sunnuntai 10. maaliskuuta 2019

Dubai toisella kertaa



Tässä on nyt viikon verran kotiinpaluusta, joten lienee korkea aika laittaa muistiin Dubain reissumme anti. Ensimmäisen kerran olimme Dubaissa vain reilu vuosi sitten joulun aikoihin. Nyt tiesimme, mitä odottaa. Ensimmäisestä Dubain reissusta jäi sellainen olo, että tänne voisi matkustaa toistekin. Tilaisuus tulikin aiemmin kuin uskalsin unelmoidakaan! 





Meillä mies on se, joka toimii matkanjärjestäjänä, hänellä on siihen vahva geeni äidiltään.;D Mieheni toisinaan tuskailee, kun matkoja varatessa hän yrittää saada myös minut kiinnostumaan lukemattomista hotellivaihtoehdoista ja matkailijoiden aiemmista kokemuksista. Mieluiten luen matkasuositukset blogeista ja laitan niistä vinkit korvan taakse tulevaisuutta ajatellen.

Mies siis aloitti lentojen ja hotellien vertailut tällä kertaa aika pian joulun jälkeen. Olisko ollut joskus tammi-helmikuun taitteessa, kun hän hihkui löytäneensä sekä edullisen hotellin, että edulliset lennot. Matkamme oli toki lyhyempi kuin edelliskerralla (tuolloin viikko, nyt vain viisi yötä), mutta hotellimme oli nyt edellistä tasokkaampi ja huone oikeasti 129 neliön huoneisto, ja silti maksoimme joulumatkastamme yli tuplahinnan.  Hotellimme oli tällä kertaa Ramada Plaza Jumeirah Beach ja lentoyhtiö Fly Dubai. Molempia voin lämpimästi suositella! 




Pääsääntöisesti en raaskisi matkustaa monta kertaa samaan paikkaan. JOS olisin varakas, matkustaisin ainakin neljä kertaa vuodessa, välillä kaupunkilomille, toisinaan vähän kauemmaksikin ihmettelemään luonnonihmeitä ja kokemaan uusia elämyksiä. Tämän viimeisimmän Dubain matkamme jälkeen ajattelen, että voisin mennä sinne vielä kolmannekin kerrran. Dubai on monella tapaa ihanteellinen matkakohde. Lentoaika on kohtuullinen, lämpötila erittäin miellyttävä esim. jouluna ja hiihtolomien aikaan, lisäksi Dubain turvallisuus ja siisteys miellyttää. Vaikka toisaalta olen aika suurpiirteinen ihminen, olen joissain asioissa hieman neuroottinen, ja siksi monien ihanien matkahaaveiden lisäksi minulla on pitkä liuta paikkoja, joihin en todellakaan koe minkäänlaista houkutusta matkustaa, koska niissä paikoissa saa joko pelätä henkensä puolesta, tai saa takuuvarman vatsataudin...

Näkymä hotellihuoneen ikkunasta "hiekkamyrskyn" jälkeen.

Hotellissamme oli yli 40 kerrosta. Kattoterassi ravintoloineen sijaitsi 35. kerroksessa, meidän huoneistomme tällä kertaa 15. kerroksessa. Ikkunoista oli näkymät Dubai Marinaan, parista ikkunasta näkyi myös pieni kaistale rantaa ja merta. Yhtenä päivänä tuuli aavikon suunnalta, lämpötila oli lähellä 30, kun se muutoin oli ehkä 21-25 asteen välillä. Aavikolta tuuli toi mukanaan hiekkaa. Oli hämmentävää, miten nopeasti esim. aurinkolasien tai kännykän pinnalla huomasi ohuen hiekkakerroksen.

Meillä ei ollut kauheasti suunnitelmia etukäteen siitä, mitä lomalla tekisimme. Lähinnä halusimme levätä ja nauttia auringosta ja lämmöstä. Nämä tavoitteet täyttyivät, oli ihanaa kulkea sandaaleissa kevyesti vaatetettuna ja antaa auringon lämmittää. 





Kävimme tällä kertaa kiertämässä Madinat Jumeirahin modernin basaarin ja siellä hyppäsimme myös maksullisen veneen kyytiin, joka teki noin 20 minuutin ajelun alueen kanaaleissa. Viime reissulla tuolla oli iso joulutori, emmekä hoksanneet silloin mennä basaaria kiertämään. Mitään sieltä ei tullut ostettua, mutta oli kiva nähdä paikallista käsityötä, upeita mattoja, erilaisia lamppuja ja lyhtyjä, kirjonnaisia...




Hauskin kokemus (ainakin minulle) oli ilta hotellimme brasialaisessa ravintolassa, Fogueirassa, jossa sattui juuri olemaan erityinen ilta, live-musiikkia brassityliin, ja tarjoilut viimeisen päälle. Ravintolan tarjoilijat olivat brasilialaisia, ja he tuntuivat itse nauttivan kovasti illan tunnelmasta, se oli tartuvaa! Asiaan kuului, että tarjoilijat kiersivät lihamiekkojensa kanssa tarjoamassa erilaisia herkkuja, ja kyltillä, jonka toisella puolella luki "Give me more" tarjoilijat tiesivät tulla tarjoamaan lisää, kun taas toisen puolen "Give me a break" oli merkki tarjoilijoille antaa ruokailijan keskittyä jo lautasella olevaan ruokalajiin. Oli vähän kuin olisi päässyt Rioon samalla reissulla.

Kaikkein paras ruokakokemus (vaikka tuo brasilialainen oli ihan huippuhyvää) oli niin ikään hotellimme ravintolassa, englantilaistyyppisessa pubissa, jossa tilasin kanasalaatin. Bbq -maustettu kana ja passionhedelmän kirpeä yhdistelmä on ollut minulla hakusessa nyt kotona! Vielä en siinä ole onnistunut, mutta passionhedelmät tuli jo syötyä ja bbq -kastikepullo loppui pahasti kesken. On ihana saada inspistä kotikokkailuun matkoilta.<3



Tällä kertaa Dubaissa tuntui olevan todella paljon suomalaisia, paljon enemmän kuin silloin jouluna. Samaa ihmetteli minulle useampikin "paikallinen" eli siis yleensä intialainen siirtotyöläinen, joiden kanssa tuli matkan aikana juteltua. Olen vieläkin vähän huvittunut ihonhoitokeskustelusta, jonka kävin Bath & Body Works -kaupassa intialaisen miesmyyjän kanssa. Jotenkin se tuntui niin hassulta, kun harvoin ylipäätään tulee puhuttua ihonhoitorutiineista kenenkään kanssa.:)

Edellisen postauksen puukulhon lisäksi ostin vain yhden huivin Mujilta sekä kasan lempparirasvoja em. liikkeestä. Olin vähän pettynyt, sillä Mujilla olisi ollut kaikki -40 prosentin alessa (jos osti noin 25 euron edestä). Edelliskerralla Mujin valikoimissa oli monta ihanaa vaatetta, joiden kuvittelin edelleen roikkuvan kaupan valikoimissa. Sesongit vaihtelee, opiksi itselleni. 

Tämän nojatuolin raheineen olisin kyllä voinut Mujilta ostaa...
Samoin tämän tarjoiluvaunun Pottery Barnilta!
Mies oli erityisen tyytyväinen siihen, että Uber oli tullut Dubaihin. Hän aina tarvittaessa tilasi kyydin meille ja maksu hoitui kätevästi kortilla. Emme käyttäneet kertaakaan metroa, sillä Uber teki eri paikkohin kulkemisesta niin helppoa, ja vieläkin edullisempaa kuin taksilla, mikä sekään ei ole Dubaissa kauhean kallista. 




Burj Khalifaan emme toista kertaa lähteneet, mutta lauantai-iltana suuntasimme sen juurelle valo- ja laserhowta seuraamaan. Ehdottomasti kannattaa mennä, jos esityksiä sattuu kohdalle! Meidän paikkamme ei ollut ehkä paras mahdollinen, sillan päältä olisi samalla voinut ihailla myös suihkulähteitä, jotka yllätykseksemme suihkusivat musiikin tahtiin.

Ihanat muistot jäi tästäkin reissusta.<3
Kivaa uutta viikkoa!


Taina

12 kommenttia:

  1. Upea Dubai!
    Meillä tuota hiekkasadetta vielä odotellaan...jokakeväinen riesa, joka sotkee ihan kaiken ja se pitää pestä pian pois ettei jämähdä.
    Dubai on meiltä kokematta, mutta nyt tuntuu siltä että sinnekin voisi vielä matkustaa...
    Kiitos tästä nojatuolimatkasta ja leppoisaa maaliskuuta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Ei sitä tule ajatelleeksi, miten hiekka voi olla jossain paikassa todellinen riesa. Viime reissulla kävimme aavikkoajelulla, ja tuuli oli puhaltanut tielle hiekkakinoksia. Mietin, että tuleeko sinne hiekka-aurat ajamaan kinokset pois tieltä...
      Suosittelen kyllä Dubaita kovasti. Minusta tuntuu, että olemme löytäneet meille sopivan talvilomakohteen.:)

      Kiitos Susanna!<3 Mukavaa tiistai-iltaa!:)

      Poista
  2. Huikean kaunista kyllä. Tuon ihanan tarjoiluvaunun olisin ottanut kyllä meillekin, mutta käypä nyt sitten tuollaisia lentokoneeseen kantamaan :)
    Ihanaa viikkoa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Se on vähän kuin Amerikka pienoiskoossa.:P Toiset tykkää ja toiset ei.
      Sanopa muuta! Nykyään on niin kamalan tarkkaa painorajoitusten ja muiden kanssa.;D Vois siinä virkailija hieraista silmiä, jos tuollaista kärryä yrittäisi mukana kuljettaa.;D Kerran Ranskasta tullessa mun laukku painoi yli 23 kiloa, ja 20 olisi saanut olla. Virkailija ei sanonut mitään, onneksi! No, Dubaissa jouduimme hieman jakamaan tavaroita vielä punnitustiskillä, mutta vain siksi, koska mies oli niin pihi laukkujen kanssa.:))) Ei ollu kuitenkaan ylipainoa (laukuilla).:D

      Poista
  3. Kiva kun teillä oli onnistunut matka! Minun "listalla" tuo Dubai ei ole koskaan ollut. Miten siellä kohdellaan naisia? Olen Egyptissä ja Tunisiassa käynyt ja tuntuu että se riittää arabimaista. Jos yksin lähti ostoksille tm niin aina oli joku ehdottelemassa ties mitä. Ja jos kahdestaan miehen kanssa pyörittiin ja varasin aikaa esim. kampaajalle, minua ei lainkaan huomioitu vaan kampaaja (miespuolinen) puhui aina miehelle. Tosi ärsyttävää. No joo, ehkä Dubai on enemmän länsimainen paikka :)
    Mukavaa kevään odotusta!

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. No, Dubaissa ei todellakaan ole mitään tuollaista! Se on vähän kuin olisi Amerikan mantereella, vaikka kaapunaisia ja -miehiä siellä täällä näkee, mitä Amerikassa ei tapahdu. Ihan hyvin minua on kohdeltu, ja aika vapaasti siellä länsimaiset liikkuu mielestäni vähän turhankin provosoivissa vaatteissa toisinaan. Näin myös brittinaisten juovan niin, että olivat selvästikin humalassa, mikä ei ole kovin järkevää, varsinkaan islamilaisissa maissa. Nyt en liikkunut yksin, mutta edelliskerralla kävin hotellin lähistöllä yksin ostoksilla. Luulen, että niin tekevät tuhannet siellä asuvat länsimaalaiset. Egypti kuuluu mulla sille no, no, listalle, sillä en halua tuhlata lomaani vatsatautiin.;))) Olen kuullut, että siellä se on kai suurin piirtein varma juttu!:D Marokko on lakanut minua hieman kiinnostaa, mutta enpä tiedä...Täytyy varmaan hiekan vielä valua jonkin aikaa, ennen kuin olen kypsä.:P

      Kiitos samoin Sari!<3 Kävin muuten lukemassa sen jutun blogista vuosien takaa.<3<3<3

      Poista
  4. Oi. Ihan mun näköinen tunika! ❤️

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Eikös olekin hieno!<3 Tuo oli sellainen, että olisi tehnyt mieli itsellekin, mutta epäilin, että vaate olisi jäänyt käyttämättömänä kaappiin. Yritän nykyään ostaa vain sellaista, mitä varmasti tiedän pitäväni.:)

      Poista
  5. Upeita maisemia, huikean erilaista. Minulla on samat "neuroosit" matkakohteiden suhteen.

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Dubai on tosiaan vähän kuin Amerikkaan menisi, mutta vain lähempänä, ja takuuauringolla.;D
      Ehkä noista omista neurooseista saisi hyvän postauksen aikaiseksi!:P

      Poista
  6. Onpa teillä ollut kiva matka! Mä olen ajatellut, ettei ikinä Dubaihin. Tämä postauksesi sai minut jo ajattelemaan, että ehkä voisin sittenkin matkustaa Dubaihin...

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Meillä koko perhe on tykännyt Dubaista niin paljon, että tuo meidän 19-v halusi myös mukaan. Elo siellä on hieman kallista, varsinkin neljän lapsen kanssa...toisaalta, tuolla on paljon hotellihuoneita, joihin oikeasti mahtuu isokin perhe. Kummastelen usein sitä, että miten esim. kolmilapsiset perheet mahtuu hoteilleissa. Monesti ainoa vaihtoehto on ottaa useampi huone, ja se on minusta aika huono vaihtoehto.

      Poista