torstai 21. maaliskuuta 2019

Rauhaa & sopusointua - Sitä mieli kaipaa



Käväisin viime viikolla kirpparilla. Kodin siivoilujen, ja turhista tavaroista eroon hankkiutumisen myötä, kynnys ostaa uutta on kasvanut. En halua kaappeihin tavaraa, jolle ei ole käyttöä. Päädyin kuitenkin tällä kertaa ostamaan keramiikkaa yhden astian verran, kauniin sinisävyisen lautasen, lahtelaisen käsityöläisen tekemän, mikä selvisi tarrasta lautasen alla. Asettelin sen samantien olohuoneen pöydälle ja kokosin lautasen ympärille asetelman.



Koen maanläheiset värit omikseni niin sisustuksessa kuin vaatteissakin. Ne rauhoittavat ja tuntuvat turvallisilta, kun elämä ympärillä on hektistä ja arvaamatonta. Harmaat, valkoiset, vihreät, siniset ja ruskeat, näillä väreillä meillä on menty niin kauan kuin muistan. Väreistä valikoituu lähes aina pehmoiset ja murretut sävyt. Jotta lopputulos olisi mielenkiintoinen, eikä jäisi vaisuksi, käytän sisustuksessa materiaaleissa vastakohtia. Torkkupeiton pehmoisuus, kiven kovuus, puun vaaleus, ruukun tummuus, eloton betoni, elävä kukka, keramiikan rosoisuus, kivien siloisuus...Listaa voisi jatkaa vaikka kuinka!



Luonto ja ympäristöarvot näkyvät nykyään entistä enemmän kaikkialla. Aitojen materiaalien käyttö, kestävien hankintojen tekeminen ja kierrättäminen ovat varmasti yhä useammille kotiaan sisustavalle tai ruoka- tai vaatekaupassa asioivalle luonnollinen osa elämää ( ei mitään uutta ja ihmeellistä siis), samalla se on lisääntyvää tietoisuutta ympärillä tapahtuvasta ja varsin iso trendi, jonka soisi jatkuvan hamaan tulevaisuuteen saakka ja löytävän tiensä vaikkapa rapakon taakse.



Kukkien ja kasvien suhteen olen kyllä toivoton tapaus itsekin, mutta kuten olen monesti todennut, ne ovat enemminkin minun tapani hoitaa mieltä.:)

Tällaisia "sisustushajatelmia"  tänään torstaina.:) Oikein mukavaa loppuiltaa ja laskeutumista kohti viikonloppua!

Taina




14 kommenttia:

  1. Ihana lautaslöytö, upean värinen! Luonnonläheiset sävyt ovat minustakin kauniita ja tänä keväänä olenkin lisännyt niitä meidän kotiin.
    Ihanaa loppuviikkoa sinulle Taina <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Niin minustakin! Oisinko maksanut 2,5 euroa, en muista tarkkaan, mutta halvalla lähti!:)
      Sun rottinkikorit seinillä oli just ihanat!<3 Olisi kelvanneet mullekin.:)

      Rentouttavaa viikonloppua Outi!<3

      Poista
  2. Kaunista ja harmoonista. ❤️
    Niin kuvissa kuin sanoissa. ❤️

    VastaaPoista
  3. Siis niin kauniita kuvia - jälleen! Nätti asetelma, todella harmoniset ja mieltä rauhoittavat värit, plus ihana valo! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos ihana!<3<3<3
      Tiedätkö, nuo kuvat on otettu arkiaamuna! Aamun valo on niin kaunis, mutta harvoin aamuisin on sitä pientä hetkeä, että ehtisi kuvaamaan. Viime viikolla ehdin.:)

      Poista
  4. Kauniita kuvia ja ajatuksia :) Maanläheiset ja rauhalliset värit ovat minullekin mieluisia. Nuorempana sitä tykkäsi räväkämmästä, mutta nyt sitä arvostaa pehmeitä ja silmille pomppimattomia sävyjä.

    Valoisaa viikonloppua! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos Tuula!<3 Voi, täytyy sanoa, että kyllä se tyyli taitaa muuttua itse kullakin iän mukana.;)) Onneksi!:) Keltainen ei koskaan ole ollut lempivärini, mutta ensiomistusasunnossa tapetoimme peräti 2/3 huoneesta keltaisella.:P

      Ihanaa viikonloppua!<3

      Poista
  5. Ei voi näitten kuvien kohdalla mitenkään erehtyä siitä, kenen kotona ollaan :). On niin sun näköiset kuin olla voi.

    Ja ihana toi yksi kukka (mikä onkin nimeltään? tulppaani?) + heinät Mingissä. Ei muuta tarvi <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi sua mielen ilostuttajaa!<3<3<3
      Ranskalaiset tulppaanit on upeita! tTuo vihreä ei lopulta auennut kunnolla, mutta silti siitä oli huomattavan paljon iloa, joten en tarvinnut surra.:)

      Poista
  6. Oletpa tehnyt kauniin löydön ♥ ja sopii todellakin hyvin teidän muutenkin kauniiseen kotiin. Täällä myös karsitaan ylimääräisiä tavaroita pois ja nyt on jo kirppispöytä varattuna. Toivottavasti ehdin ja jaksan käydä mahdollisimman paljon kaappeja läpi ennen kuin kirppisviikkoni alkaa. Itsekin olen muuttanut kirppisostoksieni "tyyliä" ja yritän panostaa laatuun määrän sijaan. Kivaa viikonloppua sinulle, Taina ♥

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Kiitos, kiitos Krissa!<3
      Mullahan on ollut kirppispöytä parin viime vuoden aikana todella monta kertaa, ja monta viikkoa kerrallaan. Tavaroita säilytin välissä varastossa, samoja hintalappuja pystyi käyttämään, kun mulla on aina sama pöytä käytössä. Nyt joulun alla vein viimeiset ylijäämät Fidalle, mutta uutta on jälleen kertnyt mm. astiakaapeista ja poikien vaatekomeroista. Viimeistään kesällä otan jälleen pöydän. Tää on ikuista, vaan ainoastaan siten koti pysyy kurissa.:D

      Ihanaa sunnuntaita Krisse!<3

      Poista
  7. Onpa kaunista! Aitojen materiaalien käytön, kestävien hankintojen tekeminsen ja kierrättämisen tunnen minäkin omakseni, ja onneksi se alkaa tosiaan olla yhä enemmän vallalla oleva trendi - tai sitten tulee vaan seurailtua sellaisia juttuja muiden trendien sijaan!
    Kauniita kevätpäiviä sinne! <3

    VastaaPoista
    Vastaukset
    1. Voi kiitos Taina!<3
      Kyllä se onneksi taitaa olla nykyään ihan trendi, että entistä enemmän kierrätetään ja hankitaan harkiten.<3 Hyvä niin, sillä olisi kiva, että täällä voisi elellä vielä meidän jälkeenkin.:)

      Tänään ainakin sää suosii! Oikein aurinkoista sunnuntaita!<3

      Poista