.:) On ihanaa, kun jalan alla tuntuu pehmeältä, eikä siihen silti jää jalan painaumia, mitä myöskin ehdin miettiä ennen ryijyn ostoa. Tykkään myös siitä, että meidän makuuhuoneen matolla on historia ja tarina.


Makuuhuoneen seinälle hankin jokin aika sitten miehelle oman naulakon K -Raudasta (se ei juuri koskaan ole noin tyhjä kuin kuvissa, mutta vaatteiden peitossa kaunis naulakko olisi jäänyt piiloon, oli pakko stailata kuvia varten). JOS olisin rikas, siinä olisi nyt Hang it All -naulakko ruskeilla nupeilla. Koska en ole, niin saman asian ajaa halpisversio, jossa on nupeissa niin ikään makuuhuoneen värejä.

Pakko vielä mainita, että tammenoksia ei välttämättä kannata tuoda makuuhuoneeseen, varsinkaan, jos niissä on tammenterhoja. Meillä kävi useana yönä melkoinen kopina terhojen putoillessa lattialle, joten jouduin lopulta nyppimään terhot oksista pois perherauhan säilyttämiseksi.;)


Mukavaa viikkoa!
Taina


12 kommenttia:

 1. Kaunis matto ja sopii täydellisesti teidän makkariin :) Ihanan harmonisen ja rauhallisen näköistä. Ihailen!

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Tuula!<3 Pyrkimys on tosiaan oikeastaan koko kodissa, että vallitsisi rauha ja harmonia.:)

   Poista
 2. Ihanaa kierrätystä!
  Kaunis ryijy toimii mainiosti myös mattona.
  Seurasinkin maton ja hapsujen etenemistä matoksi somessa ja nyt oli kiva nähdä lopputulos. =)
  Syksyn heleyttä sinne! <3

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Susanna!:) Onneksi on noita kässälijöitä enemmänkin ystävissä!<3 Vaikka itsekin teen kaikenlaista, on kudonta jäänyt ehkä vieraimmaksi noista yleisimmistä tekniikoista...
   Kauniita syyspäiviä!<3

   Poista
 3. Todella kauniit värit ryijyssä on. Sopii ihan täydellisesti teidän makkariin.
  Mukavaa keskiviikkoa sinulle ❤️

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Outi!<3 Jotain beigevoittoista etsin, mutta tämäkin on minusta oikein kiva!:)
   Viikonloppu häämöttää!:D

   Poista
 4. Heh. Hauska vinkki lopussa :D. Voin hyvin kuvitella, kuinka huonot unenlahjat omaavana olisin koko ajan valppaana odottamassa, koska seuraava terho tipahtaa :D.

  Kaunis ryijy ja varmasti niin hyvin tehty, että kestää mattona mainiosti, kun ei kumminkaan missään sisääntuloeteisen lattialla ole. Ja mun mielestä kivempi vaan, että kuviot on ruskeita, eikä mustia.

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Heh, yhtenä yönä heräsin itsekin siihen kopinaan, kun terho pomppi lattialla...Kumma, ettei yksikään osunut pudotessa tuolle matolle!;)))
   Katsotaan nyt, että kerääkö mahdottomasti pölyä. Pölyn vuoksi en voinut kuvitellakaan, että laittaisin ryijyn samaan tapaan kuin tuolla Harmaja Saimaassa, paljolti sängyn alla. Haaveilen vielä molemmille sivuille Sukhin mattoja, kuten sulla.<3

   Kiitos Annukka!<3

   Poista
 5. Ihana ryijy ja kivannäköinen makuuhuone! Olen samaa mieltä kanssasi, että on hienoa, että esineillä on tarina. Terv. Kati lumisiivet-blogista

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Kiitos Kati, kiva, kun kommentoit!<3 Täytyy tulla kurkkamaan sun blogia.:)

   Poista
 6. Tosi kiva idea! Sinulla on todella silmää sisustaa. Huoneen värit sointuvat täydellisesti yhteen. :)

  VastaaPoista
  Vastaukset
  1. Oi, kiitos!<3 Ihana kommentti, joka todella lämmitti mieltä!<3

   Poista